Ζουμερά brownies

Bαθμολογία: 4.5
       
 
12 ψήφοι
stalitsaki, 02.04.07

Περιγραφή

Η καλύτερη συνταγή για brownies από όσες έχω δοκιμάσει! Βγαίνουν ζουμερά και λαχταριστά ιδανικά για chocoholics!

Ζουμερά brownies
photo: Dimis

Συνταγή από:

stalitsaki

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200γρ μαργαρίνη soft
  • 3 αυγά
  • 400γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
  • 200γρ ψίχα από καβουρντισμένα φουντούκια
  • 3 κουτ.σούπας μπράντι
  • 180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • + 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για την επικάλυψη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 6-8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνετε ένα ρηχό μακρόστενο ταψί (ενδεικτικά : 20x10εκ.) και το στρώνετε με λαδόχαρτο.
  2. Χωρίζετε τα αυγά και έχετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια.
  3. Λιώνετε τα 200γρ κουβερτούρας και τη μαργαρίνη και χτυπώντας το μίγμα το ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπολ με τους κρόκους.
  4. Προσθέτετε τα φουντούκια,το μπράντι, το αλεύρι και ανακατεύετε στο μίξερ.
  5. Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέτετε και τα ασπράδια και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια κουτάλα.
  6. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
  7. Στο μεταξύ λιώνετε την σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα) και αφού βγάλετε από το φούρνο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνετε το γλυκό με την λιωμένη σοκολάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤΙΡ1: Για να διαπιστώσετε πότε είναι έτοιμο το γλυκό, κάντε το κόλπο με το μαχαίρι: Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγάζοντας το παρατηρήσετε υπολείμματα τότε το γλυκό δεν έχει ψηθεί ακόμα! Προσοχή! Μην το παραψήσετε όμως! Θέλουμε να είναι ζουμεροοοό! TIP2: Εκτός από φουντούκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλα!

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 3-4-07  
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 18-4-07  
    #
    Σχόλιο από mama, 9-12-07  
    Πολύ καλό γευστικά αλλά νομίζω πως το brownies θέλει λιγότερο ψήσιμο 20 με 30 λεπτά το πολύ και να κολάει στο μαχαίρι όταν το βυθίζουμε...
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά το έψησα όσο αρέσει σε μας και ηταν σοκόλαση!!! Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Suesse, 7-1-09  
    Πολύ καλή συνταγή. τη δοκίμασα φτιάχνοντας τα brownies σε ατομικά φορμάκια, ψήνοντάς τα για 15 λεπτά. Απλά έβαλα λιγότερη ζάχαρη και πρόσθεσα κομμάτια σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από TeddyGirl, 27-7-09  
    Γεια σας είμαι καινούργια εδώ!
    Σε περίπου 10 λεπτά θα φτιάξουμε τα brownies με την κολλητή μου, αλλά επειδή έχς πολύ καλό προαίσθημα, βάζω από τώρα 5 πιρουνάκια! Ευχηθείτε μας καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 8-10-09  
    έχετε δίκιο για το ψήσιμο,μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, εξαρτάται και απο τον φούρνο...εμένα είναι λίγο αργός (ποτέ δεν ψήνει τίποτα σωστά)!Καλά σοκολατομαγειρέματα!:)
    #
    Σχόλιο από mirsin, 21-11-09  
    Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες εκτός από ότι αφαίρεσα 100 γρμ. ζάχαρη ,δλδ χρησιμοποίησα 300γρμ. Δεν πέτυχε καθόλου, το βούτηρο έπεσε πάρα πολύ με αποτέλεσμα αν το δαγκώνεις και να νοιώθεις την γεύση του. Μάλλον φταίει ότι δεν χρησιμοποίησα βιταμ αλλά φυτίνη που βάζω και στο κανονικό κέικ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. :( Συνεπώς δεν θα βαθμολογήσω καθόλου αφού μάλλον φταίω εγώ :)
    #
    Σχόλιο από cathrin, 10-8-10  
    αντι για μπραντι επειδη δν εχω τωρα μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?????
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 11-8-10  
    exw xrisimopoiisei me epityxia: cherry, koniak byssino akoma k ouiski, se periptwseis pou eleipe to mpranti apo to spiti k leitourgisan mia xara...
    #
    Σχόλιο από tatu, 25-5-11  
    super mpoumpou!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 5-10-11  
    Ονειροοοοοοοοοοο.................
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-10-11  
    Πολύ νόστιμο γλυκάκι. οι διαστάσεις της φόρμας που αναφέρεις είναι πολύ μικρές για την ποσότητα αυτή. Εμένα μου χωρεσε σ'ένα μικρό γυαλινο πυρεξάκι μια χαρά. Το έψησα 30 λεπτά στους 175 και ίσως να ήθελε 5 λεπτά λιγότερο για να γίνει ακόμα πιο ζουμερό! Έβαλα κι εγώ 100 γραμμάρια λιγότερη ζάχαρη και χρησιμοποίησα μόνο 100 γρ. κουβερτουρα για επικάλυψη (250 δεν είναι υπερβολικά για τοσο μκρή ποσότητα??)
    #
    Σχόλιο από sunshine_girl, 6-1-12  
    Δοκίμασα τη συνταγή και μπορώ να πω πως με δυσκόλεψε το ψήσιμο. Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες αλλά τελικά η υφή ήταν πολύ κολλώδης. Δεν ξέρω αν φταίει το οτι χρησιμοποίησα καρύδια αντί για φουντούκι ή αμύγδαλο. όσον αφορά τη γεύση ήταν φανταστική!
    #
    Σχόλιο από dora-christos, 26-1-12  
    Εγω εφτιαξα αυτο το γλυκο μονο που δεν εβαλα καθολου ξηρους καρπους.Το αποτελεσμα?Σκετη απογοητευση!!!Δεν ξερω αν εφταιγε ο φουρνος η κατι αλλο!!!Παντως μειναμε με την ορεξη με τον αντρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από moumouka, 15-2-12  
    τελειο
    #
    Σχόλιο από marykyr, 26-3-12  
    έφτιαξα τα brownies χτες για τα γενέθλιά μου. όσο ήταν ζεστά, ήταν πολύ νόστιμα, αλλά μόλις κρύωσαν, γίνανε σαν τσίχλα! δε νομίζω να έκανα κάτι λάθος, αλλά δεν παίρνω κι όρκο!
    #
    Σχόλιο από leptourgidi, 13-11-12  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ..!
    ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ.! :)
    #
    Σχόλιο από elby, 18-4-13  
    την εκανα σημερα. Προσωπικα μου αρεσε αρκετα. Το μονο μειον οτι η αν λιωσεις σοκολατα γαλακτος για την επικαλυψη, σε λιγωνει... (αντι για μπραντι μπορειτε να βαλετε κονιακ, κ λιγο περισσοτερο απο 3 κ.σ. για να γινει πιο εντονο το αρωμα :)
    #
    Σχόλιο από dancecook, 17-11-13  
    Τα brownies ..απίστευτααααα!!!!
    Στη επικάλυψη έκανα τα εξής :
    ζέστανα μερέντα και την έριψα πάνω από τα brownies και στόλισα με μισό μπισκότο και m&m !! Ήταν ίδιο με ένα που έχω φάει σε ένα μαγαζί.. όχι απλά τέλειο... ααπίστευτο!!

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 3-4-07  
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 18-4-07  
    #
    Σχόλιο από mama, 9-12-07  
    Πολύ καλό γευστικά αλλά νομίζω πως το brownies θέλει λιγότερο ψήσιμο 20 με 30 λεπτά το πολύ και να κολάει στο μαχαίρι όταν το βυθίζουμε...
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά το έψησα όσο αρέσει σε μας και ηταν σοκόλαση!!! Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Suesse, 7-1-09  
    Πολύ καλή συνταγή. τη δοκίμασα φτιάχνοντας τα brownies σε ατομικά φορμάκια, ψήνοντάς τα για 15 λεπτά. Απλά έβαλα λιγότερη ζάχαρη και πρόσθεσα κομμάτια σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από TeddyGirl, 27-7-09  
    Γεια σας είμαι καινούργια εδώ!
    Σε περίπου 10 λεπτά θα φτιάξουμε τα brownies με την κολλητή μου, αλλά επειδή έχς πολύ καλό προαίσθημα, βάζω από τώρα 5 πιρουνάκια! Ευχηθείτε μας καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 8-10-09  
    έχετε δίκιο για το ψήσιμο,μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, εξαρτάται και απο τον φούρνο...εμένα είναι λίγο αργός (ποτέ δεν ψήνει τίποτα σωστά)!Καλά σοκολατομαγειρέματα!:)
    #
    Σχόλιο από mirsin, 21-11-09  
    Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες εκτός από ότι αφαίρεσα 100 γρμ. ζάχαρη ,δλδ χρησιμοποίησα 300γρμ. Δεν πέτυχε καθόλου, το βούτηρο έπεσε πάρα πολύ με αποτέλεσμα αν το δαγκώνεις και να νοιώθεις την γεύση του. Μάλλον φταίει ότι δεν χρησιμοποίησα βιταμ αλλά φυτίνη που βάζω και στο κανονικό κέικ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. :( Συνεπώς δεν θα βαθμολογήσω καθόλου αφού μάλλον φταίω εγώ :)
    #
    Σχόλιο από cathrin, 10-8-10  
    αντι για μπραντι επειδη δν εχω τωρα μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?????
    #
    Σχόλιο από stalitsaki, 11-8-10  
    exw xrisimopoiisei me epityxia: cherry, koniak byssino akoma k ouiski, se periptwseis pou eleipe to mpranti apo to spiti k leitourgisan mia xara...
    #
    Σχόλιο από tatu, 25-5-11  
    super mpoumpou!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 5-10-11  
    Ονειροοοοοοοοοοο.................
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-10-11  
    Πολύ νόστιμο γλυκάκι. οι διαστάσεις της φόρμας που αναφέρεις είναι πολύ μικρές για την ποσότητα αυτή. Εμένα μου χωρεσε σ'ένα μικρό γυαλινο πυρεξάκι μια χαρά. Το έψησα 30 λεπτά στους 175 και ίσως να ήθελε 5 λεπτά λιγότερο για να γίνει ακόμα πιο ζουμερό! Έβαλα κι εγώ 100 γραμμάρια λιγότερη ζάχαρη και χρησιμοποίησα μόνο 100 γρ. κουβερτουρα για επικάλυψη (250 δεν είναι υπερβολικά για τοσο μκρή ποσότητα??)
    #
    Σχόλιο από sunshine_girl, 6-1-12  
    Δοκίμασα τη συνταγή και μπορώ να πω πως με δυσκόλεψε το ψήσιμο. Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες αλλά τελικά η υφή ήταν πολύ κολλώδης. Δεν ξέρω αν φταίει το οτι χρησιμοποίησα καρύδια αντί για φουντούκι ή αμύγδαλο. όσον αφορά τη γεύση ήταν φανταστική!
    #
    Σχόλιο από dora-christos, 26-1-12  
    Εγω εφτιαξα αυτο το γλυκο μονο που δεν εβαλα καθολου ξηρους καρπους.Το αποτελεσμα?Σκετη απογοητευση!!!Δεν ξερω αν εφταιγε ο φουρνος η κατι αλλο!!!Παντως μειναμε με την ορεξη με τον αντρα μου!!!
    #
    Σχόλιο από moumouka, 15-2-12  
    τελειο
    #
    Σχόλιο από marykyr, 26-3-12  
    έφτιαξα τα brownies χτες για τα γενέθλιά μου. όσο ήταν ζεστά, ήταν πολύ νόστιμα, αλλά μόλις κρύωσαν, γίνανε σαν τσίχλα! δε νομίζω να έκανα κάτι λάθος, αλλά δεν παίρνω κι όρκο!
    #
    Σχόλιο από leptourgidi, 13-11-12  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ..!
    ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ.! :)
    #
    Σχόλιο από elby, 18-4-13  
    την εκανα σημερα. Προσωπικα μου αρεσε αρκετα. Το μονο μειον οτι η αν λιωσεις σοκολατα γαλακτος για την επικαλυψη, σε λιγωνει... (αντι για μπραντι μπορειτε να βαλετε κονιακ, κ λιγο περισσοτερο απο 3 κ.σ. για να γινει πιο εντονο το αρωμα :)

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dancecook, 17-11-13  
    Τα brownies ..απίστευτααααα!!!!
    Στη επικάλυψη έκανα τα εξής :
    ζέστανα μερέντα και την έριψα πάνω από τα brownies και στόλισα με μισό μπισκότο και m&m !! Ήταν ίδιο με ένα που έχω φάει σε ένα μαγαζί.. όχι απλά τέλειο... ααπίστευτο!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της j-lovecooking
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της lixoudo...
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki