Ζύμη για πίτσα με παπαρουνόσπορο
Ένα πολύ νόστιμο, αφράτο κι εντυπωσιακό ζυμαράκι για πίτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ νόστιμη με σάλτσα φρέσκιας ντομάταςΣιγοβράζετε 8 μέτριες ώριμες τριμμένες ντομάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό, ρίγανη, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη και λίγο αλάτι, ώσπου να αποκτήσουν την υφή του πελτέ. Εγώ προσθέτω καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λίγη φέτα, λίγες φετούλες ελιάς και φρέσκα λαχανικά!
Υλικά
-
1 1/3 μεγάλο ποτήρι αραιωμένο εβαπορέ χλιαρό
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 κουταλάκι παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε. Το ζυμαράκι πρέπει να είναι αρκετά υγρό, όχι σφιχτό σαν του ψωμιού.
-
2
Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, θα πάρει περίπου 1 ώρα.
-
3
Την χωρίζετε σε δύο μέρη.
-
4
Ανοίγετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένα ταψάκια 30 ή 32 εκ. με το χέρι, σε φύλλο πάχους 3/4 του εκατοστού περίπου, ραντίζοντάς την με αλεύρι, ώστε να μην κολλάει στα χέρια. Ανασηκώνετε λίγο τις άκρες να μη χυθεί η γέμιση.
-
5
Βάζετε από πάνω τα υλικά που επιθυμείτε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα, κι άλλα 5 λεπτά στην χαμηλότερη σχάρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)