κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για φύλλο πίτας (με γιαούρτι)
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  2. 440 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  3. 1 και 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  4. 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουταλιές του γλυκού νερό για το ψήσιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάκτυλα για να ποτιστεί το αλεύρι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα, πριν τη χρήση.

  3. 3

    Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη. Αν θέλουμε να κάνουμε πίτα ολόκληρη ή τάρτα σταματάμε εδώ αν όχι συνεχίζουμε.

  4. 4

    Την κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ, αν θέλουμε τυροπιτάκια. Τα γεμίζουμε με τυρί και τα διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε λίγο νερό στην άκρη και τα πατάμε με πηρούνι, για να κλείσουν καλά.

  5. 5

    Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε.

Αντιδράσεις

Από

choco4roses
choco4roses @cook_8515256
στις