Ζύμη σφολιάτας με μαγιά
Η ιδανικη ζυμη για κρουασαν που την εψαχνα! Πετυχημενη μου χουν πει, αλλα χρονοβορα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση ποικίλειμαρμελάδα, ξηροί καρποί, μέλι, κρέμα σοκολάτας ή βανίλια. Επίσης ζαμπόν, τυρί για αλμυρά κρουασάν! Από μια φίλη είναι η συνταγή και είναι πετυχημένη λέει! Δοκιμάστε και..σχολιάστε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα κι αφήστε να σταθεί
-
2
Κοσκινίστε αλεύρι, προσθέστε το αλάτι κι ανοίξτε λάκκο
-
3
Ρίξτε στο λάκκο το λάδι, τα αβγά, τη μαγιά
-
4
Ζυμώστε να γίνει ζύμη μαλακιά, λεία και εύπλαστη, να μην κολλά στα δάκτυλα
-
5
Καλύψτε με πετσέτα το μπωλ και βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο
-
6
Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλλο
-
7
Βουτυρώστε το μισό φύλλο με σπάτουλα, βάζοντας το 1/3 από το βούτυρο, αφήνοντας αβουτύρωτο το γύρω μέρος
-
8
Αλείψτε το περιθώριο αυτό με νερό και διπλώστε να κολλήσει στις άκρες
-
9
Πατήστε πάλι με τον πλάστη να πλατύνει λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία, βουτυρώνοντας τη μισή πλευρά και διπλώνοντάς τη.
-
10
Μαζεύτε σε μπάλα τη ζύμη, βάλτε τη στο μπωλ και σκεπάστε τη
-
11
Αφήστε τη στο ψυγείο 3 ώρες
-
12
Για τα κρουασάν, ανοίγετε σε φύλλο και ξεκινώντας από το κέντρο χαράζετε σε τρίγωνα όλο το φύλλο
-
13
Από τη βάση του τριγώνου τυλίγετε προς τη μύτη και γυρνάτε τις άκρες προς τα κάτω, να σχηματισθεί κρουασάν
-
14
Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα με τη μύτη προς τα κάτω, τα βουτυρώνετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν
Σχόλια (27)
http://www.wikihow.com/Make-Croissants
αλλά και ένα βιντεάκι
http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants