κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για πίτσα με γιαούρτι παραδοσιακό
ΜΑΡΚΡΙ
ΜΑΡΚΡΙ @cook_8455939
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

 Τη συνταγή της ζύμης την πήρα από το βιβλίο κοντά σας στην Κουζίνα, τα έσοδα από την πώληση του οποίου διατέθηκαν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών. Στο βιβλίο αυτό αναγράφονται συνταγές επωνύμων (Μέχρι και ο Τσαρούχης έγραψε συνταγή του)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1.5 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό (αυτό με την πέτσα)
  2. 2 κουταλιές της σούπας λάδι φαγητού
  3. 1 κουταλάκι κοφτό σόδα φαγητού
  4. περίπου 2,5 κεσεδάκια αλεύρι γαι ζύμη πολύ μαλακή, η οποία θα κολάει στα χέρια  (Θα χρησιμοποιήσουμε για μεζούρα το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Νερό καθόλου ούτε και αλάτι.)
  5. 14 φέτεις τυρί για τόστ
  6. 12 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  7. κέτσαπ
  8. 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  9. 1,5-2 καρότα τριμμένα
  10. 200 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο ή γραβιέρα Νάξου
  11. 4-5 μανιτάρια μικρά άσπρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπώλ βάζουμε το γιαούρτι, τη σόδα, το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη αυτή θα κολάει στα χέρια μας.

  2. 2

    Αλοίφουμε το ταψί της κουζίνας με λίγο λάδι φαγητού και βάζοντας μία κουταλιά λάδι στα χέρια μας μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί της κουζίνας. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί με τα χέρια μας.

  3. 3

    Για να κάνουμε πίτσα βάζουμε κέτσαπ πάνω στη ζύμη, μετά φέτες τυρί για τόστ, γαλοπούλα καπνιστή, πιπεριά ψιλοκομμένη, μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια, 2 καρότα τριμμένα και πάλι βάζουμε λίγο τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση γραβιέρα Νάξου, η οποία είναι γλυκιά ή ρεγάτο τριμμένο). Εάν θέλουμε κτυπάμε 2 αυγά με 2 κουταλιές λάδι και βάζουμε πάνω από το τριμμένο τυρί.

  4. 4

    Ψήνεται στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

georgia1
georgia1 @cook_8482080
Καλησπέρα! Η ζύμη γίνεται αφράτη ή τραγανή? Πειράζει αν βάλω γιαουρτάκι αγελαδίτσα? Ευχαριστώ!

Από

ΜΑΡΚΡΙ
ΜΑΡΚΡΙ @cook_8455939
στις
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ