Ζύμη για pizza, από τον Jamie Oliver!

Bαθμολογία: 4.7767
       
 
103 ψήφοι
celest, 12.11.11

Περιγραφή

Αυτή η συνταγή για ζύμη πίτσας είναι του υπεροχότατου Jamie Oliver και αν και έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, από τότε που δοκίμασα τη συγκεκριμένη δεν έχω ξανακάνει άλλη!! Είναι απίστευτη, τραγανή και γευστικότατη!
Ζύμη για pizza, από τον Jamie Oliver!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου ‘00’
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 650 ml περίπου χλιαρό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Φτιάχνει: 3 μεγάλα ταψιά pizza
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 82' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύω τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνω τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
Βήμα 2
2) Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 3
3) Ανακατεύω αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύω με τα χέρια.
Βήμα 4
4) Αφού πάρω μια ωραία, λεία ζύμη την βάζω σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνω και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50οC) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 5
5) Στη συνέχεια ζυμώνω και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορώ είτε να την καταψύξω τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσω αμέσως.
Βήμα 6
6) Αν τη χρησιμοποιήσω αμέσως τη χωρίζω σε κομμάτια ανοίγω με πλάστη τη ζύμη και τη γεμίζω με… ότι τραβάει η όρεξη αυτών που περιμένουν να τελειώσω με τη ζύμη για να φάνε επιτέλους την pizza!! (ή λιγότερο ιδανικά, τη γεμίζω με ότι μπορώ να συνδυάσω και υπάρχει ήδη στο ψυγείο!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Jamie Oliver στο μίγμα της μαγιάς βάζει όλο το νερό και το ελαιόλαδο. Επίσης αναφέρει ότι μπορεί να αντικατασταθεί το σιμιγδάλι με αλεύρι. Στην περίπτωση αυτή ίσως δεν είναι τόσο νόστιμη, εγώ τη δοκίμασα μόνο με το σιμιγδάλι και είναι υπέροχη. Επίσης, την έχω κάνει και με σιμιγδάλι χοντρό και με απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πάλι ήταν πεντανόστιμη!!

 

Ευχαριστούμε πολύ την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Σχετικές συνταγές

Αρωματική ζύμη πίτσας Αρωματική ζύμη πίτσας
4.6842
       
       
(19)
Ζύμη για πίτσα Ζύμη για πίτσα
4.7874
       
       
(174)
Ιταλική ζύμη για πίτσα Ιταλική ζύμη για πίτσα
4.75
       
       
(4)
Ζύμη για αφράτη πίτα Ζύμη για αφράτη πίτα
4.8889
       
       
(9)
Ζύμη πίτσας με σιμιγδάλι Ζύμη πίτσας με σιμιγδάλι
4.5455
       
       
(11)
Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
4.4737
       
       
(19)
Ζύμη για πίτσα με Φαριν-απ Ζύμη για πίτσα με Φαριν-απ
4.3077
       
       
(13)
Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί
4.8261
       
       
(46)
Ζύμη για πίτσα 2 Ζύμη για πίτσα 2
4.7368
       
       
(19)

    209 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 14-11-11  
    τον εχω δει και εγω να την φτιαχνει, ειπα να την φτιαξω, και τελικα το ξεχασα.
    ευτυχως που την ανεβασες γιατι εχω ξεχασει εντελως τα υλικα και την ποσοτητα.
    πηρουνακια πολλα !!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 14-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ Μυρτω μου!! Να την φτιάξεις είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Η επόμενη πίτσα που θα φτιάξω θα είναι με αυτό το ζυμάρι.Την είχα δει και εγώ αλλά...τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-11-11  
    Καλημέρα!!!Φαίνεται πολύ νόστιμη ζύμη...Μήπως ξέρουμε και πόσο χρόνο χρειάζεται ψήσιμο και σε τί πρόγραμμα; Αέρα ή αντιστάσεις; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    VIVIΚΑ, δίκιο έχεις με τόσες συνταγές! Πάντως η συγκεκριμένη δε θα σε απογοητεύσει!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Ε... Jamie Oliver=εγγύηση!Λίζα εγώ την πίτσα την ψήνω για 20-25 λεπτά σε αντιστάσεις και αέρα μαζί στους 200 βαθμούς.Όμως κάθε φούρνος διαφέρει.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    Καλημέρα Λίζα! Εγώ την έχω ψήσει και σε αντιστάσεις αλλά και σε αέρα... Στους 180 βαθμούς θέλει μισή ώρα περίπου, αλλά όπως είπε και η VIVIKA ο κάθε φούρνος διαφέρει, οπότε για πιο σίγουρα τσέκαρε πότε παίρνει χρώμα η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από linaki82, 15-11-11  
    Αυτή την ζύμη την φτιαχνω και εγώ εδώ και πολυ καιρό ,μετά απο παρά πολλές που δοκίμασα και ειλικρινά είναι Η καλύτερη ζύμη που έχω δοκιμάσει ποτέ. Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει έχουν πάθει πλάκα.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    linaki82 συμφωνώ απόλυτα και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 15-11-11  
    Σιμιγδάλι στην πίτσα; Ενδιαφέρον, θα δοκιμάσω 1000%!
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    lixoudia και εγώ δεν είχα ξαναδεί πίτσα με σιμιγδάλι αλλά πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις!
    #
    Σχόλιο από elpida-chris, 15-11-11  
    πάρα πολύ ωραία!!! η πιο ωραία που έχω δοκιμάσει, αν κ έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    elpida-chris ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Την έχω κάνει και εγώ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πάλι βγαίνει τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Ester, 16-11-11  
    Kαλημερα! Φαινεται πολυ ωραια ζυμη, θα την δοκιμασω σημερα. Ηθελα μονο να ρωτησω, ποσο μεγαλη πιτσα βγαινει με ενα κιλο αλευρι; Ενα ταψι του φουρνου;
    #
    Σχόλιο από celest, 16-11-11  
    Καλημέρα Ester!! Βγαίνουν 3 ταψιά φούρνου (μέγεθος της λαμαρίνας δλδ). Αν θέλεις να κάνεις λιγότερο βάλε τη ζύμη σε μεμβράνη και στην κατάψυξη. Δεν παθαίνει τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από effie_p, 16-11-11  
    Για να βάλω τη ζύμη στην κατάψυξη πρέπει να την έχω ήδη ανοίξει σε φύλλο ή την αφήνω μπάλα? Στη δεύτερη περίπτωση την ξεπαγώνω με συγκεκριμένο τρόπο για να την ανοίξω μετά?
    #
    Σχόλιο από celest, 16-11-11  
    effie_p τη βάζω στην κατάψυξη σε μπάλες, κάθε μία από τις οποίες είναι αντίστοιχη ενός ταψιού πίτσας. Κάθε μπάλα αντιστοιχεί, δηλαδή, στο 1/3 της ζύμης που βγαίνει με τη δοσολογία που σας δίνω. Δεν την ξεπαγώνω με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, απλά τη βγάζω από την κατάψυξη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-11-11  
    Πολύ ωραίο ζυμάρι αλλά το έκανα χοντρό , την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο ζυμάρι γιατί μας αρέσει πιο λεπτή.
    #
    Σχόλιο από celest, 17-11-11  
    ANGOLINA κι εγώ την κάνω αρκετά λεπτή (μου βγαίνουν τρεις λαμαρίνες με αυτή τη ζύμη), γιατί και σε μας αρέσει τραγανή. Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και τις ωραίες φωτογραφίες!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 18-11-11  
    Φτιάχνω πίτσα κάθε εβδομάδα σχεδόν και εγγυώμαι ότι αυτή η ζύμη είναι η πιο νόστιμη και η πιο τραγανή.Σίγουρα οφείλεται στο σιμιγδάλι!Μπράβο στον Jamie και σε σένε celest που την ανέβασες.Στέλνω και φωτο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    193 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 14-11-11  
    τον εχω δει και εγω να την φτιαχνει, ειπα να την φτιαξω, και τελικα το ξεχασα.
    ευτυχως που την ανεβασες γιατι εχω ξεχασει εντελως τα υλικα και την ποσοτητα.
    πηρουνακια πολλα !!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 14-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ Μυρτω μου!! Να την φτιάξεις είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Η επόμενη πίτσα που θα φτιάξω θα είναι με αυτό το ζυμάρι.Την είχα δει και εγώ αλλά...τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-11-11  
    Καλημέρα!!!Φαίνεται πολύ νόστιμη ζύμη...Μήπως ξέρουμε και πόσο χρόνο χρειάζεται ψήσιμο και σε τί πρόγραμμα; Αέρα ή αντιστάσεις; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    VIVIΚΑ, δίκιο έχεις με τόσες συνταγές! Πάντως η συγκεκριμένη δε θα σε απογοητεύσει!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Ε... Jamie Oliver=εγγύηση!Λίζα εγώ την πίτσα την ψήνω για 20-25 λεπτά σε αντιστάσεις και αέρα μαζί στους 200 βαθμούς.Όμως κάθε φούρνος διαφέρει.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    Καλημέρα Λίζα! Εγώ την έχω ψήσει και σε αντιστάσεις αλλά και σε αέρα... Στους 180 βαθμούς θέλει μισή ώρα περίπου, αλλά όπως είπε και η VIVIKA ο κάθε φούρνος διαφέρει, οπότε για πιο σίγουρα τσέκαρε πότε παίρνει χρώμα η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από linaki82, 15-11-11  
    Αυτή την ζύμη την φτιαχνω και εγώ εδώ και πολυ καιρό ,μετά απο παρά πολλές που δοκίμασα και ειλικρινά είναι Η καλύτερη ζύμη που έχω δοκιμάσει ποτέ. Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει έχουν πάθει πλάκα.
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    linaki82 συμφωνώ απόλυτα και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 15-11-11  
    Σιμιγδάλι στην πίτσα; Ενδιαφέρον, θα δοκιμάσω 1000%!
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    lixoudia και εγώ δεν είχα ξαναδεί πίτσα με σιμιγδάλι αλλά πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις!
    #
    Σχόλιο από elpida-chris, 15-11-11  
    πάρα πολύ ωραία!!! η πιο ωραία που έχω δοκιμάσει, αν κ έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 15-11-11  
    elpida-chris ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Την έχω κάνει και εγώ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πάλι βγαίνει τέλεια!
    #
    Σχόλιο από celest, 16-11-11  
    Καλημέρα Ester!! Βγαίνουν 3 ταψιά φούρνου (μέγεθος της λαμαρίνας δλδ). Αν θέλεις να κάνεις λιγότερο βάλε τη ζύμη σε μεμβράνη και στην κατάψυξη. Δεν παθαίνει τίποτα!!
    #
    Σχόλιο από celest, 16-11-11  
    effie_p τη βάζω στην κατάψυξη σε μπάλες, κάθε μία από τις οποίες είναι αντίστοιχη ενός ταψιού πίτσας. Κάθε μπάλα αντιστοιχεί, δηλαδή, στο 1/3 της ζύμης που βγαίνει με τη δοσολογία που σας δίνω. Δεν την ξεπαγώνω με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, απλά τη βγάζω από την κατάψυξη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-11-11  
    Πολύ ωραίο ζυμάρι αλλά το έκανα χοντρό , την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο ζυμάρι γιατί μας αρέσει πιο λεπτή.
    #
    Σχόλιο από celest, 17-11-11  
    ANGOLINA κι εγώ την κάνω αρκετά λεπτή (μου βγαίνουν τρεις λαμαρίνες με αυτή τη ζύμη), γιατί και σε μας αρέσει τραγανή. Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και τις ωραίες φωτογραφίες!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 18-11-11  
    Φτιάχνω πίτσα κάθε εβδομάδα σχεδόν και εγγυώμαι ότι αυτή η ζύμη είναι η πιο νόστιμη και η πιο τραγανή.Σίγουρα οφείλεται στο σιμιγδάλι!Μπράβο στον Jamie και σε σένε celest που την ανέβασες.Στέλνω και φωτο.
    #
    Σχόλιο από celest, 18-11-11  
    VIVIΚΑ πραγματικά είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμαστεί! Κι εγώ πιστεύω ότι το σιμιγδάλι κάνει τη διαφορά. Ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία και τα πιρουνάκια!

    ANGOLINA σ' ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες σε κάθε βήμα της διαδικασίας!! :)
    #
    Σχόλιο από Ester, 18-11-11  
    Πολυ ωραια ζυμη, πραγματι το σιμιγδαλι κανει την διαφορα! Προσωπικα δεν μου αρεσει να ειναι πολυ τραγανη η ζυμη κ το πετυχα με την υγρασια των υλικων της γεμισης. Εκανα την μιση δοση κ εφτιαξα 2 στρογγυλες πιτσες οικογενειακου μεγεθους.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ester, 16-11-11  
    Kαλημερα! Φαινεται πολυ ωραια ζυμη, θα την δοκιμασω σημερα. Ηθελα μονο να ρωτησω, ποσο μεγαλη πιτσα βγαινει με ενα κιλο αλευρι; Ενα ταψι του φουρνου;
    #
    Σχόλιο από effie_p, 16-11-11  
    Για να βάλω τη ζύμη στην κατάψυξη πρέπει να την έχω ήδη ανοίξει σε φύλλο ή την αφήνω μπάλα? Στη δεύτερη περίπτωση την ξεπαγώνω με συγκεκριμένο τρόπο για να την ανοίξω μετά?
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 21-11-11  
    Ξεκίνησα να κάνω τη ζύμη αλλά ενώ ακολούθησα ακριβώς τις δοσολογίες, η ζύμη κολλούσε υπερβολικά στα χέρια και αναγκάστηκα να προσθέσω αρκετό αλεύρι με φόβο να μη γίνει αφράτη.Τώρα την άφησα να φουσκώσει και βλέπουμε.Μακάρι να γίνει καλή...Δεν έτυχε σε κανέναν άλλο αυτό;
    #
    Σχόλιο από maria71, 26-11-11  
    Καλησπέρα! Ήθελα βοήθεια αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει. Εχω βάλει το ζυμάρι στο φούρνο για να φουσκώσει εδώ και μια ώρα στο ειδικό πρόγραμμα που έχει ο φούρνος μου, αλλά δεν βλέπω να φουσκώνει ιδιαίτερα. Δέν ξέρω τι μπορεί να φταίει, νομίζω ότι όλα τα έκανα σωστά. Τώρα τί κάνω; Το αφήνω κι άλλο ή συνεχίζω στο επόμενο βήμα και ευελπιστώ να φουσκώσει στο ψήσιμο; Ή θα μου γίνει λάσπη και θα πάνε άχρηστα όλα τα υλικά;
    #
    Σχόλιο από celest, 21-6-12  
    zwzw σ' ευχαριστώ πολύ!! χαίρομαι που σας άρεσε τόσο (όσο και σε εμάς γιατί κι εγώ τώρα πια μόνο αυτή τη ζύμη φτιάχνω...)
    Τώρα όσον αφορά στο νερό... Η συνταγή είναι αυτή που έχει στο site του ο Oliver και εκεί γράφει 650ml. Στην τηλεόραση ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και στα παραπάνω σχόλια έριξε 550ml! Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε και πόσο νερό "τραβάει". Εγώ το νερό το υπολογίζω με το μάτι, οπότε μπορεί όντως να μην φτάνω τα 650ml... Οπότε καλύτερα να μην το ρίχνουμε όλο από την αρχή (αν έχουμε μετρημένα τα 650ml) αλλά να κρατάμε λίγο στην άκρη και αν χρειαστεί το συμπληρώνουμε! Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ελπίζω να βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από econartemis, 14-10-13  
    Φαίνεται υπέροχη συνταγή αλλά έχω μια απορία για τον τύπο του αλευριού, εννοείτε αλεύρι σκληρό?Μπορεί να έχει ήδη γίνει-απαντηθεί αυτή η ερώτηση αλλά δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλα τα σχόλια :( !!ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 14-10-13  
    econartemis εγώ συνήθως χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και και σκληρό αλεύρι, το μόνο που ίσως αλλάζει είναι η ποσότητα του νερού που θα χρειαστεί η ζύμη σου. Γενικά το νερό να το βάζεις σιγά σιγά και όχι όλο με τη μία ώστε να το ελέγχεις καλύτερα. Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από niaou9, 20-10-13  
    καλησπερα!ηθελα να ρωτησω..επειδη σκοπευω να την φτιαξω αν γινεται να την ετοιμασω το μεσημερι ως ζυμη αλλα να την χρισιμοποιησω το βραδυ της ιδιας ημερας!αφου την ετοιμασω να την βαλω στο ψυγειο δλδ η να την αφησω εκτος?γιατι θα περασουν καποιες ωρες μεχρι το ψησιμο της...
    #
    Σχόλιο από celest, 20-10-13  
    niaou9 μπορείς να την ετοιμάσεις και στο τελευταίο στάδιο πριν την ανοίξεις σε φύλλο να την κάνεις μία μπάλα, να την τυλίξεις με μεμβράνη και να τη βάλεις στο ψυγείο! Όταν είναι να φτιάξεις την πίτσα την βγάζεις, την ανοίγεις και βάζεις τη γέμιση σου!
    #
    Σχόλιο από niaou9, 21-10-13  
    Σε ευχαριστω πολυ για την εγκαιρη απαντηση σου celest! την φοβαμαι λιγο οσον αφορα τα γραμμαρια της γιατι φανταζομαι θα θελει ακριβεια αλλα θα την προσπαθησω γιατι βλεπω διθυραμβικα σχολια...!!!
    #
    Σχόλιο από celest, 22-10-13  
    niaou9 μην αγχώνεσαι!! Το πολύ πολύ να σου πέσει λίγο περισσότερο αλεύρι ή σιμιγδάλι και να το διορθώσεις με επιπλέον νεράκι! Καλή επιτυχία :)
    #
    Σχόλιο από celest, 14-1-14  
    zara για την άλλη μέρα σε εμένα τουλάχιστον δεν έχει μείνει. Πιστεύω ότι δε θα είναι τόσο καλή όσο όταν βγαίνει από το φούρνο, αλλά θα συνεχίζει να είναι γευστική. Το καλύτερο είναι να φαγωθεί μόλις βγαίνει από το φούρνο. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις τη ζύμη από πριν και να την βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όσο για τα πιτσάκια, σίγουρα θα μπορείς να τα κάνεις!
    #
    Σχόλιο από alis79, 9-7-14  
    Προσπάθησα να τη φτιάξω αλλά το ζυμάρι δεν έγινε ωραίο, κολλάει πολύ στα χέρια και έχει σβόλους. Έβαλα ακριβώς τις δόσεις που γράφετε.. Τί κάνω λάθος?
    #
    Σχόλιο από celest, 9-7-14  
    alis79 το πιο πιθανό είναι να έχεις βάλει περισσότερο νερό από ότι χρειαζόταν το αλεύρι σου. Επειδή δεν είναι όλα τα αλεύρια ίδια, κάποια τραβάνε περισσότερο και κάποια λιγότερο νερό. Γι' αυτό καλό είναι γενικότερα όταν κάνουμε ζύμες να προσθέτουμε λίγο λίγο το νεράκι, βλέποντας τη ζύμη μας. Οι σβόλοι έγιναν επειδή δεν ανακατεύτηκε καλά το αλεύρι με το νερό, μάλλον γιατί ήταν πολύ το νερό που έπεσε σε ένα σημείο. Για να μη σου κολλάει η ζύμη πρόσθεσε επιπλέον αλευράκι. Οι σβόλοι ελπίζω με το ζύμωμα να διαλυθούν. Ελπίζω να σε βοήθησα! Καλή επιτυχία

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 24-11-11  
    ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ.....ΕΚΑΝΑ 2 ΤΑΨΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΙΓΟ ΧΟΝΤΡΗ ΠΙΤΣΑ.....
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 24-1-13  
    Φανταστική ζύμη! Αντικατέστησα τα 500γρ. αλεύρι με αλεύρι ολικής, και πρόσθεσα στη ζύμη λιναρόσπορο και βρώμη. Το σιμιγδάλι πρέπει να έκανε φοβερή δουλειά...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της GINADARA
    Ψωμιά, πίτες και διάφορες ζύμες
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της anthe13
    Η εκδίκηση της... τεμπέλας!
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της stg
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της vicso