Ζουμερό κέικ σοκολάτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το κακάο, το νερό, το κονιάκ και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
-
2
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
-
3
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μείγμα
-
4
Από το μείγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
5
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα.
-
6
Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30'.
-
7
Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μείγμα της κούπας που είχαμε βάλει στο ψυγείο.
Σχόλια (34)
Ήταν βέβαια πολύ ζουμερό αυτό το κέικ, αλλά μου φάνηκε κάπως άνοστο, σοκολατένιο στο χρώμα αλλά όχι στη γεύση και γενικώς όχι κάτι που θα ξαναέφτιαχνα.
Επίσης παρότι είχα βουτυρώσει πολύ καλά το ταψί μου, κόλλησε και δεν έβγαινε από εκεί με τίποτα. Μάλλον έπρεπε να βάλω και αλεύρι.