Ζύμη σφολιάτας με μαγιά

Bαθμολογία: 4.875
       
 
8 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 07.12.07

Περιγραφή

Η ιδανικη ζυμη για κρουασαν που την εψαχνα! Πετυχημενη μου χουν πει, αλλα χρονοβορα!

Ζύμη σφολιάτας με μαγιά
photo: greg97

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 4 κούπες αλεύρι δυνατό (αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκι και ψωμάκι)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές σπορέλαιο
  • 2 αβγά
  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα κι αφήστε να σταθεί
  2. Κοσκινίστε αλεύρι, προσθέστε το αλάτι κι ανοίξτε λάκκο
  3. Ρίξτε στο λάκκο το λάδι, τα αβγά, τη μαγιά
  4. Ζυμώστε να γίνει ζύμη μαλακιά, λεία και εύπλαστη, να μην κολλά στα δάκτυλα
  5. Καλύψτε με πετσέτα το μπωλ και βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο
  6. Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλλο
  7. Βουτυρώστε το μισό φύλλο με σπάτουλα, βάζοντας το 1/3 από το βούτυρο, αφήνοντας αβουτύρωτο το γύρω μέρος
  8. Αλείψτε το περιθώριο αυτό με νερό και διπλώστε να κολλήσει στις άκρες
  9. Πατήστε πάλι με τον πλάστη να πλατύνει λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία, βουτυρώνοντας τη μισή πλευρά και διπλώνοντάς τη.
  10. Μαζεύτε σε μπάλα τη ζύμη, βάλτε τη στο μπωλ και σκεπάστε τη
  11. Αφήστε τη στο ψυγείο 3 ώρες
  12. Για τα κρουασάν, ανοίγετε σε φύλλο και ξεκινώντας από το κέντρο χαράζετε σε τρίγωνα όλο το φύλλο
  13. Από τη βάση του τριγώνου τυλίγετε προς τη μύτη και γυρνάτε τις άκρες προς τα κάτω, να σχηματισθεί κρουασάν
  14. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα με τη μύτη προς τα κάτω, τα βουτυρώνετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση ποικίλει:μαρμελάδα, ξηροί καρποί, μέλι, κρέμα σοκολάτας ή βανίλια. Επίσης ζαμπόν, τυρί για αλμυρά κρουασάν! Από μια φίλη είναι η συνταγή και είναι πετυχημένη λέει! Δοκιμάστε και..σχολιάστε!

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-12-07  
    Τα κρουασάν είναι πράγματι χρονοβόρα. Αυτό που έχω διαβάσει σε όλες τις συνταγές είναι πως πρέπει να κάνεις τη διαδικασία ανοίγω φύλλο - βάζω στο ψυγείο και περιμένω, τρεις φορές. Και ότι το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο την πρώτη φορά που θα το "τυλίξεις" μέσα στη ζύμη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί μου έχει φανεί πολύ μπελαλίδικο, απλώς μεταφέρω τα όσα έχω διαβάσει. Δείτε και οδηγίες εδώ

    http://www.wikihow.com/Make-Croissants

    αλλά και ένα βιντεάκι

    http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Ναι, το ειδα το αρχειο στο wikihow.ίναι και η συνταγή που εβαλα.Συνεχως σκεφτομαι να την κανω.Με πτοει ομως ο χρονος.Θα την κανω ομως, που θα μου παει..Σιγουρα παντως εχει πολυ καλο αποτελεσμα!Οποιος τη δοκιμασει πρωτος απο μενα, ας στειλει το σχολιο του!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 9-12-07  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ δοκίμασα τη συνταγή και είναι τέλεια,παρόλο που χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Μου θυμίζει πολύ τα κρουασάν του εμπορίου.Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά η ζύμη γίνεται αφρός.Δοκίμασα και τη συνταγή της mama που ήταν πολύ καλή
    αλλά μοιάζει περισσότερο με ψωμάκι
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Να σαι καλά! Με ενθαρρύνεις! Κάποια στιγμή θα τα φτιάξω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-1-08  
    Aυτη η συνταγη υπαρχει στο site της Βεφας,ιδια ΟΜΩΣ...!!!με μια μικρη σειρα αλλαγης λεξεων!!Ο τιτλος βεβαια ηταν "ΚΡΟΥΑΣΑΝ"...!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-1-08  
    Η συνταγη ειναι μιας φιλης. Μολις ειδα το σχολιο σου τη ρωτησα και μου πε πως την πηρε απο 1 βιβλιο της Βεφας! Τελος παντων, σημασια εχει να τη δοκιμασετε και να σας αρεσει!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 4-1-08  
    Eπειδη την ξερω αυτη την συνταγη και ειναι παρα πολυ καλη,ειναι κριμα να υπαρχουν καποιες αυξομοιωσεις(μικροπαραλλαγες)στην συνταγη και ετσι να μην πετυχαινει στην εκτελεση!Καλο θα ηταν λοιπον οι συνταγες που μας δινουν να ειναι οσο γινεται πιο εγκυρες!Την εχω πατησει γι'αυτο σου το λεω πετωντας ενα σωρο υλικα!!!
    #
    Σχόλιο από pam, 15-2-08  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ [ΜΑΜΑ]ΣΚΕΤΗ ΚΟΛΑΣΗ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-3-08  
    Εφτιαξα τα κρουασαν χθες. Πολύ καλή η ζύμη,αφρός! Μόλις τα έπλασα τα αφησα παλι 2 ωρες στη λαμαρινα σε ζεστο μερος κ μετα τα εψησα. Θα προτιμουσα να εβαζα παραπανω ζαχαρη στη ζυμη. Τα εψησα σκετα κ μετα τα γεμισα με μαρμελαδα πορτοκαλι ή μερεντα. Α!Πριν τα ψησω, τα αλειψα με βουτυρακι!Μμμμ...Όσοι δεν τα φτιαξατε καντε τα!
    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Η συνταγή φαίνεται πιο εύκολη απο άλλες ποθ έχω διαβάσει. Μόνο μια ερώτηση τι εννοείς βουτυρώνεις με την σπάτουλα? Δεν σκίζετε το ζυμάρι έτσι?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-9-08  
    Απλα η σπατουλα βοηθα στο απλωμα του βουτυρου στην επιφανεια. Εγω προσωπικα το αλειφω με την παλαμη.
    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Tώρα κατάλαβα οτι το βούτυρο είναι απλά μαλακό και όχι τελείως λιωμένο.Οπότε γίνετε και με σπάτουλα.Όπςσ και να έχει ευχαριστώ για την απάντηση και τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Δοκιμαστε να τα γεμισετε με "μαρμελαδα πορτοκαλι της μαμας".μμμμ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Και η μερεντα της mama.....mmmmm..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16-12-08  
    τωρα τις γιορτες θα ναι ωραιο πρωινο με γεμιση μελι,καρυδι,κανελα!
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    παρα πολυ ωραια τα κρουασαν αλλα πολυ ταλαιπωρια βρε παιδι μου!μπορουν να μπουν καταψυξη;τουλαχιστον αν κανουμε μια γερη δοση αξιζει η γευση τους να αφιερωσεις μια μερα!πολυ νοστιμα τα ατιμα!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-2-09  
    Δεν εχω δοκιμασει.μολις τα ζυμωσεις και κανεις το σχεδιο βαλτα σε δισκο και καλυψε τα με αντικολλητικο χαρτι κ βαλτα στην καταψυξη
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-4-09  
    επειδη μολις τωρα εφτιαξα τη ζυμη την εχω κ φουσκωνει,ηθελα να ρωτησω,μετα απτις 3 ωρες στο ψυγειο που φτιαχνουμε το κρουασαν,τα ψηνουμε κατευθειαν??ή θελουν παλι 2 ωρες φουσκωμα???επισης σε προθερμασμενο φουρνο???αν μπορειτε απαντηστε μου σημερα να μην μου αποτυχουν..!! ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-4-09  
    αποτυχια...ενω φουσκωσαν τοσο ωραια κ μυρισε κρουασαν,εγιναν σαν πετρεσ σκληρα...γτ ομως???τα αφησα να φουσκωσουν κ μετα το ψυγειο...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-5-09  
    αφου φουσκωσει η ζυμη μονη της, φτιαχνεις τα κρουασαν, τα αραδιαζεις στη λαμαρινα, αφηνεις παλι ν ανεβουν σε ζεστο μερος και ψηνεις σε προθερμασμενο φουρνο.δεν ξερω τι δ πηγε καλα.η μαγια ηταν ενταξει?εβαλες σκληρο αλευρι?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-12-07  
    Τα κρουασάν είναι πράγματι χρονοβόρα. Αυτό που έχω διαβάσει σε όλες τις συνταγές είναι πως πρέπει να κάνεις τη διαδικασία ανοίγω φύλλο - βάζω στο ψυγείο και περιμένω, τρεις φορές. Και ότι το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο την πρώτη φορά που θα το "τυλίξεις" μέσα στη ζύμη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί μου έχει φανεί πολύ μπελαλίδικο, απλώς μεταφέρω τα όσα έχω διαβάσει. Δείτε και οδηγίες εδώ

    http://www.wikihow.com/Make-Croissants

    αλλά και ένα βιντεάκι

    http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Ναι, το ειδα το αρχειο στο wikihow.ίναι και η συνταγή που εβαλα.Συνεχως σκεφτομαι να την κανω.Με πτοει ομως ο χρονος.Θα την κανω ομως, που θα μου παει..Σιγουρα παντως εχει πολυ καλο αποτελεσμα!Οποιος τη δοκιμασει πρωτος απο μενα, ας στειλει το σχολιο του!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 9-12-07  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ δοκίμασα τη συνταγή και είναι τέλεια,παρόλο που χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Μου θυμίζει πολύ τα κρουασάν του εμπορίου.Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά η ζύμη γίνεται αφρός.Δοκίμασα και τη συνταγή της mama που ήταν πολύ καλή
    αλλά μοιάζει περισσότερο με ψωμάκι
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Να σαι καλά! Με ενθαρρύνεις! Κάποια στιγμή θα τα φτιάξω κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-1-08  
    Aυτη η συνταγη υπαρχει στο site της Βεφας,ιδια ΟΜΩΣ...!!!με μια μικρη σειρα αλλαγης λεξεων!!Ο τιτλος βεβαια ηταν "ΚΡΟΥΑΣΑΝ"...!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-1-08  
    Η συνταγη ειναι μιας φιλης. Μολις ειδα το σχολιο σου τη ρωτησα και μου πε πως την πηρε απο 1 βιβλιο της Βεφας! Τελος παντων, σημασια εχει να τη δοκιμασετε και να σας αρεσει!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 4-1-08  
    Eπειδη την ξερω αυτη την συνταγη και ειναι παρα πολυ καλη,ειναι κριμα να υπαρχουν καποιες αυξομοιωσεις(μικροπαραλλαγες)στην συνταγη και ετσι να μην πετυχαινει στην εκτελεση!Καλο θα ηταν λοιπον οι συνταγες που μας δινουν να ειναι οσο γινεται πιο εγκυρες!Την εχω πατησει γι'αυτο σου το λεω πετωντας ενα σωρο υλικα!!!
    #
    Σχόλιο από pam, 15-2-08  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΠΟ [ΜΑΜΑ]ΣΚΕΤΗ ΚΟΛΑΣΗ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-3-08  
    Εφτιαξα τα κρουασαν χθες. Πολύ καλή η ζύμη,αφρός! Μόλις τα έπλασα τα αφησα παλι 2 ωρες στη λαμαρινα σε ζεστο μερος κ μετα τα εψησα. Θα προτιμουσα να εβαζα παραπανω ζαχαρη στη ζυμη. Τα εψησα σκετα κ μετα τα γεμισα με μαρμελαδα πορτοκαλι ή μερεντα. Α!Πριν τα ψησω, τα αλειψα με βουτυρακι!Μμμμ...Όσοι δεν τα φτιαξατε καντε τα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Δοκιμαστε να τα γεμισετε με "μαρμελαδα πορτοκαλι της μαμας".μμμμ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Και η μερεντα της mama.....mmmmm..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16-12-08  
    τωρα τις γιορτες θα ναι ωραιο πρωινο με γεμιση μελι,καρυδι,κανελα!
    #
    Σχόλιο από chocolatenjoy, 31-5-09  
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 8-7-10  
    Αποτυχια πληρης!απ την αρχη η ζυμη ηταν απιστευτα σκληρη, μετα το φυλλο δεν ανοιγε με τιποτα.. οσο για τη γευση..ψωμακι!Λυπαμαι αλλα παιδευτηκα τοσες ωρες κουραστηκα και απογοητευτηκα.Το μονο διαφορετικο ισως που εκανα ειναι οτι το ζυμωσε το μιξερ!
    #
    Σχόλιο από kambana, 4-9-10  
    Καλησπέρα!Επειδή βλέπω ότι έχετε μια εμπειρία παραπάνω από μένα να κάνω μία ερώτηση: Γενικότερα στη ζύμη για τα κρουασάν όταν απλώνω το βούτυρο πάνω από τη ζύμη και διπλώνω, βάζω ψυγείο και ανοίγω το φύλο ξανά γιατί το βούτυρο βγαίνει απ' έξω;;Τϊ μπορώ να κάνω;;Έτσι, δεν όταν είμαι έτοιμη να τους δώσω σχήμα έχω παντού βούτυρα!Όποιος/Όποια μπορεί ας βοηθήσει!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από greg97, 1-1-11  
    Η αλήθεια είναι ότι είναι μπελάς η εκτέλεση της συνταγής...
    Τη χρησιμοποίησα για βάση σε τάρτα και ήταν μακράν πιο νόστιμη από ότι με σφολιάτα εμπορίου!!
    Σίγουρα αξίζει το κόπο, αν και χρονοβόρα!!
    #
    Σχόλιο από ΛΙΤΣΑ1983, 18-1-11  
    μια ερωτηση βρε κοριτσια. μπορω την ιδια ζυμη να την κανω αλμυρη πιτα;με τυρι,ζαμπον,κασερι;

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-11-11  
    Ηταν νόστιμα αλλά δεν έμοιαζαν με σφολιάτα.
    #
    Σχόλιο από mer, 2-6-12  
    5 πιρουνάκια από εμένα για την υπεροχη συνταγή. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά όχι τόσο όσο η κανονική σφολιάτα που κάνει 2-3 μέρες να γίνει. Σε μία μέρα έτοιμα τα υπέροχα κρουασανάκια. εγώ έκανα παραπάνω στρώσεις με βούτυρο για να έχει πιο πολλές στρώσεις το τελικό αποτέλεσμα και άφησα τη ζύμη όλο το βράδυ στο ψυγείο και έγιναν τέλεια!! ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από donamia, 7-3-13  

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Η συνταγή φαίνεται πιο εύκολη απο άλλες ποθ έχω διαβάσει. Μόνο μια ερώτηση τι εννοείς βουτυρώνεις με την σπάτουλα? Δεν σκίζετε το ζυμάρι έτσι?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-9-08  
    Απλα η σπατουλα βοηθα στο απλωμα του βουτυρου στην επιφανεια. Εγω προσωπικα το αλειφω με την παλαμη.
    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Tώρα κατάλαβα οτι το βούτυρο είναι απλά μαλακό και όχι τελείως λιωμένο.Οπότε γίνετε και με σπάτουλα.Όπςσ και να έχει ευχαριστώ για την απάντηση και τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    παρα πολυ ωραια τα κρουασαν αλλα πολυ ταλαιπωρια βρε παιδι μου!μπορουν να μπουν καταψυξη;τουλαχιστον αν κανουμε μια γερη δοση αξιζει η γευση τους να αφιερωσεις μια μερα!πολυ νοστιμα τα ατιμα!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-2-09  
    Δεν εχω δοκιμασει.μολις τα ζυμωσεις και κανεις το σχεδιο βαλτα σε δισκο και καλυψε τα με αντικολλητικο χαρτι κ βαλτα στην καταψυξη
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-4-09  
    επειδη μολις τωρα εφτιαξα τη ζυμη την εχω κ φουσκωνει,ηθελα να ρωτησω,μετα απτις 3 ωρες στο ψυγειο που φτιαχνουμε το κρουασαν,τα ψηνουμε κατευθειαν??ή θελουν παλι 2 ωρες φουσκωμα???επισης σε προθερμασμενο φουρνο???αν μπορειτε απαντηστε μου σημερα να μην μου αποτυχουν..!! ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-4-09  
    αποτυχια...ενω φουσκωσαν τοσο ωραια κ μυρισε κρουασαν,εγιναν σαν πετρεσ σκληρα...γτ ομως???τα αφησα να φουσκωσουν κ μετα το ψυγειο...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-5-09  
    αφου φουσκωσει η ζυμη μονη της, φτιαχνεις τα κρουασαν, τα αραδιαζεις στη λαμαρινα, αφηνεις παλι ν ανεβουν σε ζεστο μερος και ψηνεις σε προθερμασμενο φουρνο.δεν ξερω τι δ πηγε καλα.η μαγια ηταν ενταξει?εβαλες σκληρο αλευρι?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 1-5-09  
    καλημερα!οπος τα λεσ τα εκανα!!!δεν νομιζω να εφταιγε η μαγια γτ μια χαρα ηταν τα φουσκωματα,μεχρι κ στο ψυγειο μεσα 2σιαστηκε!κ μετα πριν τα ψησω..εβαλα γ.ο.χ.αλευρι,αλλα μ ωγηκαν σαν ψωμι,ξερα εξω κ μαλακα μεσα..ιδιο ψωμι αλλα με γευση βουτυρου.βεβαια τη 2η φουρνια την αφησα λιγοτερο κ βγηκαν πιο μαλακα(με γεμιση μαρμελαδα).μολις εφαγα ειναι κ ειναι πολυ νοστιμο..αλλα ηθελα κ γω να μου βγουν μαλακα κ αφρατα σαν τα δικα σας...σαν τσουρεκι φανταζομαι βγαινουν στην υφη κανονικα ε???

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψωμι ζυμες
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Ζύμες-ψωμιά.
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 149 αγαπημένων συνταγών, του/της Evgenia11
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239
    Almures Suntages
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Zagoridou