Ζύμη Κουρού

Bαθμολογία: 4.85
       
 
20 ψήφοι
zoe, 05.12.07
Ζύμη Κουρού
photo: litsa d

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ.σογιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 φακελ. μαγιά ξηρή
  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  3. Τέλος το αλεύρι ώσπου να γίνει μια σφιχτή και ελαστική ζύμη

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eleni008, 30-11-08  
    Αντί για σογιέλαιο βάλω ελαιόλαδο θα γίνει καλό?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 7-2-09  
    Πολύ καλή είναι, την έχω φτιάξει εδώ και μέρες. Δεν ξέρω αν ταιριάζει σ' αυτή τη ζύμη, την έφτιαξα με σπανάκι και πράσο. Εμάς πάντως μας άρεσε...
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 14-2-09  
    zoe μου μολις εφτιαξα τη ζυμη σου και την εκανα πιτα!!!!!δεν εχω λογια!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!δεν εμεινε ψιχουλο!!απλα επειδη δεν τα παω καλα με τη σογια εβαλα σπορελαιο.ευχαριστουμε πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 16-3-09  
    δεν χρειαζεται φουσκωμα?κατευθειαν τα ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 16-3-09  
    Αυτην την συνταγη την κανω και εγω οπως ειναι ετσι ακριβως εγω φτιαχνω με την ζυμη και καλτσονε κλειστο και πεινιρλι και ειναι πολυ νοστιμα οπως και να την φτιαξεις μπραβω σου zoe για την συνταγουλα .
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Καλημερα zoe, να σε ρωτησω καποια πραγματακια για την συνταγη σου.
    1)Αλευρι εννοεις για ολες τις χρησεις?
    2)Μολις φτιαξουμε την ζυμη την ανοιγουμε αμεσως σε τυροπιτακια ή καλτσονε ή οτι αλλο θελουμε? ή πρεπει να την αφησουμε να φουσκωσει?
    3) Μπορουμε αντι για σιγιελαιο να βαλουμε ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    4) Μπορουμε να τα πλασουμε,να τα γεμισουμε και να τα βαλουμε στην καταψηξη?
    Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από christin2, 10-2-10  
    Αντικατέστησα το σογιέλαιο με 1 φλ. βιτάμ κι έγινε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!! Πολύ τραγανό,τριβόταν στο στόμα,και πεντανόστιμο.Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από derbaso, 10-3-10  
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΖΕΙ?
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Πολυ καλη η ζυμη! Γρηγορη κι ευκολη και μου αρεσε γιατι μπορουσα να τη δουλεψω ευκολα. Εβαλα στη γεμιση μυζηθρα, ρεγκατο, λιγο κοκκινο και μαυρο πιπερι και ριγανη.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 26-12-10  
    !!!!!
    #
    Σχόλιο από Xtapodimundial, 14-1-11  
    Πολύ ωραία ζύμη!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 14-2-11  
    Τη φτιάχνω εδώ και δύο χρόνια κι εχθές είδα ότι δεν έχω βαθμολογήσει! Δυστηχώς δεν έχω περισσότερα πιρουνάκια γι αυτό θα σου βάλω μόνο 5 ;). Μπράβο, τέλεια γίνεται η ζύμη. Τη χρησιμοποιώ και σε λουκανικοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από ACTIVE, 18-4-11  
    #
    Σχόλιο από manos.cisse, 4-5-11  
    Eυκολη και νοστιμη μπραβο
    #
    Σχόλιο από Rena76, 9-5-12  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-7-12  
    Ωραιότατη, σε ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από poloneza, 30-8-12  
    loipon zoe ...teleia zumi afrati tragani me liga logia ekseretiki ...mia paralagi pou ekana ego itan oti anti gia sogeleo evala sporeleo..kai gemisi eixa alantika me kaseria manitaria piperia kai ligi ketsap ...ekseretika aksizoun polla pirounakia
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 3-11-12  
    Παρόλο που ήταν πολύ νόστιμη και αφράτη η ζύμη,μου έπεσε λίγο βαριά...Την επόμενη φορά θα βάλω μισό ποτήρι σογιέλαιο και μισό ποτήρι νερό.
    #
    Σχόλιο από pass02, 9-12-12  
    μπραβο, ειναι μια καλη ευκολη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 25-2-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 7-2-09  
    Πολύ καλή είναι, την έχω φτιάξει εδώ και μέρες. Δεν ξέρω αν ταιριάζει σ' αυτή τη ζύμη, την έφτιαξα με σπανάκι και πράσο. Εμάς πάντως μας άρεσε...
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 14-2-09  
    zoe μου μολις εφτιαξα τη ζυμη σου και την εκανα πιτα!!!!!δεν εχω λογια!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!δεν εμεινε ψιχουλο!!απλα επειδη δεν τα παω καλα με τη σογια εβαλα σπορελαιο.ευχαριστουμε πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 16-3-09  
    Αυτην την συνταγη την κανω και εγω οπως ειναι ετσι ακριβως εγω φτιαχνω με την ζυμη και καλτσονε κλειστο και πεινιρλι και ειναι πολυ νοστιμα οπως και να την φτιαξεις μπραβω σου zoe για την συνταγουλα .
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Πολυ καλη η ζυμη! Γρηγορη κι ευκολη και μου αρεσε γιατι μπορουσα να τη δουλεψω ευκολα. Εβαλα στη γεμιση μυζηθρα, ρεγκατο, λιγο κοκκινο και μαυρο πιπερι και ριγανη.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 26-12-10  
    !!!!!
    #
    Σχόλιο από Xtapodimundial, 14-1-11  
    Πολύ ωραία ζύμη!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 14-2-11  
    Τη φτιάχνω εδώ και δύο χρόνια κι εχθές είδα ότι δεν έχω βαθμολογήσει! Δυστηχώς δεν έχω περισσότερα πιρουνάκια γι αυτό θα σου βάλω μόνο 5 ;). Μπράβο, τέλεια γίνεται η ζύμη. Τη χρησιμοποιώ και σε λουκανικοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από ACTIVE, 18-4-11  
    #
    Σχόλιο από manos.cisse, 4-5-11  
    Eυκολη και νοστιμη μπραβο
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-7-12  
    Ωραιότατη, σε ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από poloneza, 30-8-12  
    loipon zoe ...teleia zumi afrati tragani me liga logia ekseretiki ...mia paralagi pou ekana ego itan oti anti gia sogeleo evala sporeleo..kai gemisi eixa alantika me kaseria manitaria piperia kai ligi ketsap ...ekseretika aksizoun polla pirounakia
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 3-11-12  
    Παρόλο που ήταν πολύ νόστιμη και αφράτη η ζύμη,μου έπεσε λίγο βαριά...Την επόμενη φορά θα βάλω μισό ποτήρι σογιέλαιο και μισό ποτήρι νερό.
    #
    Σχόλιο από pass02, 9-12-12  
    μπραβο, ειναι μια καλη ευκολη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 25-2-13  
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 4-11-13  
    Μου πηρε σχεδον 1kg αλευρι.δυσκολευτικα πολυ στο ανοιγμα,γευση:πολυ καλη.
    #
    Σχόλιο από kallitexnis, 20-11-13  
    Ολα τα πηρουνακια του κοσμου!!!!! Φανταστικη ζυμη!!!! Την εχω κανει με πολλες γεμισεις μεσα!!!Αγαπημενη μου συνταγη!!!!!
    #
    Σχόλιο από DarkAngel, 25-1-14  
    Τέλεια! Απ' τη στιγμή που την ανακάλυψα στο site, τη φτιάχνω πολύ συχνά και τα παιδιά τρελαίνονται! Τη χρησιμοποιώ σε λουκανοπιτάκια, καλτσονάκια, πεϊνερλάκια, τυροπιτάκια και γενικά πιτάκια με ό,τι γέμιση μας αρέσει! Ευχαριστούμε zoe!
    #
    Σχόλιο από Katerina_A, 2-2-14  
    Τα 5 πιρουνάκια είναι πολύ λίγα. Δοκιμάστε την! Είναι φανταστική ζύμη. Έφτιαξα κοτοπιτάκια και τώρα ετοιμάζομαι για σπανακόπιτα.

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από eleni008, 30-11-08  
    Αντί για σογιέλαιο βάλω ελαιόλαδο θα γίνει καλό?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 16-3-09  
    δεν χρειαζεται φουσκωμα?κατευθειαν τα ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-09  
    Καλημερα zoe, να σε ρωτησω καποια πραγματακια για την συνταγη σου.
    1)Αλευρι εννοεις για ολες τις χρησεις?
    2)Μολις φτιαξουμε την ζυμη την ανοιγουμε αμεσως σε τυροπιτακια ή καλτσονε ή οτι αλλο θελουμε? ή πρεπει να την αφησουμε να φουσκωσει?
    3) Μπορουμε αντι για σιγιελαιο να βαλουμε ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο?
    4) Μπορουμε να τα πλασουμε,να τα γεμισουμε και να τα βαλουμε στην καταψηξη?
    Ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από derbaso, 10-3-10  
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΖΕΙ?
    #
    Σχόλιο από Rena76, 9-5-12  

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από christin2, 10-2-10  
    Αντικατέστησα το σογιέλαιο με 1 φλ. βιτάμ κι έγινε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!! Πολύ τραγανό,τριβόταν στο στόμα,και πεντανόστιμο.Ευχαριστούμε πολύ

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της stl
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της mziqass
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της SOUSOUTZOUKAKI
    Αλμυρές ζύμες
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos