Adamantia 88
Adamantia 88 @cook_8502045

Μια συνταγή "να γλύφεις τα δάχτυλα σου" της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου την οποία δοκιμάσαμε με τον σύζυγό μου και από τότε την προτιμάμε αποκλειστικά! Μεγάλο συν, για εμάς, το ότι δεν απαιτείται αυγό στη συνταγή αυτή. Η απόφαση δικιά σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπιφτέκια, χάρη στο ξύδι και τα υγρά απ'την ντομάτα,γίνονται πολύ ζουμερά. Επίσης όταν τα ακουμπάμε πάνω στις πατάτες και ψήνονται δεν μουλιάζουν μεσα στα υγρά απ΄το λάδι και το νερό οπότε ψήνονται ομοιόμορφα.Εδώ μπορείτε να βρείτε την αρχική συνταγή της Αρχυρώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

62 Minutes
6-8 μερίδες
  1. Για τα μπιφτέκια
  2. 1 κιλό κιμάς
  3. 2 κρεμμύδια τριμμένα
  4. 2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
  5. 2 ντομάτες τριμμένες
  6. 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  7. 2 κουτ. σούπας ξύδι
  8. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  9. 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. Για τις πατάτες
  13. 8 πατάτες
  14. 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  15. 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  16. χυμό από 2 λεμόνια
  17. 0.5 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  18. 2 φλ.τσαγιού νερό
  19. αλάτι
  20. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε σε ένα βαθύ μπωλ όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός απ'το νερό. Προσθέτετε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες μέσα στο μπώλ και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί, μαζί με τα υγρά του μπωλ, και προσθέτετε και το νερό. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

  2. 2

    Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε το μείγμα για τα μπιφτέκια. Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι,τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.

  3. 3

    Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ'τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.

  4. 4

    Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.

  5. 5

    Πλάθουμε μπιφτέκια στο σχήμα που θέλουμε και στη 1 ώρα βγάζουμε το ταψί απ'το φούρνο καιτα προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες. Ξαναβάζουμε στο φούρνο το ταψί για άλλη μισή ώρα με τρία τέταρτα (χωρίς το αλουμινόχαρτο). Μόλις πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια απ΄τη μια μεριά γυρίστε τα απ'την άλλη. Καλοφάγωτο!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

caramel_anna
caramel_anna @cook_8498593
πολυ νοστιμα!οι ντοματες θα προτεινα να ειναι σχετικα μικρου μεγεθους γιατι βγαζουν πολλα υγρα και θα πρεπει να προσθεσετε και αλλο ψωμι!

Από

Adamantia 88
Adamantia 88 @cook_8502045
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα