Ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάντα χρησιμοποιώ λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι αλλά δεν το μέτρησα ποτέ να δω πόσο είναι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
-
2
Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
-
3
Ζυμώνουμε τα υλικά ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Έπειτα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
5
Όταν φουσκώσει την παίρνουμε, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και φτιάχνουμε τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια ή ότι άλλο μας αρέσει.
-
6
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (2)