
Ζύμη τάρτας εύκολη

Ζύμη τάρτας ταχύτατη και 'τριφτή', για γρήγορα γλυκάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μετρήσω τα υλικά χρησιμοποιώ για μεζούρα το κεσεδάκι του βουτύρου, το οποίο είναι 250 γραμμάρια. Έτσι βάζω ένα κεσεδάκι βούτυρο, μισό ζάχαρη και ενα+μισό αλεύρι. Συνήθως χρησιμοποιώ βούτυρο λάιτ. Για μια γρήγορη μηλόπιτα προσθέτω στην -απλωμένη στο ταψί- ζύμη, 2 στρώσεις από μήλο σε φέτες, τις οποίες βουτάω με τη μια πλευρά σε μαρμελάδα πορτοκάλι, έτσι ώστε η κάτω επιφάνεια να έχει μαρμελάδα και η πάνω όχι (έτσι εξισορροπείται η γλύκα με την ξινούτσικη γεύση του πορτοκαλιού), και ενδιάμεσα από τις στρώσεις πασπαλίζω με τριμένο καρυδάκι. Απλά ψήνω περισσότερο, γύρω στα 45 λεπτά (τον χρόνο εσείς θα τον υπολογίσετε με το μάτι, κι εγώ έτσι κάνω). Όταν κρυώσει εντελώς προσθέτω άχνη ζάχαρη και κανελλίτσα. Τέλος -και ελπίζω να μη σας κούρασα- όταν η ζύμη προορίζεται για γλυκάκι με κρέμα, μπορούμε να ανακατέψουμε στο αλεύρι λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για περισσότερο άρωμα και μετά να το προσθέσουμε στο μπωλ!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι μας το βούτυρο με τη ζάχαρη
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε
-
3
Όταν ενωθούν τα υλικά, απλώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι, την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε πολλά σημεία και βάζουμε επάνω της ένα κομμάτι λαδόκολλα το οποίο γεμίζουμε με φασόλια, φακές ή οποιοδήποτε βαρύ όσπριο για να μείνει η λαδόκκολα στη θέση της και να μη φουσκώσει η ζύμη
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Σχόλια (28)