Ζύμη για Πίτσα 4

Bαθμολογία: 4.8133
       
 
75 ψήφοι
kkostas, 17.02.09

Περιγραφή

Η συνταγή και τα μυστικά είναι από άτομο που διατηρούσε πιτσαρία πολλά χρόνια!!!
Ζύμη για Πίτσα 4
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο νερό χλιαρό
  • 50 γρ νωπή μαγιά
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι του καφέ αλάτι
  • 100γρ με 150 γρ μαργαρίνη
  • Αλεύρι σκληρό όσο πάρει (περίπου 2 κιλα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 8 Πίτσες
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 31' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε στο χλιαρό νερό, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε
  2. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι
  4. Ζυμώνουμε το μίγμα
  5. Ζ - Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και βάζουμε από πάνω μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε περίπου μια ώρα για να φουσκώσει
  6. Το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια
  7. Τα αφήνουμε στον πάγκο και τα καλύπτουμε με βρεγμένη πετσέτα για περίπου 20 λεπτά
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί (αλουμινένιο ταψί μιας χρήσεως)
  9. Βάζουμε το ζύμη μέσα στο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια
  10. Βάζουμε την σάλτσα και τα υλικά που επιθυμούμε
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην μεγαλύτερη εφικτή θερμοκρασία
  12. Τοποθετούμε την πίτσα στο πάτο του φούρνου
  13. Ψήνουμε την πίτσα για 7 - 8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας (στην περίπτωση φούρνου με ξύλα μέσος χρόνος 3-4 λεπτά)

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζ = Ζύμη Π = προετοιμασία Ψ = ψήσιμο

Το ταψί πρέπει να είναι πολύ λεπτό για να ψηθεί γρήγορα και σωστά

Το τυρί πρέπει να είναι GOUDA Ολλανδίας διότι λιώνει καλύτερα και δεν καίγεται.

Δεν συστήνετε να χρησιμοποιήσετε mozzarella αντί για Gouda Ολλανδίας ,μπορείτε να το κάνετε μόνο στην περίπτωση πολύ δυνατού φούρνου ή φούρνου με ξύλα.

Μην αντικαταστήσετε το βιταμ με λάδι γιατί το ζυμάρι χάνει την ελαστικότητα του. 

 

+ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ : Χρειαζόμαστε μια κονσέρβα από αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ ή αν έχουμε και φρέσκιες ακόμη καλύτερα, τις τρίβουμε και προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη, σκορδόσκονη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και την βάζουμε στην πίτσα χωρίς να την βράσουμε

Σχετικές συνταγές

    98 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από margyg, 24-2-09  
    τη δοκίμασα και είναι τέλεια!!!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από kouki_pan, 25-2-09  
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 25-2-09  
    Λες ότι κάνουμε 8 μπαλάκια. Άρα φτιάχνουμε 8 πίτσες. Δεν τα χρησιμοποιούμε όμως την ίδια ώρα. Πως τα διατηρούμε λοιπόν?
    στο ψυγείο ή στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 25-2-09  
    Τα υπόλοιπα μπαλάκια τα διατηρούμε στην καταψυξη όταν τα χρειαστούμε βγάζουμε μπαλάκι και το αφήνουμε να ξεπαγώσει.Έγώ συνήθως τα βγάζω το πρωί και τα χρησιμοποιω τα βράδυ.
    #
    Σχόλιο από deppythom, 25-2-09  
    Σε περίπτωση που δεν έχουμε νωπή μαγιά αλλά ξερή,τι ποσότητα βάζουμε;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-5-09  
    Kosta εξαιρετικη η συνταγη σου.Επιτελους φαγαμε πιτσα με τη γευση της πιτσας που εχουμε συνηθισει να τρωμε εξω.Χιλια ευχαριστω και 5 πιρουνακια γιατι σου αξιζουνε
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 26-6-09  
    Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ , τι μέγεθος πρέπει να είναι το ταψί , για το ένα μπαλάκι ;Περίπου σε πόσα κομάτια πίτσας αντιστοιχεί ;
    #
    Σχόλιο από maggy, 18-8-09  
    ειναι απο τισ καλυτερες ζυμες που εχω δοκιμασει εωσ τωρα
    #
    Σχόλιο από maggy, 16-9-09  
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-9-09  
    Αν δεν έχουμε νωπή μαγιά βάζουμε την μισή ποσότητα σε ξερή.
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-9-09  
    Τέλεια η ζύμη...
    #
    Σχόλιο από ivana, 23-9-09  
    ειναι τελεια η ζυμη,μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 23-9-09  
    ήθελα να ρωτήσω κι εγώ τί μέγεθος ταψί χρειάζεται το ένα μπαλάκι. Ακόμα, η σάλτσα που προτείνεις είναι αρκετά υγρή. Αυτό δεν επηρρεάζει το ζυμάρι;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-9-09  
    Βαζω 5 πιρουνακια γιατι κ εγω την ιδια φτιαχνω με την διαφορα οτι για 1ποτηρι χλ.νερο βαζω 20γρ. μαγια νωπη κ μισο φλιτζανι λαδι(ελαιολαδο),1κ.γ. ζαχαρη,1κ.γ.αλατι κ αλευρι περιπου 3/4 του κιλου.Κ βγενουν 2 πιτσες σε μεγεθος πιτσαριας.Πραγματικα υπεροχη παιδια!!!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 13-10-09  
    Η συνταγή για τη συγκεκριμένη ζύμη είναι καταπληκτική!!! Η πίτσα βγήκε επαγγελματική και πεντανόστιμη!!! Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 30-10-09  
    teleia...bravo..
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 11-11-09  
    kkosta σ'ευχαριστουμε.Υπεροχη συνταγη.Η πιτσα βγηκε τελεια.Θελω να σας δωσω μια ιδεα.ανοιξτε το φυλλο κ με ενα ποτηρι του νερου κοψτε μικρα πιτσακια.υπεροχοι απογευματινοι μεζεδες.ετσι για αλλαγη!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 11-11-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη μπράβο.
    Έβαλα και αλεύρι ολικής, πράγματι φοβερό το ζυμάρι.
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 21-11-09  
    Η πιτσα ειναι καταπληκτικη!!!!!!!!!!!!!!!
    Εβαλα ενα κομματι ζυμης ομως στη καταψυξη ,το αφησα να ξεπαγωσει καλα,αλλα οταν την εψησα δεν ηταν αφρατη οπως τη πρωτη φορα.Φαινοταν σαν αψητη.Τι μπορει να εφταιξε?
    #
    Σχόλιο από piperitsa, 30-11-09  
    pentanostimh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!den yparxei.....th tsakisame!k h saltsa foverh.........5 pirounakia!thn ypoliph zi zymh thn epshsa san pswmi,bghke para polu wraio!dokymaste to.....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    89 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από margyg, 24-2-09  
    τη δοκίμασα και είναι τέλεια!!!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από kouki_pan, 25-2-09  
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 25-2-09  
    Λες ότι κάνουμε 8 μπαλάκια. Άρα φτιάχνουμε 8 πίτσες. Δεν τα χρησιμοποιούμε όμως την ίδια ώρα. Πως τα διατηρούμε λοιπόν?
    στο ψυγείο ή στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 25-2-09  
    Τα υπόλοιπα μπαλάκια τα διατηρούμε στην καταψυξη όταν τα χρειαστούμε βγάζουμε μπαλάκι και το αφήνουμε να ξεπαγώσει.Έγώ συνήθως τα βγάζω το πρωί και τα χρησιμοποιω τα βράδυ.
    #
    Σχόλιο από deppythom, 25-2-09  
    Σε περίπτωση που δεν έχουμε νωπή μαγιά αλλά ξερή,τι ποσότητα βάζουμε;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-5-09  
    Kosta εξαιρετικη η συνταγη σου.Επιτελους φαγαμε πιτσα με τη γευση της πιτσας που εχουμε συνηθισει να τρωμε εξω.Χιλια ευχαριστω και 5 πιρουνακια γιατι σου αξιζουνε
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 26-6-09  
    Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ , τι μέγεθος πρέπει να είναι το ταψί , για το ένα μπαλάκι ;Περίπου σε πόσα κομάτια πίτσας αντιστοιχεί ;
    #
    Σχόλιο από maggy, 18-8-09  
    ειναι απο τισ καλυτερες ζυμες που εχω δοκιμασει εωσ τωρα
    #
    Σχόλιο από maggy, 16-9-09  
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-9-09  
    Αν δεν έχουμε νωπή μαγιά βάζουμε την μισή ποσότητα σε ξερή.
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-9-09  
    Τέλεια η ζύμη...
    #
    Σχόλιο από ivana, 23-9-09  
    ειναι τελεια η ζυμη,μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 23-9-09  
    ήθελα να ρωτήσω κι εγώ τί μέγεθος ταψί χρειάζεται το ένα μπαλάκι. Ακόμα, η σάλτσα που προτείνεις είναι αρκετά υγρή. Αυτό δεν επηρρεάζει το ζυμάρι;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-9-09  
    Βαζω 5 πιρουνακια γιατι κ εγω την ιδια φτιαχνω με την διαφορα οτι για 1ποτηρι χλ.νερο βαζω 20γρ. μαγια νωπη κ μισο φλιτζανι λαδι(ελαιολαδο),1κ.γ. ζαχαρη,1κ.γ.αλατι κ αλευρι περιπου 3/4 του κιλου.Κ βγενουν 2 πιτσες σε μεγεθος πιτσαριας.Πραγματικα υπεροχη παιδια!!!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 13-10-09  
    Η συνταγή για τη συγκεκριμένη ζύμη είναι καταπληκτική!!! Η πίτσα βγήκε επαγγελματική και πεντανόστιμη!!! Να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 30-10-09  
    teleia...bravo..
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 11-11-09  
    kkosta σ'ευχαριστουμε.Υπεροχη συνταγη.Η πιτσα βγηκε τελεια.Θελω να σας δωσω μια ιδεα.ανοιξτε το φυλλο κ με ενα ποτηρι του νερου κοψτε μικρα πιτσακια.υπεροχοι απογευματινοι μεζεδες.ετσι για αλλαγη!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 11-11-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη μπράβο.
    Έβαλα και αλεύρι ολικής, πράγματι φοβερό το ζυμάρι.
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 21-11-09  
    Η πιτσα ειναι καταπληκτικη!!!!!!!!!!!!!!!
    Εβαλα ενα κομματι ζυμης ομως στη καταψυξη ,το αφησα να ξεπαγωσει καλα,αλλα οταν την εψησα δεν ηταν αφρατη οπως τη πρωτη φορα.Φαινοταν σαν αψητη.Τι μπορει να εφταιξε?
    #
    Σχόλιο από piperitsa, 30-11-09  
    pentanostimh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!den yparxei.....th tsakisame!k h saltsa foverh.........5 pirounakia!thn ypoliph zi zymh thn epshsa san pswmi,bghke para polu wraio!dokymaste to.....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 27-12-09  
    Και γω την ιδια ζυμη φτιαχνω μονη διαφορα οτι βαζω και ενα αβγο
    #
    Σχόλιο από baby2008, 23-3-11  
    Ποσα φακελακια ξερη μαγια χρησιμοποιουμε αντι της νωπης;
    #
    Σχόλιο από AdithetoS, 11-4-11  
    Όρε Κωστή και λοιπά παιδιά... πότε βάζουμε στην κατάψυξη τα κομμάτια που δε θα χρησιμοποιήσουμε?

    Με το που γίνει η ζύμη ή αφού φουσκώσει με την βρεγμένη πετσέτα για καμια ώρα?! Σε ποιό σημείο δηλ. της όλης υπόθεσης?!

    Επίσης το ταψί πρέπει να είναι αλουμινένιο όπως αυτά της σάνιτας μιας χρήσης? Κι άν βάλω τη ζύμη σε άλλο αντικολητικό πίτσας? 1μιση χιλιοστού περίπου???

    Έκανα το ζυμάρι χθες, ωραίο μια χαρά, έκαναν τη μισή δόση, που μου βγήκαν 5 μπαλάκια των 300γρ. τα οποία 4 έβαλα σε ζελατίνα και μετά στην κατάψυξη χωρίς να βάλω την βρεγμένη πετσέτα για μια ώρα που λέει και το ένα το έβαλα στη συντήριση επίσης σε ζελατίνα για να την ετοιμάσω το βράδυ! Το άπλωσα στο ταψάκι κανονικά έβαλα και όλα τα υλικά με τη μία πάνω μαζί με τη σάλτσα που λέει επίσης, ψύθηκαν σε περίπου 15 λεπτά (τα υλικά δηλ. που είχα πάνω) και η ζύμη μόνο γύρω-γύρω και απο κάτω αλλά μέσα ήταν υγρό και άψυτο, εννοείτε και αφούσκωτο, λεπτό ούτε μισό εκατοστό!!! :( Τι έκανα λάθος...? γιατί θέλω να πιστεύω πως το λάθος ήταν καθαρά δικό μου. Δε μπορεί τόσα καλά σχόλια κι εγώ να βγάλω απογοήτευση!!!

    Η αλήθεια ήατν πάντως πως την έφαγα έτσι κι αλλιώς, να καταλάβω τουλάχιστον την γεύση η οποία ομολογώ πως ήταν πράγματι φοβερή!!! :)

    Αυτή τη στιγμή έχω 4 ακόμα μπαλάκια στην κατάψυξη που δεν έχουν περάσει την δοκιμασία "βρεγμένη πετσέτα" της μιας ώρας περίπου και των 20 λεπτών!!!! τι κάνω τώρα....???? :)
    #
    Σχόλιο από ktselios, 29-4-11  
    Εμένα γιατί μου βγαίνει τραγανή η ζύμη; Τη θέλω μαλακή και αφράτη, αλλά πάντα είναι τραγανή. Τι κάνω λάθος;
    Αν την ψήσω 7-8 λεπτά βγαίνει άψητη.
    Μήπως φταίει το ταψί; Χρησιμοποιώ τα μεγάλα που συμπεριλαμβάνονται στις κουζίνες... Επιπλέον να πω ότι βουτυρώνω τον πάτο του ταψιού...
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 12-12-11  
    Καλησπέρα κορίτσια!Επειδή δεν έχω ταψάκι μιας χρήσης, μπορώ να την ψήσω σε κανονικό λεπτό ταψί κουζίνας ή πάνω σε αλουμινόχαρτο?
    #
    Σχόλιο από Gingerbread cookie, 12-1-13  
    Είναι πάρα πολύ η ζύμη και αυτό με αποθαρρύνει. Γίνεται να διαιρέσω τις αναλογίες όλες δια του δύο; Θα βγει το ίδιο αποτέλεσμα;
    #
    Σχόλιο από kaifos, 12-2-13  
    Με έχουν πείσει τα τόσο θετικά σχόλια που διάβασα και θέλω να τη δοκιμάσω.Εχω όμως κάποιες απορίες οι οποίες έχουν αναρτηθεί αλλά δεν έχουν απαντηθεί.Θέλω να παρακαλέσω όσους ανεβάζουν συνταγες να παρακολουθούν τα σχόλια!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ryzaki, 12-2-11  
    μου άρεσε η συνταγή σου και την έχω ξεκινήσει ήδη μόνο που την έκανα με 1/2 κιλό αλεύρι κ ξηρή μαγιά αντί νωπής και λιγότερο αλατάκι,για να δούμε..
    #
    Σχόλιο από ryzaki, 12-2-11  
    α τώρα το πρόσεξα το αλεύρι ότι είναι σκληρό εγώ έβαλα κανονικό.. παρόλα αυτά ψήθηκε καλά η πίτσα και μου άρεσε!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    pites-psomi
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της aspasamos
    Ζύμες~Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 192 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt