Ζύμη τάρτας εύκολη

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
evaevaeva, 29.01.09

Περιγραφή

Ζύμη τάρτας ταχύτατη και 'τριφτή', για γρήγορα γλυκάκια
Ζύμη τάρτας εύκολη
photo: xaroula

Συνταγή από:

evaevaeva

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Οι αναλογιες γι'αυτήν τη ζύμη ειναι αλεύρι : βούτυρο : ζάχαρη 3:2:1, είναι τα μόνα υλικά που χρησιμοποιούμε, ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΓΟ! Εγώ συνήθως βάζω:
  • 375 γραμμαρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμαρια βούτυρο κρύο από το ψυγείο και
  • 125 γραμμαρια ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι μας το βούτυρο με τη ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε
  3. Όταν ενωθούν τα υλικά, απλώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι, την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε πολλά σημεία και βάζουμε επάνω της ένα κομμάτι λαδόκολλα το οποίο γεμίζουμε με φασόλια, φακές ή οποιοδήποτε βαρύ όσπριο για να μείνει η λαδόκκολα στη θέση της και να μη φουσκώσει η ζύμη
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μετρήσω τα υλικά χρησιμοποιώ για μεζούρα το κεσεδάκι του βουτύρου, το οποίο είναι 250 γραμμάρια. Έτσι βάζω ένα κεσεδάκι βούτυρο, μισό ζάχαρη και ενα+μισό αλεύρι. Συνήθως χρησιμοποιώ βούτυρο λάιτ.

Για μια γρήγορη μηλόπιτα προσθέτω στην -απλωμένη στο ταψί- ζύμη, 2 στρώσεις από μήλο σε φέτες, τις οποίες βουτάω με τη μια πλευρά σε μαρμελάδα πορτοκάλι, έτσι ώστε η κάτω επιφάνεια να έχει μαρμελάδα και η πάνω όχι (έτσι εξισορροπείται η γλύκα με την ξινούτσικη γεύση του πορτοκαλιού), και ενδιάμεσα από τις στρώσεις πασπαλίζω με τριμένο καρυδάκι. Απλά ψήνω περισσότερο, γύρω στα 45 λεπτά (τον χρόνο εσείς θα τον υπολογίσετε με το μάτι, κι εγώ έτσι κάνω). Όταν κρυώσει εντελώς προσθέτω άχνη ζάχαρη και κανελλίτσα.

Τέλος -και ελπίζω να μη σας κούρασα- όταν η ζύμη προορίζεται για γλυκάκι με κρέμα, μπορούμε να ανακατέψουμε στο αλεύρι λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για περισσότερο άρωμα και μετά να το προσθέσουμε στο μπωλ!

Σχετικές συνταγές

Ζύμη τάρτας Ζύμη τάρτας
5
       
       
(3)

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giannak, 6-2-09  
    Φαίνεται εύκολη και λέω να την φτιάξω αύριο, απλά να ρωτήσω την ψήνεις πρώτα και μετά την γεμίζεις για την μηλόπιτα και την ξαναψήνεις? Μη γελάς με την ζαχαροπλαστική είμαι τσακωμένη.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-2-09  
    Οντως ειναι πανευκολη! Λοιπον, βαζεις τη ζυμη στο ταψακι, τοποθετεις τα μηλα επανω της οσο ειναι ακομη αψητη η ζυμη και ψηνεις μετα στους 175-180 για 45-50 λεπτα περιπου, δλδ τα ετοιμαζεις πρωτα ολα και ψηνεις 1 φορα! φυσικα και δε γελαω καθολου, ισως να μην εχω εξηγησει κι εγω καλα τη διαδικασια! περιμενω σχολια οταν τη φτιαξεις!
    #
    Σχόλιο από kihli, 8-2-09  
    θα το δοκιμασω κι εγω και θα σε ενημερώσω!
    #
    Σχόλιο από giannak, 22-2-09  
    Μπράβο, πολύ καλή και εύκολη η συνταγούλα σου. Έβαλα 3 φλ.τσαγιού αλεύρι και ένα ζάχαρη, που αντιστοιχούν στα γραμμάρια που δίνεις. Έφτιαξα και την μηλόπιτα ,έβαλα ζάχαρη και κανέλλα στα μήλα για περισσότερη γεύση. Μόνο που την παραέψησα και βγήκε λίγο τραγανή. Την επόμενη θα την προσέξω περισσότερο. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 23-2-09  
    χαιρομαι πολυ που σου αρεσε! κι εμενα μου εχει βγει μερικες φορες τραγανη, αλλα κι ετσι τη φαγαμε ανετα! σ'ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από xristina.t, 6-4-09  
    Νοστιμότατη!!Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-4-09  
    σ'ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 22-5-09  
    Τα λόγια είναι περιττάαα ,που λέει και το τραγούδι χαχαχα.Εκπληκτική!!!!!!!!!
    Η καλύτερη βάση τάρτας που έχω φάει.Συγχαρητήρια!Μόλις την έβγαλα από τον φούρνο και τσουρουφλίστηκα γιατι δεν άντεχα να περίμενω.Έβαλα πάνω από την ζύμη μαρμελάδα πορτολάλι που είχα φτιάξει,κανέλλα,μήλα σε φέτες,αχλάδια ώριμα σε φέτες,λίγη μαρμελάδα ακόμη και λίγη κανέλλα.Έψησα για 1 ώρα και 10 λεπτά.Θ'ανεβάσω και φωτό στο "κοπιάστε.."
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 24-5-09  
    σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια, θα κανω και τη δικη σου εκδοχη με τα αχλαδια, πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από gina77, 17-6-09  
    Τι μέγεθος ταψάκι ή φόρμα χρειάζεται για αυτή τη δοσολογία?
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 17-6-09  
    να σου πω την αληθεια, ακριβως δεν ξερω..!! νομιζω οτι ενα ταψακι γυρω στα 25-26 cm διαμετρο ειναι οκ, βεβαια εξαρταται και απο το παχος που θες τη ζυμη! εγω συνηθως υπολογιζω να εχω παχος στη ζυμη οταν μπει στο ταψι γυρω στο 0,8-1cm (με το ματι βεβαια)! νομιζω οτι το μεγεθος που σου ειπα ειναι ενταξει,
    περιμενω σχολια σου! :)
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 25-1-10  
    στους ποσους βαθμους ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-10  
    μπακλαβαδακι, το γραφω και στις οδηγιες, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. καλη επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από melpomeny, 4-11-10  
    Απλά θεϊκό!!!! το λατρέψαμε με τον άντρα μου...(ειδικά εκείνος που έχει ενα θεματάκι με τα αυγα και τη μυρωδιά τους)είναι όπως ακριβως μας αρέσει με κόκκινα μήλα για πιο γλυκια γευση.Μπράβοοο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 13-4-12  
    Συγχαρητήρια! Πρακτικό καιεύκολα απομνημονεύσιμο! χωρίς την ζαχαρη, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για αλμυρά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 26-4-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ!!
    Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν αφαιρώντας τη ζάχαρη χρησιμοποιείται και για αλμυρές τάρτες... αν θέλεις, μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις!! :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-5-12  
    Εγινε μια υπεροχη τριφτη νοστιμη ταρτα!

    Εβαλα συμφωνα με το 3-2-1 που γραφεις 300-200-100 γρ αλευρι,βουτυρο,ζαχαρη αντιστοιχα και ενα αβγο.Χρησιμοποιησα ταρτιερα 28 εκ
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 9-6-12  
    χαίρομαι που σου άρεσε! εγώ δε βάζω αυγό (αυτό προέκυψε τυχαία σε περίοδο νηστείας και είδα ότι μου άρεσε περισσότερο έτσι!) ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από salel, 10-11-12  
    Δεν αναφέρεις το ΝΕΡΟ στη συνταγη... Δε φανταζομαι οτι δε βαζεις καθολου νερο ε..; Ποσο περιπου χρειαζεται; Πρεπει να ειναι κρυο;
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Επειδή φτιάχνω πολύ συχνά τάρτες να σου απαντήσω πως δε χρειάζεται νερό παρά μόνο αν δεις και δε δένουν τα υλικά σε ζύμη,πρόσθεσε 1-2 κουτ.σούπας κρύο νερό.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kihli, 8-2-09  
    θα το δοκιμασω κι εγω και θα σε ενημερώσω!
    #
    Σχόλιο από giannak, 22-2-09  
    Μπράβο, πολύ καλή και εύκολη η συνταγούλα σου. Έβαλα 3 φλ.τσαγιού αλεύρι και ένα ζάχαρη, που αντιστοιχούν στα γραμμάρια που δίνεις. Έφτιαξα και την μηλόπιτα ,έβαλα ζάχαρη και κανέλλα στα μήλα για περισσότερη γεύση. Μόνο που την παραέψησα και βγήκε λίγο τραγανή. Την επόμενη θα την προσέξω περισσότερο. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 23-2-09  
    χαιρομαι πολυ που σου αρεσε! κι εμενα μου εχει βγει μερικες φορες τραγανη, αλλα κι ετσι τη φαγαμε ανετα! σ'ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από xristina.t, 6-4-09  
    Νοστιμότατη!!Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-4-09  
    σ'ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 22-5-09  
    Τα λόγια είναι περιττάαα ,που λέει και το τραγούδι χαχαχα.Εκπληκτική!!!!!!!!!
    Η καλύτερη βάση τάρτας που έχω φάει.Συγχαρητήρια!Μόλις την έβγαλα από τον φούρνο και τσουρουφλίστηκα γιατι δεν άντεχα να περίμενω.Έβαλα πάνω από την ζύμη μαρμελάδα πορτολάλι που είχα φτιάξει,κανέλλα,μήλα σε φέτες,αχλάδια ώριμα σε φέτες,λίγη μαρμελάδα ακόμη και λίγη κανέλλα.Έψησα για 1 ώρα και 10 λεπτά.Θ'ανεβάσω και φωτό στο "κοπιάστε.."
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 24-5-09  
    σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια, θα κανω και τη δικη σου εκδοχη με τα αχλαδια, πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από melpomeny, 4-11-10  
    Απλά θεϊκό!!!! το λατρέψαμε με τον άντρα μου...(ειδικά εκείνος που έχει ενα θεματάκι με τα αυγα και τη μυρωδιά τους)είναι όπως ακριβως μας αρέσει με κόκκινα μήλα για πιο γλυκια γευση.Μπράβοοο σου!!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 9-6-12  
    χαίρομαι που σου άρεσε! εγώ δε βάζω αυγό (αυτό προέκυψε τυχαία σε περίοδο νηστείας και είδα ότι μου άρεσε περισσότερο έτσι!) ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Επειδή φτιάχνω πολύ συχνά τάρτες να σου απαντήσω πως δε χρειάζεται νερό παρά μόνο αν δεις και δε δένουν τα υλικά σε ζύμη,πρόσθεσε 1-2 κουτ.σούπας κρύο νερό.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 21-11-12  
    Νεράκι δε βάζω καθόλου! Έχω δει σε άλλες συνταγές νερό, αλλά σε αυτήν εδώ δεν έχει χρειαστεί ποτέ να προσθέσω. Κάνε τη ζύμη όπως σου λέω και μην τη φοβηθείς! Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από manoyla, 30-11-12  
    Πεντανόστιμα.Εκτός από τάρτα, σήμερα εκανα και μπισκοτάκια με την συνταγή αυτή.Κάποια αφησα ετσι σαν κουλουράκια και κάποια ενωσα 2-2 με μαρμελάδα δική μου. Μεγάλη επιτυχία είχαν. άρεσαν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 30-11-12  
    Ωραιότατα! Θενκς! :)
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 30-11-12  
    Ευχαριστώ πολύ και για τις φωτογραφίες, μιας και δεν έχω αξιωθεί να ανεβάσω τόσο καιρό, χαχα!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 13-12-12  
    Πανεύκολη και νόστιμη. Την έκανα κι εγώ όπως η Χαρούλα 300-200-100 και ήταν ακριβώς η ποσότητα που χρειαζόταν για την ταρτιέρα. Όμως δεν μου ψήθηκε καλά στο χρόνο που αναφέρεται, γι αυτό και τα 4 πηρουνάκια. Θα την ξανακάνω σίγουρα και θα την ψήσω παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 14-12-12  
    Wendy το ψήσιμο είναι λίγο.. προβληματικό όντως, κι εγώ μέχρι να βρω το χρόνο που χρειάζεται, έβγαλα τάρτες και άψητες και καμένες! Θα το βρεις μόνη σου σιγά σιγά, εξαρτάται από το πάχος της ζύμης, το φούρνο, κλπ
    #
    Σχόλιο από kathrin55, 27-4-13  
    Είναι πραγματικά μια φοβερή συνταγή. Απλά βγαίνει λίγο γλυκιά για αλμυρή τάρτα και πιστεύω πως ίσως χρειάζεται λίιιιγο ακόμα ψήσιμο(καμιά 5 λεπτάκια) :))))
    #
    Σχόλιο από kathrin55, 28-1-14  
    poly vraia syntagh!

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giannak, 6-2-09  
    Φαίνεται εύκολη και λέω να την φτιάξω αύριο, απλά να ρωτήσω την ψήνεις πρώτα και μετά την γεμίζεις για την μηλόπιτα και την ξαναψήνεις? Μη γελάς με την ζαχαροπλαστική είμαι τσακωμένη.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-2-09  
    Οντως ειναι πανευκολη! Λοιπον, βαζεις τη ζυμη στο ταψακι, τοποθετεις τα μηλα επανω της οσο ειναι ακομη αψητη η ζυμη και ψηνεις μετα στους 175-180 για 45-50 λεπτα περιπου, δλδ τα ετοιμαζεις πρωτα ολα και ψηνεις 1 φορα! φυσικα και δε γελαω καθολου, ισως να μην εχω εξηγησει κι εγω καλα τη διαδικασια! περιμενω σχολια οταν τη φτιαξεις!
    #
    Σχόλιο από gina77, 17-6-09  
    Τι μέγεθος ταψάκι ή φόρμα χρειάζεται για αυτή τη δοσολογία?
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 17-6-09  
    να σου πω την αληθεια, ακριβως δεν ξερω..!! νομιζω οτι ενα ταψακι γυρω στα 25-26 cm διαμετρο ειναι οκ, βεβαια εξαρταται και απο το παχος που θες τη ζυμη! εγω συνηθως υπολογιζω να εχω παχος στη ζυμη οταν μπει στο ταψι γυρω στο 0,8-1cm (με το ματι βεβαια)! νομιζω οτι το μεγεθος που σου ειπα ειναι ενταξει,
    περιμενω σχολια σου! :)
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 25-1-10  
    στους ποσους βαθμους ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-10  
    μπακλαβαδακι, το γραφω και στις οδηγιες, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. καλη επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 13-4-12  
    Συγχαρητήρια! Πρακτικό καιεύκολα απομνημονεύσιμο! χωρίς την ζαχαρη, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για αλμυρά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 26-4-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ!!
    Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν αφαιρώντας τη ζάχαρη χρησιμοποιείται και για αλμυρές τάρτες... αν θέλεις, μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις!! :)
    #
    Σχόλιο από salel, 10-11-12  
    Δεν αναφέρεις το ΝΕΡΟ στη συνταγη... Δε φανταζομαι οτι δε βαζεις καθολου νερο ε..; Ποσο περιπου χρειαζεται; Πρεπει να ειναι κρυο;
    #
    Σχόλιο από LeLoudo, 13-10-13  
    Μια ερωτηση ηθελα να κανω!! πρωτα θα ψησουμε την ταρτα μονη της, για να παραμείνει τραγανη, και μετα θα την γεμίσουμε με την γέμιση που θέλουμε? Η θα τα ψήσουμε όλα μαζί?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-5-12  
    Εγινε μια υπεροχη τριφτη νοστιμη ταρτα!

    Εβαλα συμφωνα με το 3-2-1 που γραφεις 300-200-100 γρ αλευρι,βουτυρο,ζαχαρη αντιστοιχα και ενα αβγο.Χρησιμοποιησα ταρτιερα 28 εκ

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της froufrouka
    ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239
    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    ΨΩΜΙ-ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της jackie