Ζουμερό κέικ σοκολάτα

Bαθμολογία: 3.5
       
 
30 ψήφοι
KaterinaK, 10.02.06
Ζουμερό κέικ σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύουμε το βούτυρο, το κακάο, το νερό, το κονιάκ και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Βήμα 2
2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 3
3) Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μίγμα
Βήμα 4
4) Από το μίγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 5
5) Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα.
Βήμα 6
6) Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30'.
Βήμα 7
7) Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μίγμα της κούπας που είχαμε βάλει στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-2-06  
    Ισως να περίμενα πολλά και γι'αυτό να απογοητεύτηκα.
    Ήταν βέβαια πολύ ζουμερό αυτό το κέικ, αλλά μου φάνηκε κάπως άνοστο, σοκολατένιο στο χρώμα αλλά όχι στη γεύση και γενικώς όχι κάτι που θα ξαναέφτιαχνα.
    Επίσης παρότι είχα βουτυρώσει πολύ καλά το ταψί μου, κόλλησε και δεν έβγαινε από εκεί με τίποτα. Μάλλον έπρεπε να βάλω και αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από tonia, 7-5-07  
    Εαν αντικαταστήσετε το κακάο με μια πλακα κουβερτούρα και το νερό με γάλα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από kastano, 14-5-07  
    #
    Σχόλιο από NTINA, 29-9-07  
    #
    Σχόλιο από trelinikokira, 23-11-07  
    pantos to keik sokolata einai poli nostimo asxeta me oti lene oi alloi :P to eftiaxa kai mou arese para poli
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 25-11-07  
    το έφτιαξα σήμερα και το πήγα δώρο σε μια Κατερινα. Ζήτησα δε να το δοκιμάσω!! Πολύ καλό. έκανα όμως τις εξής αλλαγές- προσθήκες. Έβαλα και μισή κουβερτούρα, έβαλα καρύδια και άρωμα πικραμύγδαλο...πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από Spiridonas, 8-12-07  
    Kala paidiaaaa exw pa8ei thn plaka m m authn thn suntagh htan apisteuth!milame eixa 5 kalesmenous kai oi 5 epa8an trofiki dilitiriasi kai perasame olo to vradu se mia toualeta!...katalavenete ti akolou8ise ....Htane SUPER!....
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 28-3-08  
    Εμείς το λέμε “κέικ βραστό” και βάζουμε το διπλάσιο κακάο, το διπλάσιο νερό, ένα αυγό παραπάνω και το σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί. Δεν ξέρω αν αυτά κάνουν τι διαφορά, πάντως το λατρεύουμε!!!
    #
    Σχόλιο από noikokiroula, 22-11-08  
    itan nostimo kai zoumero alla den mou fuskose sxedon katholou. ftaiei to oti to evala se stroggili forma gia keik?
    #
    Σχόλιο από zoubi, 11-12-08  
    Εγω το φτιαχνω με καποιες αλλαγες,με 6 κ.σ. κακαο,1 μπεικιν,2 βανιλιες & 5 αυγα.
    Σε μια κατσαρολα βαζω το βιταμ,τις 2 κουπες ζαχαρη,1 κουπα νερο & τις 6 κ.σ.κακαο.Τ'αφηνω στη φωτια μεχρι να δεσουν τα υλικα.Απ'αυτο το σιροπι κρατω μια κουπα.Στο υπολοιπο υλικο προσθετω τα 5 αυγα χτυπημενα & το αλευρι,που το εχω κοσκινισει με το μπεικιν & εχω προσθεσει και τις βανιλιες.Οταν το βγαλω απο το φουρνο το περιχυνω με το σιροπι που εχω κρατησει.Οποτε το φτιαχνω τα παιδια μου το καταβροχθιζουν και περνω τα καλλιτερα σχολια απο τους υπολοιπους φιλους και γνωστους.
    #
    Σχόλιο από veta, 29-1-09  
    #
    Σχόλιο από marabou7, 17-2-09  
    έχω την αίσθηση ότι κάτι του έλειπε.
    πάντως δεν είναι και πολύ εύκολο να πετύχεις την ρευστότητα της σοκολάτας στο εσωτερικό του κέικ...
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 25-2-09  
    to ekana me epityxia kai arese se oloys alla kai sti fili mou
    #
    Σχόλιο από elenatweety, 15-7-09  
    Τέλεια γεύση,σχετικά εύκολη διαδικασία! Άλλαξα κι εγώ λιγάκι τη συνταγή αντικαθιστώντας το νερό με γάλα και το κακάο με κουβερτούρα.Το θέμα είναι ότι μου κόλλησε στο ταψί και ότι η μαρέγκα με το αλεύρι δεν έλιωσαν.Ίσως κάτι να μην έκανα σωστά...δεν πειράζει όμως το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθούμε και θα το εξαφανίσουμε σε μηδέν χρόνο!!!
    #
    Σχόλιο από glykantzou, 20-9-09  
    yperoxo apla yperoxo
    #
    Σχόλιο από joan, 25-9-09  
    το φτιάχνω χρόνια με άλλη αναλογία υλικών και γίνεται πάντα ζουμερό και νόστιμο.
    Εγώ βάζω 1 βιτάμ. 2,1/2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 7 κουταλιές κακάο, 5 αυγά,2 ποτήρια αλέυρι,1 μπέικιν και 2 βανίλιες.Το φτιάχνω σε πυρέξ και όταν κρυώσει περιχύνω με το ποτήρι του νερού που έχω κρατήσει. Ποτέ δε λασπώνει και πάντα εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.
    #
    Σχόλιο από jaguartf, 24-10-09  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ! Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΕΒΑΛΑ ΓΑΛΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    #
    Σχόλιο από saltsa_pagwtou, 10-12-09  
    poios anevase auto to m******????i zaxari se poio akrivws simeio liwnei???e???to eftiaksa se ena soire kai mia fili mou ekane emeto kai i alli epathe tympanismo gia 3 wres.eleos.na prosexete ti anevazete einai epikinduna kapoia pragmata.den einai paikse gelase na anevazeis mia suntagi gia plaka.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-12-09  
    saltsa_pagwtou έσβησα μια φορά το σχόλιό σου. Να προσέχεις σε παρακαλώ τις εκφράσεις σου.
    Μπορείς να εκφέρεις τη γνώμη σου και χωρίς να εκφραζεσαι έτσι.
    Η ζάχαρη ψήνεται στο κέικ όπως και σε κάθε άλλο κέικ. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους όσοι το έκαναν μέχρι στιγμής, αλλά σε κάποιους άρεσε.
    Δεν καταλαβαίνω πως μια συνταγή κέικ μπορεί να είναι επικίνδυνη.
    Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μη φταίει η συνταγή, αλλά ο μάγειρας.
    #
    Σχόλιο από angel!!!!, 2-2-10  
    shmera epixeirhsa na ftia3w to keik alla vghka dysaresthmenh me to apotelesma gt to aleyri otan to anakatepsa sth maregga mou egine zymari....k opws htan anamenomeno to gluko telika gemise svolous....dn 3erw pragmatika pou ekana la8os....pantws eftiaxa 1 apotyxia...:(
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-2-06  
    Ισως να περίμενα πολλά και γι'αυτό να απογοητεύτηκα.
    Ήταν βέβαια πολύ ζουμερό αυτό το κέικ, αλλά μου φάνηκε κάπως άνοστο, σοκολατένιο στο χρώμα αλλά όχι στη γεύση και γενικώς όχι κάτι που θα ξαναέφτιαχνα.
    Επίσης παρότι είχα βουτυρώσει πολύ καλά το ταψί μου, κόλλησε και δεν έβγαινε από εκεί με τίποτα. Μάλλον έπρεπε να βάλω και αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από kastano, 14-5-07  
    #
    Σχόλιο από NTINA, 29-9-07  
    #
    Σχόλιο από trelinikokira, 23-11-07  
    pantos to keik sokolata einai poli nostimo asxeta me oti lene oi alloi :P to eftiaxa kai mou arese para poli
    #
    Σχόλιο από Spiridonas, 8-12-07  
    Kala paidiaaaa exw pa8ei thn plaka m m authn thn suntagh htan apisteuth!milame eixa 5 kalesmenous kai oi 5 epa8an trofiki dilitiriasi kai perasame olo to vradu se mia toualeta!...katalavenete ti akolou8ise ....Htane SUPER!....
    #
    Σχόλιο από veta, 29-1-09  
    #
    Σχόλιο από marabou7, 17-2-09  
    έχω την αίσθηση ότι κάτι του έλειπε.
    πάντως δεν είναι και πολύ εύκολο να πετύχεις την ρευστότητα της σοκολάτας στο εσωτερικό του κέικ...
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 25-2-09  
    to ekana me epityxia kai arese se oloys alla kai sti fili mou
    #
    Σχόλιο από glykantzou, 20-9-09  
    yperoxo apla yperoxo
    #
    Σχόλιο από jaguartf, 24-10-09  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ! Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΕΒΑΛΑ ΓΑΛΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    #
    Σχόλιο από saltsa_pagwtou, 10-12-09  
    poios anevase auto to m******????i zaxari se poio akrivws simeio liwnei???e???to eftiaksa se ena soire kai mia fili mou ekane emeto kai i alli epathe tympanismo gia 3 wres.eleos.na prosexete ti anevazete einai epikinduna kapoia pragmata.den einai paikse gelase na anevazeis mia suntagi gia plaka.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-12-09  
    saltsa_pagwtou έσβησα μια φορά το σχόλιό σου. Να προσέχεις σε παρακαλώ τις εκφράσεις σου.
    Μπορείς να εκφέρεις τη γνώμη σου και χωρίς να εκφραζεσαι έτσι.
    Η ζάχαρη ψήνεται στο κέικ όπως και σε κάθε άλλο κέικ. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους όσοι το έκαναν μέχρι στιγμής, αλλά σε κάποιους άρεσε.
    Δεν καταλαβαίνω πως μια συνταγή κέικ μπορεί να είναι επικίνδυνη.
    Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μη φταίει η συνταγή, αλλά ο μάγειρας.
    #
    Σχόλιο από angel!!!!, 2-2-10  
    shmera epixeirhsa na ftia3w to keik alla vghka dysaresthmenh me to apotelesma gt to aleyri otan to anakatepsa sth maregga mou egine zymari....k opws htan anamenomeno to gluko telika gemise svolous....dn 3erw pragmatika pou ekana la8os....pantws eftiaxa 1 apotyxia...:(
    #
    Σχόλιο από orsalia giak, 27-2-10  
    Ηταν αρκετά ζουμερό αλλα δυστηχώς κανένας δεν το έφαγε!μαλλον το νερό είναι που δέν ταιριάζει!πιο νόστιμο και εξίσου εύκολο είναι το σουφλέ σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από orsalia giak, 28-2-10  
    Επίσης όσο κι αν ψηθεί αυτό το πράγμα δέν πρόκειται να μοιάζει με κάτι που τρώγεται.Καλύτερα να έτρωγα σκυλοτροφή,είναι σίγουρα πιο νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από zartemi, 28-2-10  
    Auto to keik den trwgetai! Den kserw ti parallages xreiazontai, alla efoson ginoun parallages h suntagi katargeitai. Den etuxe...apetuxe...
    #
    Σχόλιο από juanito, 28-2-10  
    Ειλικρινά λυπάμαι αλλά το μόνο συστατικό που έλειπε ήταν το ποντικοφάρμακο για να το κάνει να δράσει άμεσα! Το έφτιαξε μια φίλη (εκπληκτική μαγείρισσα) και κοντέψαμε να την χάσουμε! Πάντως ήταν σίγουρα διασκεδαστικό γλυκό(;), σπάσαμε πολύ πλάκα!!!! Αλλά...
    #
    Σχόλιο από kigureli, 6-3-10  
    Εγώ παιδιά την εκτέλεσα την συνταγή αλλά επειδή είχα διαβάσει τα σχολιά σας φοβήθηκα να κάνω την original, έτσι ακολούθησα σύνταγή της zoubi σε συδιασμό με την original και το κέικ βγήκε καταπλήκτικό! το λάθος μου ήταν ότι το έφτιαξα σε μεγάλο ταψί και το ζουμάκι που έριξα στο τέλος δεν ήταν αρκετό για όλο το κέικ! Παραταυτα και τα στεγνά κομματια ήταν γευστικότατα!

    Υ.Γ μέσα στο μείγμα έριξα και μεγάλα κομμάτια τρούφας bitter!
    #
    Σχόλιο από petaluda, 14-4-10  
    δεν ξερω τι λετε εσεισ παιδια αλλα το δικο μου εχει γινει απλα ΤΕΛΕΙΟ και ζουμερο!!!!!! και φουσκωτο .ειμαι νεα μαγηρησα και λιγο το φοβηθηκα παρ΄ολα αυτα αν ακλουθησεις βημα προς βημα τις οδηγειεσ ολα καλα. ευχαριστω πολυ Κατερινα κ
    #
    Σχόλιο από Seralios, 30-10-10  
    Δε καταλαβαίνω για πιο λόγο υπάρχουν αρνητικά σχόλια απο μερικούς. Ακολούθησα τη συνταγή ακριβώς (εκτός απο το σημείο με το νερό όπου αντικατέστησα με γάλα) και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και εμφανισιακά αλλα και στη γεύση. Νοστιμότατο!! Ευχαριστώ για τη συνταγή : )
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από noikokiroula, 22-11-08  
    itan nostimo kai zoumero alla den mou fuskose sxedon katholou. ftaiei to oti to evala se stroggili forma gia keik?

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tonia, 7-5-07  
    Εαν αντικαταστήσετε το κακάο με μια πλακα κουβερτούρα και το νερό με γάλα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 25-11-07  
    το έφτιαξα σήμερα και το πήγα δώρο σε μια Κατερινα. Ζήτησα δε να το δοκιμάσω!! Πολύ καλό. έκανα όμως τις εξής αλλαγές- προσθήκες. Έβαλα και μισή κουβερτούρα, έβαλα καρύδια και άρωμα πικραμύγδαλο...πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 28-3-08  
    Εμείς το λέμε “κέικ βραστό” και βάζουμε το διπλάσιο κακάο, το διπλάσιο νερό, ένα αυγό παραπάνω και το σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί. Δεν ξέρω αν αυτά κάνουν τι διαφορά, πάντως το λατρεύουμε!!!
    #
    Σχόλιο από zoubi, 11-12-08  
    Εγω το φτιαχνω με καποιες αλλαγες,με 6 κ.σ. κακαο,1 μπεικιν,2 βανιλιες & 5 αυγα.
    Σε μια κατσαρολα βαζω το βιταμ,τις 2 κουπες ζαχαρη,1 κουπα νερο & τις 6 κ.σ.κακαο.Τ'αφηνω στη φωτια μεχρι να δεσουν τα υλικα.Απ'αυτο το σιροπι κρατω μια κουπα.Στο υπολοιπο υλικο προσθετω τα 5 αυγα χτυπημενα & το αλευρι,που το εχω κοσκινισει με το μπεικιν & εχω προσθεσει και τις βανιλιες.Οταν το βγαλω απο το φουρνο το περιχυνω με το σιροπι που εχω κρατησει.Οποτε το φτιαχνω τα παιδια μου το καταβροχθιζουν και περνω τα καλλιτερα σχολια απο τους υπολοιπους φιλους και γνωστους.
    #
    Σχόλιο από elenatweety, 15-7-09  
    Τέλεια γεύση,σχετικά εύκολη διαδικασία! Άλλαξα κι εγώ λιγάκι τη συνταγή αντικαθιστώντας το νερό με γάλα και το κακάο με κουβερτούρα.Το θέμα είναι ότι μου κόλλησε στο ταψί και ότι η μαρέγκα με το αλεύρι δεν έλιωσαν.Ίσως κάτι να μην έκανα σωστά...δεν πειράζει όμως το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθούμε και θα το εξαφανίσουμε σε μηδέν χρόνο!!!
    #
    Σχόλιο από joan, 25-9-09  
    το φτιάχνω χρόνια με άλλη αναλογία υλικών και γίνεται πάντα ζουμερό και νόστιμο.
    Εγώ βάζω 1 βιτάμ. 2,1/2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 7 κουταλιές κακάο, 5 αυγά,2 ποτήρια αλέυρι,1 μπέικιν και 2 βανίλιες.Το φτιάχνω σε πυρέξ και όταν κρυώσει περιχύνω με το ποτήρι του νερού που έχω κρατήσει. Ποτέ δε λασπώνει και πάντα εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.
    #
    Σχόλιο από balu, 8-10-10  
    Και εγώ το κάνω λίγο διαφορετικά..Βάζω μιάμιση κούπα ζάχαρη,μισή κούπα κονιάκ,1 πακέτο κακάο,6 αυγά,1 φακελάκι μπέικιν και 2 κούπες αλεύρι απλό.Σούπερ σοκολατένιο και εγγυημένη επιτυχία.Βέβαια θα δοκιμάσω και την εκδοχή με την επικάλυψη χωρίς αυγά γιατί μου φάνηκε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα..Τέλεια..
    #
    Σχόλιο από maria205, 15-2-12  
    Παιδιά, το κέικ το έκανα πριν λίγο. Και βγήκε αρκετά καλό!! Δεν ξέρω πως σε εσάς δεν βγήκε. Απλά εγώ έκανα κάποιες διαφοροποιήσεις. Δηλαδή αντί για νερό έβαλα γάλα. Που φυσικά θα ήταν νοστιμότερο. Και έβαλα και βανίλια σκόνη 1 φακελάκι! Λίγο εκεί που αναμιγνύετε τα ασπράδια με το αλεύρι δεν είναι σωστές οι αναλογίες που δίνεις. Βασικά έβαλα 1,5 κούπα αλεύρι στα 4 ασπράδια και έγινε πολύ παχύρρευστο. Και γι'αυτό πρόσθεσα και άλλο γάλα. Το ίδιο μου έγινε και με τους κρόκους και την ζάχαρη. Που πάλι πρόσθεσα γάλα για να γίνει πιο ρευστό.
    Αυτάα!! :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 245 αγαπημένων συνταγών, του/της niflheim
     ΣΟΚΟΛΑΤΑ  -14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της pennyleo