κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για τάρτες
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Αφράτη και τραγανή!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε γλυκά με 2 κουταλάκια γλυκού άχνη και σε αλμυρά σκέτη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 200 γρ. αλεύρι για όλα
  2. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  3. 5 κ. σούπας κρύο νερό
  4. 100 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ. Χτυπήστε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα.

  2. 2

    Ρίξτε έναν κρόκο αυγού ή ένα ολόκληρο αυγό, χτυπώντας το ελαφρά μέσα στο μείγμα που έχουμε.

  3. 3

    Προσθέστε το νερό στο μείγμα και ανακατέψτε.

  4. 4

    Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά. Όσο πιο λίγο ζυμώσετε τόσο πιο αφράτες θα γίνουν οι ταρτούλες.

  5. 5

    Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει και να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

LUPAKI
LUPAKI @cook_8451636
με διαφορετική εκτέλεση
Οδηγίες Κοσκινίζουμε το αλεύρι
Κάνουμε τρύπα στη μέση
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο κέντρο(τρύπα) στο αλέυρι
Προσθέτουμε τον κρόκο & μετά το βούτυρο σε κομμάτια
Ανακατεύοντας απαλά φέρνουμε το αλέυρι στο κέντρο
ΔΕΝ ζυμώνουμε αλλά τρίβουμε τη ζύμη
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
Ενδιάμεσα την τρίβουμε στον τρίφτη
Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πατάμε με το χέρι καλά
Ψήνουμε στους 200C για 20' ή μέχρι να ροδίσει Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικό: το ζύμωμα να γίνει σε παγωμένη επιφάνεια π.χ. μαρμάρινο πάγκο

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα