κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για Πίτσα 4
kkostas
kkostas @cook_8450302

Η συνταγή και τα μυστικά είναι από άτομο που διατηρούσε πιτσαρία πολλά χρόνια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζ = Ζύμη Π = προετοιμασία Ψ = ψήσιμοΤο ταψί πρέπει να είναι πολύ λεπτό για να ψηθεί γρήγορα και σωστάΤο τυρί πρέπει να είναι GOUDA Ολλανδίας διότι λιώνει καλύτερα και δεν καίγεται.Δεν συστήνετε να χρησιμοποιήσετε mozzarella αντί για Gouda Ολλανδίας ,μπορείτε να το κάνετε μόνο στην περίπτωση πολύ δυνατού φούρνου ή φούρνου με ξύλα.Μην αντικαταστήσετε το βιταμ με λάδι γιατί το ζυμάρι χάνει την ελαστικότητα του.  + ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑΧρειαζόμαστε μια κονσέρβα από αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ ή αν έχουμε και φρέσκιες ακόμη καλύτερα, τις τρίβουμε και προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη, σκορδόσκονη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και την βάζουμε στην πίτσα χωρίς να την βράσουμε

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
8 Πίτσες
  1. 1 λίτρο νερό χλιαρό
  2. 50 γρ νωπή μαγιά
  3. 1/2 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  4. 1/2 φλιτζάνι του καφέ αλάτι
  5. 100 γρ με 150 γρ μαργαρίνη
  6. Αλεύρι σκληρό όσο πάρει (περίπου 2 κιλα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε στο χλιαρό νερό, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε

  2. 2

    Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλεύρι

  4. 4

    Ζυμώνουμε το μίγμα

  5. 5

    Ζ - Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και βάζουμε από πάνω μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε περίπου μια ώρα για να φουσκώσει

  6. 6

    Το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια

  7. 7

    Τα αφήνουμε στον πάγκο και τα καλύπτουμε με βρεγμένη πετσέτα για περίπου 20 λεπτά

  8. 8

    Βουτυρώνουμε το ταψί (αλουμινένιο ταψί μιας χρήσεως)

  9. 9

    Βάζουμε το ζύμη μέσα στο ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια

  10. 10

    Βάζουμε την σάλτσα και τα υλικά που επιθυμούμε

  11. 11

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην μεγαλύτερη εφικτή θερμοκρασία

  12. 12

    Τοποθετούμε την πίτσα στο πάτο του φούρνου

  13. 13

    Ψήνουμε την πίτσα για 7 - 8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας (στην περίπτωση φούρνου με ξύλα μέσος χρόνος 3-4 λεπτά)

Αντιδράσεις

Σχόλια (98)

margyg
margyg @cook_8455575
τη δοκίμασα και είναι τέλεια!!!μπράβο!

Από

kkostas
kkostas @cook_8450302
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα