Ζύμη για κρουασάν

Bαθμολογία: 4.1667
       
 
6 ψήφοι
mama, 25.09.06

Περιγραφή

Ζύμη για κρουασάν που μπορείτε να τα γεμίσετε

Ζύμη για κρουασάν
photo: Mastoras

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ.
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλυτζάνι περίπου γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρουασάν
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
  3. Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
  4. Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου.
  5. Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
  6. Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  7. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
  8. Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
  9. Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
  10. Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  11. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  12. Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν...
  13. Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
  14. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την γέμιση μπορείτε να βάλετε μαρμελάδες δικές σας και το παιδί να τρώει το πιό αγνό κρουασάν στο σχολείο.. Τυλίξτε το σε κόλλες γκοφρέ διαφόρων χρωμάτων (όχι πολύ εκκεντρικά, απλά περιποιημένα) και το παιδί σας θα το λατρέψει...

Σχετικές συνταγές

Κρουασάν Κρουασάν
3.9189
       
       
(37)
Κρουασάν 2 Κρουασάν 2
3
       
       
(1)
Κρουασάν σε 5 λεπτά Κρουασάν σε 5 λεπτά
4.7083
       
       
(24)
Ζύμη για κρουασάν 2 Ζύμη για κρουασάν 2
4.88
       
       
(50)
Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου) Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου)
4.9032
       
       
(31)

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από siafit, 23-5-08  
    δεν την εχω φτιαξει ακομη αλλα γι'αυτο χρειαζομαι τα φωτα σου mama.γραψε μου μονο πια διαδικασια επαναλαμβανω?ζυμωνω και ξαναβουτυρονω και παλι διπλωνω?
    #
    Σχόλιο από mama, 23-5-08  
    Λοιπόν αυτό το video εμένα με βοήθησε πολύ.. http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants Δες το πριν κάνεις οτιδήποτε και θα καταλάβεις πολλά.. Περιμένω εντυπώσεις... Καλή επιτυχία!! :o)
    #
    Σχόλιο από nikolios, 27-11-08  
    Πολύ καλή η συνταγή σου και είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μου. Θα πρέπει όμως να πω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι Σούπερ Κ και Π55% τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον φούρνο σας. Η αναλογία είναι 3 πρός 1 δηλαδή 3 σούπερ Κ και ένα Π55%. Αυτά είναι επαγγελματικά αλεύρια για κρουασάν. Επίσης θα πρέπει να αφήνεις τα κρουασάν αφού τα σχηματίσεις, να φουσκώσουν και μετά τα ψήνεις (εκεί να δείς φούσκωμα που παίρνουν) αφού τα αλείψεις με αυγό.
    #
    Σχόλιο από kal, 9-12-08  
    δοκίμασα να κάνω τα κρουασάν χωρίς να δω τις παρατηρήσεις σας και δεν μπορώ να πω οτι μου πέτυχαν, ελπίζω το video να βοηθήσει. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη ή με μηχάνημα γιατί μου βγήκε λίγο παχουλή
    #
    Σχόλιο από nikolios, 13-12-08  
    Εγώ προσωπικά με πλάστη ανοίγω τη ζύμη και βγαίνει και πολύ λεπτή και μου φωνάζει η καλή μου χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από GOTTHARD, 27-1-09  
    μπορώ να βάλω την ζύμη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση?
    #
    Σχόλιο από νικουλα, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από dimikl, 25-1-10  
    Μama,το αποτέλεσμα της δικής σου συνταγής είναι όπως αυτό του video;
    Αν ναι,τότε είναι αυτό που έψαχνα εδώ και καιρό.Παρατήρησα,ότι στο βίντεο το βούτυρο είναι παγωμένο ενώ στη συνταγή σου είναι λιωμένο και απλώς αλείφεις τη ζύμη.Αλήθεια μοιάζουν με τα έτοιμα του ζαχαροπλαστείου;
    #
    Σχόλιο από mummy, 26-4-10  
    #
    Σχόλιο από elena 30, 8-9-10  
    Θα ηθελα να ρωτησω ποσα κομματια βγαινουν?
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 4-10-10  
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΘΕΣΠΕΣΙΟ......ΜΙΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ????
    #
    Σχόλιο από xaralampos30, 17-11-10  
    πολυ βουτηρο ομως,,,, ;(
    #
    Σχόλιο από zoekok, 2-10-11  
    Δοκίμασα τη συνταγή αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου βγήκαν γύρω στα 35 αρκετά μεγάλα κομμάτια. Θα μπορούσαν να βγούν αρκετά περισσότερα αν τα έφτιαχνα λίγο μικρότερα. Δε μπορώ να σας περιγράψω τις αντιδράσεις της οικογένειας και των φίλων που ήταν εδώ κι εντυπωσιάστηκαν. Αν δεν έβλεπαν τα ταψιά να μπαινοβγαίνουν από το φούρνο, δε θα πίστευαν ότι τα έφτιαξα εγώ. Επαγγελματική δουλειά!!! Άριστα στη βαθμολογία. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Χρησιμοποίησα τα υλικά της παρέας. Χρειάστηκε όμως περισσότερο γάλα. Μισή κούπα περίπου ακόμα. Επίσης, αντικατέστησα μερος από το βούτηρο με τύπου "Κερκύρας". Εκτέλεσα τη διαδικασία του video απο mama. Αν μπορώ κι εγώ κάτι να προτείνω είναι να αποφευχθεί το soft βούτυρο. Είναι άβολο στη χρήση. Δεν παγώνει. Και κάτι τελευταίο. Αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για το εξής. Μερικά κομμάτια ενώ μου φούσκωσαν πολύ, αφού έβγαλα το ταψί από το φούρνο, μου κάθισαν. Μόνο ορισμένα. Γιατί? Κλείνοντας θέλω να πω το εξής και ας μείνει αυτό από το σχόλιό μου. Η συνταγή είναι απλή κι ας φαίνεται πολύπλοκη. Αξίζει τον κόπο και αν την κάνεις σε ποσότητα, θα έχεις στην κατάψυξη ανά πάσα στιγμή κρουασανάκια (αλμυρά ή γλυκά) για κάθε περίσταση...
    #
    Σχόλιο από marioseko, 23-11-11  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΒΙΤΑΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 11-2-12  
    Πολύ καλή πρέπει να είναι,θα δοκιμάσω σύντομα και επιστρέφω με πιρουνάκια.

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nikolios, 27-11-08  
    Πολύ καλή η συνταγή σου και είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μου. Θα πρέπει όμως να πω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι Σούπερ Κ και Π55% τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον φούρνο σας. Η αναλογία είναι 3 πρός 1 δηλαδή 3 σούπερ Κ και ένα Π55%. Αυτά είναι επαγγελματικά αλεύρια για κρουασάν. Επίσης θα πρέπει να αφήνεις τα κρουασάν αφού τα σχηματίσεις, να φουσκώσουν και μετά τα ψήνεις (εκεί να δείς φούσκωμα που παίρνουν) αφού τα αλείψεις με αυγό.
    #
    Σχόλιο από kal, 9-12-08  
    δοκίμασα να κάνω τα κρουασάν χωρίς να δω τις παρατηρήσεις σας και δεν μπορώ να πω οτι μου πέτυχαν, ελπίζω το video να βοηθήσει. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη ή με μηχάνημα γιατί μου βγήκε λίγο παχουλή
    #
    Σχόλιο από nikolios, 13-12-08  
    Εγώ προσωπικά με πλάστη ανοίγω τη ζύμη και βγαίνει και πολύ λεπτή και μου φωνάζει η καλή μου χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από νικουλα, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από dimikl, 25-1-10  
    Μama,το αποτέλεσμα της δικής σου συνταγής είναι όπως αυτό του video;
    Αν ναι,τότε είναι αυτό που έψαχνα εδώ και καιρό.Παρατήρησα,ότι στο βίντεο το βούτυρο είναι παγωμένο ενώ στη συνταγή σου είναι λιωμένο και απλώς αλείφεις τη ζύμη.Αλήθεια μοιάζουν με τα έτοιμα του ζαχαροπλαστείου;
    #
    Σχόλιο από mummy, 26-4-10  
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 4-10-10  
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΘΕΣΠΕΣΙΟ......ΜΙΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ????
    #
    Σχόλιο από xaralampos30, 17-11-10  
    πολυ βουτηρο ομως,,,, ;(
    #
    Σχόλιο από zoekok, 2-10-11  
    Δοκίμασα τη συνταγή αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου βγήκαν γύρω στα 35 αρκετά μεγάλα κομμάτια. Θα μπορούσαν να βγούν αρκετά περισσότερα αν τα έφτιαχνα λίγο μικρότερα. Δε μπορώ να σας περιγράψω τις αντιδράσεις της οικογένειας και των φίλων που ήταν εδώ κι εντυπωσιάστηκαν. Αν δεν έβλεπαν τα ταψιά να μπαινοβγαίνουν από το φούρνο, δε θα πίστευαν ότι τα έφτιαξα εγώ. Επαγγελματική δουλειά!!! Άριστα στη βαθμολογία. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Χρησιμοποίησα τα υλικά της παρέας. Χρειάστηκε όμως περισσότερο γάλα. Μισή κούπα περίπου ακόμα. Επίσης, αντικατέστησα μερος από το βούτηρο με τύπου "Κερκύρας". Εκτέλεσα τη διαδικασία του video απο mama. Αν μπορώ κι εγώ κάτι να προτείνω είναι να αποφευχθεί το soft βούτυρο. Είναι άβολο στη χρήση. Δεν παγώνει. Και κάτι τελευταίο. Αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για το εξής. Μερικά κομμάτια ενώ μου φούσκωσαν πολύ, αφού έβγαλα το ταψί από το φούρνο, μου κάθισαν. Μόνο ορισμένα. Γιατί? Κλείνοντας θέλω να πω το εξής και ας μείνει αυτό από το σχόλιό μου. Η συνταγή είναι απλή κι ας φαίνεται πολύπλοκη. Αξίζει τον κόπο και αν την κάνεις σε ποσότητα, θα έχεις στην κατάψυξη ανά πάσα στιγμή κρουασανάκια (αλμυρά ή γλυκά) για κάθε περίσταση...
    #
    Σχόλιο από marioseko, 23-11-11  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΒΙΤΑΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 11-2-12  
    Πολύ καλή πρέπει να είναι,θα δοκιμάσω σύντομα και επιστρέφω με πιρουνάκια.

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από siafit, 23-5-08  
    δεν την εχω φτιαξει ακομη αλλα γι'αυτο χρειαζομαι τα φωτα σου mama.γραψε μου μονο πια διαδικασια επαναλαμβανω?ζυμωνω και ξαναβουτυρονω και παλι διπλωνω?
    #
    Σχόλιο από mama, 23-5-08  
    Λοιπόν αυτό το video εμένα με βοήθησε πολύ.. http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants Δες το πριν κάνεις οτιδήποτε και θα καταλάβεις πολλά.. Περιμένω εντυπώσεις... Καλή επιτυχία!! :o)
    #
    Σχόλιο από GOTTHARD, 27-1-09  
    μπορώ να βάλω την ζύμη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση?
    #
    Σχόλιο από elena 30, 8-9-10  
    Θα ηθελα να ρωτησω ποσα κομματια βγαινουν?

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της meliza
    ζυμες
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της ratatouis
    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της nathanail