Ζουμερή πορτοκαλόπαστα
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν μου την ειπε η κουμπαρα μου,μου φανηκε μπερδεμενη. Στην πραξη ειναι παιχνιδι τελικα και γινεται αναρπαστη!Αν μπει και στο ψυγειο, την αλλα μερα ειναι δροσερη και πολυ καλυτερη.Ειναι η πρωτη συνταγη που στελνω. Ελπιζω να αρεσει, να τη φτιαχνετε και να με θυμαστε!!!
Υλικά
-
Για το χυλό
-
1 κουπα σπορελαιο
-
1,5 κουπα ζαχαρη
-
2 βανιλλιες
-
2 αυγα
-
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
-
1 κ.γ.μπεικιν
-
500 γρ αλευρι
-
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
-
2 ολοκληρα πορτοκαλια (οχι κερωμενα!)
-
για το σιροπι
-
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
-
3 κ.σ. ζαχαρη
-
3 κ.γ. σπορελαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπω το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλλιες και το λικερ.
-
2
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
-
3
Χοντροκοβω στο multi τα (καλα πλυμμενα) πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
-
4
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
-
5
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο και την αναποδογυριζω σε σχαρα. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπταστα, την ξαναβαζω στη φορμα και τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
-
6
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Σχόλια (16)