κύρια φωτογραφία συνταγής Ζουμερή πορτοκαλόπαστα
ansou
ansou @cook_8450472
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν μου την ειπε η κουμπαρα μου,μου φανηκε μπερδεμενη. Στην πραξη ειναι παιχνιδι τελικα και γινεται αναρπαστη!Αν μπει και στο ψυγειο, την αλλα μερα ειναι δροσερη και πολυ καλυτερη.Ειναι η πρωτη συνταγη που στελνω. Ελπιζω να αρεσει, να τη φτιαχνετε και να με θυμαστε!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Για το χυλό
  2. 1 κουπα σπορελαιο
  3. 1,5 κουπα ζαχαρη
  4. 2 βανιλλιες
  5. 2 αυγα
  6. 1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
  7. 1 κ.γ.μπεικιν
  8. 500 γρ αλευρι
  9. 1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
  10. 2 ολοκληρα πορτοκαλια (οχι κερωμενα!)
  11. για το σιροπι
  12. 1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
  13. 3 κ.σ. ζαχαρη
  14. 3 κ.γ. σπορελαιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπω το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλλιες και το λικερ.

  2. 2

    Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.

  3. 3

    Χοντροκοβω στο multi τα (καλα πλυμμενα) πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.

  4. 4

    Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.

  5. 5

    Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο και την αναποδογυριζω σε σχαρα. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπταστα, την ξαναβαζω στη φορμα και τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.

  6. 6

    Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Άντρη
Άντρη @cook_8450544
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ....ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΟΥΠΕΣ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ?

Από

ansou
ansou @cook_8450472
στις
,