Demi79
Demi79 @cook_8455860

Ένα πολύ νόστιμο, αφράτο κι εντυπωσιακό ζυμαράκι για πίτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ νόστιμη με σάλτσα φρέσκιας ντομάταςΣιγοβράζετε 8 μέτριες ώριμες τριμμένες ντομάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό, ρίγανη, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη και λίγο αλάτι, ώσπου να αποκτήσουν την υφή του πελτέ. Εγώ προσθέτω καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λίγη φέτα, λίγες φετούλες ελιάς και φρέσκα λαχανικά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 πίτσες
  1. 1 1/3 μεγάλο ποτήρι αραιωμένο εβαπορέ χλιαρό
  2. 1 φακελάκι μαγιά
  3. 1 κουταλάκι αλάτι
  4. 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  5. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  6. 1/2 κιλό αλεύρι
  7. 1 κουταλάκι παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε. Το ζυμαράκι πρέπει να είναι αρκετά υγρό, όχι σφιχτό σαν του ψωμιού.

  2. 2

    Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, θα πάρει περίπου 1 ώρα.

  3. 3

    Την χωρίζετε σε δύο μέρη.

  4. 4

    Ανοίγετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένα ταψάκια 30 ή 32 εκ. με το χέρι, σε φύλλο πάχους 3/4 του εκατοστού περίπου, ραντίζοντάς την με αλεύρι, ώστε να μην κολλάει στα χέρια. Ανασηκώνετε λίγο τις άκρες να μη χυθεί η γέμιση.

  5. 5

    Βάζετε από πάνω τα υλικά που επιθυμείτε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα, κι άλλα 5 λεπτά στην χαμηλότερη σχάρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Καλημέρα!Τη φωτογραφία την έχετε βγάλει εσείς και είναι από τη συγκεκριμένη συνταγή;Ρωτάω γιατί αν ναι,φαίνεται φοβερά αφράτη και σίγουρα θα τη δοκιμάσω!Ευχαριστώ

Από

Demi79
Demi79 @cook_8455860
στις