Ζουμερά brownies
Η καλύτερη συνταγή για brownies από όσες έχω δοκιμάσει! Βγαίνουν ζουμερά και λαχταριστά ιδανικά για chocoholics!
Λίγα μυστικά ακόμα
ΤΙΡ1Για να διαπιστώσετε πότε είναι έτοιμο το γλυκό, κάντε το κόλπο με το μαχαίριΒυθίζετε ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγάζοντας το παρατηρήσετε υπολείμματα τότε το γλυκό δεν έχει ψηθεί ακόμα! Προσοχή! Μην το παραψήσετε όμως! Θέλουμε να είναι ζουμεροοοό! TIP2Εκτός από φουντούκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλα!
Υλικά
-
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
-
200 γρ μαργαρίνη soft
-
3 αυγά
-
400 γρ ζάχαρη
-
1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
-
200 γρ ψίχα από καβουρντισμένα φουντούκια
-
3 κουτ.σούπας μπράντι
-
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
+ 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για την επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνετε ένα ρηχό μακρόστενο ταψί (ενδεικτικά20x10εκ.) και το στρώνετε με λαδόχαρτο.
-
2
Χωρίζετε τα αυγά και έχετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια.
-
3
Λιώνετε τα 200γρ κουβερτούρας και τη μαργαρίνη και χτυπώντας το μίγμα το ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπολ με τους κρόκους.
-
4
Προσθέτετε τα φουντούκια,το μπράντι, το αλεύρι και ανακατεύετε στο μίξερ.
-
5
Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέτετε και τα ασπράδια και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια κουτάλα.
-
6
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
-
7
Στο μεταξύ λιώνετε την σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα) και αφού βγάλετε από το φούρνο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνετε το γλυκό με την λιωμένη σοκολάτα.
Σχόλια (17)
Το έφτιαξα σήμερα αλλά το έψησα όσο αρέσει σε μας και ηταν σοκόλαση!!! Ευχαριστώ πολύ