κύρια φωτογραφία συνταγής Ζωντανά μύδια σαχανάκι με μουστάρδα
Αλέκα Ν.
Αλέκα Ν. @cook_8449585

Γι΄αυτούς που τα μύδια δεν τους αρέσουν πολυμαγειρεμένα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον τρόπο αυτό τα μύδια μένουν μεγάλα και τρυφερά. Ενδείκνυται και για μεγαλύτερες ποσότητες σάλτσας (απλώς αυξήστε τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών) γιατί συνήθως αρχίζουν οι υποβρύχιες βουτιές με κύριο αξεσουάρ το πηρούνι και μπουκίτσες ψωμιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι
  1. 1 σακουλάκι μύδια χωρίς το κέλυφος
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  3. 2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας σας
  4. 1/2 ποτήρι κρασί λευκό (και η ρετσίνα κάνει)
  5. 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομένο
  6. 4 κ.σ. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αχνίζουμε στο λάδι σε μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μύδια τα απλώνουμε αμέσως και τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσέχουμε να είναι πάντοτε απλωμένα. Όταν τα μύδια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα, και να βγάζουν τα υγρά τους, τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε πιατέλα. Τα μύδια θα συνεχίσουν να βγάζουν υγρά και στην πιατέλα.

  3. 3

    Στο τηγάνι που τώρα πια έχει το λάδι και το ζουμί των μυδιών, προσθέτουμε το κρασί και τη μουστάρδα. Σιγαβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε και τα υγρά που έχουν βγάλει τα μύδια που κρυώνουν στην πιατέλα.

  4. 4

    Αφήνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μέχρι να γίνει χλιαρή. Τότε και μόνον τότε προσθέτουμε τα μύδια και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Maricler
Maricler @mariakrl_020809
Είναι φοβερή συνταγή Την κάνω πολύ συχνά και αρέσει σε όλους!!

Από

Αλέκα Ν.
Αλέκα Ν. @cook_8449585
στις