Ζύμη για κρέπες

Bαθμολογία: 4.7234
       
 
47 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 02.12.07
Ζύμη για κρέπες
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλάκια κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέπες - Βάφλες , Ζύμες
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι
  2. Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
  3. Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
  4. Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
  5. Βάζετε και το βούτυρο
  6. Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα
  7. Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
  8. Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
  9. Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)
  10. Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
  11. Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
  12. Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..
  13. Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!

Σχετικές συνταγές

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-10-08  
    Πάρα πολύ καλή.. Με έβγαλε ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους μου!! Δε το κονιάκ εξαιρετική ιδέα.. Ευχαριστώ για την συνταγή.. Έχω αρχίσει να γίνομαι φαν σου!!!
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 22-10-08  
    Και εγώ έτσι τις φτιάχνω μόνο που δεν βάζω βούτηρο αλλά θα το δοκιμάσω! Είναι πραγματικά πεντανόχτιμες και τις φτιάχνω πολύ συχνά! Αλλά επειδή είμαι φαν της σοκολάτας τις γεμίζω πάντα με μερέντα!!!!!!!!!!!1
    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    στις αλμυρες δεν πολυ ταιριαξε το κονιακ.τις εκανα χωρις κονιακ (με γεμιση:διαφορα τυρια και αλλαντικα) και ηταν πολυ 'δυνατες'. για οσους σπουδαζουν , οπως εγω, ειναι ολα τα λεφτα ,απο το να τρωμε μονο junk food.
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-11-08  
    #
    Σχόλιο από strella, 10-11-08  
    Πανεύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη.
    Το αυγό δε μυρίζει καθόλου και το σημαντικότερο: Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε 5 λεπτά.
    Συγχαρητήρια και πάλι.
    #
    Σχόλιο από irene18, 13-6-09  
    Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτος του κονιάκ.!!
    #
    Σχόλιο από miranta, 26-6-09  
    τέλειες τα παιδια μου ξετρελάθηκαν ευχαριστώ πολύ !!!
    #
    Σχόλιο από Souzi88, 16-8-09  
    Ο χυλός να υποθέσω μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για κάποιες μέρες?
    #
    Σχόλιο από zanz, 8-12-09  
    ειμαι φοιτητρια και τωρα εχω αρχισει να πειραματιζομαι με τη μαγειρικη...ειχα προσπαθησει στο παρελθον να φτιαξω κρεπες αλλα ποτε δεν πετυχαινε η ζυμη...με τη δικη σου συνταγη εγιναν θεϊκες!!σ'ευχαριστω πολυυυυ!!οποτε ευκαιρω θα ξανακανω εννοειται,,,!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-1-10  
    Πολύ νόστιμες
    #
    Σχόλιο από tonicode, 8-1-10  
    πολλυ καλη η συνταγη σου ετσι την κανω κ εγω.προσθεστε και μια βανιλια δινει πολυ ωραιο αρωμα
    #
    Σχόλιο από matinamor, 21-3-10  
    ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ! ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ
    ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!!
    #
    Σχόλιο από Glumbu, 9-4-10  
    πολι ορεα τιν δοκιμασα με μερεντα κε μπανανες κε εγιναν τελειες.
    #
    Σχόλιο από kaliopi, 9-8-10  
    Α Ρ Ι Σ Τ Η
    #
    Σχόλιο από harinioarg, 30-8-10  
    Σουπερ!!
    Η καλυτερη συνταγη που εκτέλεσα!!
    *****
    #
    Σχόλιο από yafzou, 7-10-10  
    Ωραιότατες!!!
    την επόμενη φορά θα βάλω και μία βανίλια να δω πώς είναι ;)
    #
    Σχόλιο από RozMwVButterfly, 27-10-10  
    Απλα Τελεια.. δεν εχω λογια...?Η γευση αυτη εντυπωσιασε μεχρι κι τον ιδιτροο αντρα μου...χεχε! Συγχαρητηρια αισε ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από likourgos, 7-11-10  
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από marthoulini, 14-12-10  
    kalimera!tha mporousa se autes tis krepes na min valw ta auga?kai an nai mporw na ta antikatastisw me kati allo??
    #
    Σχόλιο από luna_elena, 26-12-10  
    Polh kalh h suntagh sou...H alhtheia einai oti aresan polu se olous otan thn eftiaksa.....bravo..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    46 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 14-10-08  
    Πάρα πολύ καλή.. Με έβγαλε ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους μου!! Δε το κονιάκ εξαιρετική ιδέα.. Ευχαριστώ για την συνταγή.. Έχω αρχίσει να γίνομαι φαν σου!!!
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 22-10-08  
    Και εγώ έτσι τις φτιάχνω μόνο που δεν βάζω βούτηρο αλλά θα το δοκιμάσω! Είναι πραγματικά πεντανόχτιμες και τις φτιάχνω πολύ συχνά! Αλλά επειδή είμαι φαν της σοκολάτας τις γεμίζω πάντα με μερέντα!!!!!!!!!!!1
    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    στις αλμυρες δεν πολυ ταιριαξε το κονιακ.τις εκανα χωρις κονιακ (με γεμιση:διαφορα τυρια και αλλαντικα) και ηταν πολυ 'δυνατες'. για οσους σπουδαζουν , οπως εγω, ειναι ολα τα λεφτα ,απο το να τρωμε μονο junk food.
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-11-08  
    #
    Σχόλιο από strella, 10-11-08  
    Πανεύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη.
    Το αυγό δε μυρίζει καθόλου και το σημαντικότερο: Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε 5 λεπτά.
    Συγχαρητήρια και πάλι.
    #
    Σχόλιο από irene18, 13-6-09  
    Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτος του κονιάκ.!!
    #
    Σχόλιο από miranta, 26-6-09  
    τέλειες τα παιδια μου ξετρελάθηκαν ευχαριστώ πολύ !!!
    #
    Σχόλιο από zanz, 8-12-09  
    ειμαι φοιτητρια και τωρα εχω αρχισει να πειραματιζομαι με τη μαγειρικη...ειχα προσπαθησει στο παρελθον να φτιαξω κρεπες αλλα ποτε δεν πετυχαινε η ζυμη...με τη δικη σου συνταγη εγιναν θεϊκες!!σ'ευχαριστω πολυυυυ!!οποτε ευκαιρω θα ξανακανω εννοειται,,,!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-1-10  
    Πολύ νόστιμες
    #
    Σχόλιο από matinamor, 21-3-10  
    ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ! ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ
    ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!!
    #
    Σχόλιο από Glumbu, 9-4-10  
    πολι ορεα τιν δοκιμασα με μερεντα κε μπανανες κε εγιναν τελειες.
    #
    Σχόλιο από kaliopi, 9-8-10  
    Α Ρ Ι Σ Τ Η
    #
    Σχόλιο από harinioarg, 30-8-10  
    Σουπερ!!
    Η καλυτερη συνταγη που εκτέλεσα!!
    *****
    #
    Σχόλιο από yafzou, 7-10-10  
    Ωραιότατες!!!
    την επόμενη φορά θα βάλω και μία βανίλια να δω πώς είναι ;)
    #
    Σχόλιο από RozMwVButterfly, 27-10-10  
    Απλα Τελεια.. δεν εχω λογια...?Η γευση αυτη εντυπωσιασε μεχρι κι τον ιδιτροο αντρα μου...χεχε! Συγχαρητηρια αισε ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από likourgos, 7-11-10  
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από luna_elena, 26-12-10  
    Polh kalh h suntagh sou...H alhtheia einai oti aresan polu se olous otan thn eftiaksa.....bravo..
    #
    Σχόλιο από mpoumpou!!!!!, 31-12-10  
    apla teleies itan tis eftia4a akribos opos ta leei i sintagi para polu eukolo itan!!!!
    #
    Σχόλιο από citty, 5-1-11  
    #
    Σχόλιο από banana1986, 8-1-11  
    apla teleies!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Souzi88, 16-8-09  
    Ο χυλός να υποθέσω μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για κάποιες μέρες?
    #
    Σχόλιο από marthoulini, 14-12-10  
    kalimera!tha mporousa se autes tis krepes na min valw ta auga?kai an nai mporw na ta antikatastisw me kati allo??
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 1-11-11  
    ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ : ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ?????????????
    #
    Σχόλιο από maria 211, 10-12-12  
    gia poses krepes einai to migma?
    #
    Σχόλιο από Βασιαα24, 25-7-13  
    θα ηθελα να ρωτησω ποσες κρεπες βγαζουν τα συγκεκριμενα υλικα? και αν θελω να κανω αλμυρες το κονιακ δεν αλοιωνει την γευση?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-7-13  
    Βασιαα24, η συνταγή έχει ενταχθεί στις χορτοφαγικές, όπως όλες οι συνταγές που δεν περιέχουν κρέας. Για τους αυστηρούς χορτοφάγους που αποφεύγουν κάθε ζωικό παράγωγο υπάρχει η κατηγορία vegan. Δες και το άρθρο μας εδώ http://www.sintagespareas.gr/simboules/sosti-diatrofi/57-xortofagia

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tonicode, 8-1-10  
    πολλυ καλη η συνταγη σου ετσι την κανω κ εγω.προσθεστε και μια βανιλια δινει πολυ ωραιο αρωμα
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 9-3-11  
    Φοβερές!!! Εγώ βάζω και ξύσμα πορτοκαλιού στις γλυκές!Πραγματικά,εύκολες και γευστικές!Δοκιμάστε και τα τρουφάκια μου με ζαχαρούχο και πτι μπερ.Θα σας ενθουσιάσουν ;) Συγχαρητήρια για την συνταγή σου!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Πως φτιάχνω κρέπες
    Προστέθηκε από ggr
    4.75
           
           
    (12)

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 177 αγαπημένων συνταγών, του/της Άριελ
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της yafzou
    Πιτουλες και ζυμαράκια
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa