geosx21
geosx21 @cook_8454894
,ΕΛΛΑΔΑ

Ζύμη πίτσας πεντανόστιμη !!! Με την μοναδική σάλτσα ντομάτας που την κάνει φοβερή!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. Υλικά για την ζύμη
  2. 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  6. 125 ml χλιαρό νερό
  7. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  8. Υλικά για την πεντανόστιμη σάλτσα πίτσας
  9. 250 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  10. 1/2 κουταλάκι του γλυκού (κοφτή) αλάτι
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  12. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  13. 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
  14. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  15. 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  16. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι την μαγιά την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

  2. 2

    Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό με το λάδι.

  3. 3

    Αρχίζουμε το ζύμωμα παίρνοντας το αλεύρι από το πλάι σιγά σιγά στο κέντρο.

  4. 4

    Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και να ξεκολλήσει από τα χέρια μας (εάν δεν ξεκολλήσει ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι στα χέρια μας) και συνεχίζουμε το ζύμωμα

  5. 5

    Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα.

  6. 6

    Τώρα φτιάχνουμε την σάλτσα μας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά 4 με 5 μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  7. 7

    Όταν περάσει η 1 ½ ώρα ξεσκεπάζουμε την ζύμη μας αλείφουμε το ταψί καλά με λαδί και στο πλάι.

  8. 8

    Στρώνουμε την ζύμη μας στο ταψί πατώντας τη σιγά σιγά με τις παλάμες μας και τέλος παίρνουμε ένα πιρούνι και τρυπάμε την ζύμη ανά διαστήματα κοντινά και αφήνουμε για 10 λεπτά.

  9. 9

    Ρίχνουμε την σάλτσα μας επάνω στην στρωμένη ζύμη να πάει παντού μετά ρίχνουμε τα αλλαντικά, τα λαχανικά, ο,τι θέλουμε και τέλος το τυράκι μας (να είναι μοτσαρέλα).

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην (χαμηλή θέση το ταψί) στους 200 με 250 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή σας όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

lakafosi
lakafosi @cook_8468086
Πολύ καλή η σάλτσα της πίτσας κάνει την μεγάλη διαφορά όντως έχεις δίκιο geosx21\r\nέφτιαξα περισσότερη δόση σάλτσας και την συνόδευσα με μακαρονάδα θεϊκό το αποτέλεσμα μπράβο!!!!\r\n

Από

geosx21
geosx21 @cook_8454894
στις
,ΕΛΛΑΔΑ