Ζουμερό κέικ της Κουκουβάγιας

Bαθμολογία: 3.6957
       
 
23 ψήφοι
missnaive, 12.05.09

Περιγραφή

Συνταγή για το διάσημο σοκολατενιο κέικ της καφετεριας Κουκουβαγιας στα Χανια.
Ζουμερό κέικ της Κουκουβάγιας
photo: Στέφη

Τι χρειαζόμαστε:

Για το σιρόπι:
  • 8 κουταλιες σουπας κακάο
  • 2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
  • 1 βουτυρο λουρπακ
  • 4 φλιτζανια γάλα
Για τη ζύμη:
  • 1 baking powder
  • 4 αυγά
  • 2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Σερβίρει: 10 φανατισμένους οπαδούς σοκολάτας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
  2. Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  4. Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
  5. Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καμμια φορα, για έξτρα απολαυση, δεν το ριχνω όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κραταω ενα φλιτζανακι και βαζω έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.

Σημειωση: δεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της "Κουκουβάγιας", αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!

Σχετικές συνταγές

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από PYLH, 17-5-09  
    Να ρωτήσω κάτι? Στο βήμα 2 αφού χτυπήσουμε την ζύμη στο μίξερ και προσθέσουμε το συρόπι φαντάζομαι ότι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.Σωστά ή όχι?
    #
    Σχόλιο από golfo, 17-5-09  
    να σου πω την αληθεια με τρωει η περιεργεια για αυτο το κεικ θελω να το δοκιμασω και θα επανελθω με βαθμολογια.
    #
    Σχόλιο από neta37, 17-5-09  
    το γλυκο αυτο το εφαγα στην καφετερια αυτη στα χανια.Ηταν πραγματι υπεροχο.θα ηθελα ομως εαν ξερεις και την συνταγη του αλλου επισης φοβερου γλυκου της λεμονοπιτας που την σερβιρουνε εκει.Αρεσε πολυ στον αντρα μου και την ψαχνω καιρο τωρα. Περιμενω απαντηση σου.Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-5-09  
    στο μυαλο μου ειστε κοριτσια τελεια και η λεμονοπιτα και το κεικ!!πραγματικα τη ψαχνω αυτη τη συνταγη της λεμονοπιτας αν την εχεις...
    βαθμολογω γιατι το εχω δοκιμασει χιχιχι
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 18-5-09  
    Θα το δοκιμάσω κι εγώ όποτε βρώ χρόνο...
    Να σε ρωτήσω κάτι,μπέικιν βάζουμε ένα σακουλάκι? και τι γάλα,φρέσκο ή εβαπορέ ?? ευχαριστώ πολύ.. φιλάκια πολλά!!!
    #
    Σχόλιο από antka111, 18-5-09  
    Μόλις την έφτιαξα γιατί μου φάνηκε πολύ νόστιμη αλλά απογοητεύτηκα. Οι οδηγίες πρέπει να είναι πιο λεπτομερείς. Το μίγμα αυγών-αλευριού κλπ γίνεται ένα σκληρό ζυμάρι και δεν ενώνεται με τίποτα με τα υπόλοιπα υλικά.Μάλλον δε θέλει καθόλου μίξερ αλλά απλά ανακάτεμα με το χέρι. Για να μην πάει χαμένο το χτύπησα αρκετά στο μίξερ για να ψιλοδέσει και το έψησα αλλά είναι σαν ζυμάρι με λάσπη σοκολάτας. Το μόνο νόστιμο ήταν το σιρόπι αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα είναι ανεφάρμοστα...
    Υγιαίνετε.
    #
    Σχόλιο από missnaive, 19-5-09  
    -ένα φακελάκι μπεικιν βάζουμε

    -γάλα βάλε ότι σ αρέσει!

    -antka111,δεν ξερω γιατι δεν σου πετυχε. το ζυμαρι όντως δεν ειναι απο αυτα που κολλάει στο χερι, αλλα με το σιροπι μαλακώνει..το εχω κανει πολλές φορες πετυχημενα.. τι να πω! δεν ξερω.. :-(
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Νομίζω πως αυτα τα κέικ είναι σχεδόν ίδια...
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-katsarolas.html

    http://www.sintagespareas.gr/sintages/zoumero-keik-sokolata.html

    Μια μικρή αυξομείωση μόνο στα υλικά υπάρχει.
    #
    Σχόλιο από delicious, 19-5-09  
    Eπειδή αυτό το κέικ το έτρωγα για χρόνια στην Κουκουβάγια στα Χανιά, η συνταγή αυτή θεωρώ δεν έχει καμμία σχέση. Αυτό που είχα φτιάξει και ήταν ίδια η γεύση, απλά πιο χαμηλό σε εμφάνιση, είναι η σοκολατόπιτα της Τράγας!
    Missnaive, αυτή τη συνταγή την σκέφτηκες εσύ?...ή στην δώσανε από την Κουκουβάγια?

    Υ.Γ. Στην Κουκουβάγια όταν ζητούσες extra sauce για να περιχύσεις το κέικ, σου έφερναν σιρόπι σοκολάτας (κουβερτούρα) όχι σιρόπι με κακάο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-5-09  
    Στέφη δεν είναι ίδιες οι συνταγές, καθώς αυτή έχει και 4 ολόκληρα φλυτζάνια γάλα, εκτός των άλλων. Μπορούμε ίσως να τις βάλουμε στις σχετικές συνταγές.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Καμία αντίρρηση Sitro. Πάντως θα δοκιμάσω να το κάνω να δω τι πήγε στραβά στην καινούρια φίλη μας την antka111.
    #
    Σχόλιο από nikolas, 19-5-09  
    ειναι ΚΟΛΑΣΗ το κεικ ζουμερο της κουκουβαγιας!ειμαι απο χανια και εχω φαει απειρες φορες ειναι φιλος μου αυτος που εχει το καφε!ολα τα γλυκα ειναι υπεροχα οπως και το igloo και η λεμονοπιτα συνταγη την οποια εχω αν την θελετε μπορω να σας την δωσω!παντω οποιος δεν ειναι απο χανια και απει χανια αξιζει να παει κουκουβαγια να δοκιμασει τα υπεροχα γλυκακια και να θαυμασει την υπεροχη θεα!
    #
    Σχόλιο από delicious, 19-5-09  
    nikolas,
    μιας και είναι φίλος σου αυτός που έχει το καφέ, δεν του ζητάς να μας δώσει την αυθεντική συνταγή για το ζουμερό κέικ?
    Λεμονόπιτα δεν έχω δοκιμάσει ούτε igloo.
    Αν θες στείλτες μου με π.μ.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Έχω βάλει το κέικ στο φούρνο και περιμένω σε λίγο να το βγάλω. Όσον αφορά στην εκτέλεση έκανα καποια αλλαγή.
    Χτύπησα μισό φλιτζάνι ζάχαρη(αφαίρεσα,από τα 2μιση που λέει στο σιρόπι)με τα 4 αυγά να ανακατέψουν καλά και έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι, και μετά από ένα πρώτο χτύπημα σχεδόν αμέσως, το φλιτζάνι σιρόπι(το οποίο αφαίρεσα μόλις έλιωσε το βούτυρο,αφήνοντας το υπόλοιπο να πάρει βράση).
    Δεν έγινε καθόλου σφικτό,αντιθέτως!!
    Το έβαλα σε πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, 26cm και...περιμένω το αποτέλεσμα από φούρνο!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Σαν της κουκουβάγιας δεν ξέρω αν είναι, πάντως και νόστιμο είναι και ωραία φούσκωσε, και πολύ ζουμερό παρέμεινε!!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από missnaive, 19-5-09  
    γεια σας κ παλι!!

    βασικα, δουλευε μια ξαδερφη μου στο καφε κι ετσι εμαθα τη συνταγη..Αυτοι βαζουν ενα ειδικο βουτυρο κ γινεται τοσο ψηλο! νικολας, δεν ειναι παρακληση να δωσεις την συνταγη λεμονοπιτας, ειναι ΠΡΟΣΤΑΓΗ! Αναμενουμε..
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 23-5-09  
    Το κέικ αυτό δεν έχει σχέση με της Κουκουβάγιας. Ζώ στα Χανία και το έχω φάει, όπως και της δίπλανής καφετέριας Νύμφες. Εγώ νομίζω ότι μέσα στο κέικ βάζουν λιωμένη σοκολάτα και το σιροπιάζουν με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.
    Η λεμονόπιτα είναι παντεσπάνι σιροπιασμένο, επάνω έχει κρέμα λεμονιού (σαν πατισερί) και γαρνίρουν με σαντυγή
    #
    Σχόλιο από maryana, 26-6-09  
    Συγνώμη παιδιά αλλά κάτι δεν πάει καλά με τις αναλογίες σε αυτή τη συνταγή. Μήπως κρατάμε ένα ποτήρι για σιρόπι και το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε για το ζυμάρι? Έχω δοκιμάσει κι εγώ το ζουμερό κεικ της κουκουβάγιας και ειλικρινά δεν έχει την παραμικρή σχέση.
    #
    Σχόλιο από missnaive, 26-6-09  
    γιατι βρε Μαριαννα? τι πηγε στραβα?
    Το κεικ απλα θελουμε να ειναι σοκολατενιο, οταν το ψησουμε , γι συτο δεν βαζουμε πολυ σιροπι. Μετα ριχνουμε το πολυ σιροπι, για να το νιωθουμε..
    #
    Σχόλιο από phonelist, 10-7-09  
    To εκανα μου φουσκωσε σαν κεικ ,με τα υλικα δεν ειχα προβλημα στην μίξη τους αλλα καμια σχεση με το ζουμερο που εφαγα στην Κουκουβαγια Ηταν τρομερα αφρατο ενω σε αυο που εφτιαξα ναι μεν νοστιμο αλλα γλιτσουρια .
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από PYLH, 17-5-09  
    Να ρωτήσω κάτι? Στο βήμα 2 αφού χτυπήσουμε την ζύμη στο μίξερ και προσθέσουμε το συρόπι φαντάζομαι ότι συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.Σωστά ή όχι?
    #
    Σχόλιο από golfo, 17-5-09  
    να σου πω την αληθεια με τρωει η περιεργεια για αυτο το κεικ θελω να το δοκιμασω και θα επανελθω με βαθμολογια.
    #
    Σχόλιο από neta37, 17-5-09  
    το γλυκο αυτο το εφαγα στην καφετερια αυτη στα χανια.Ηταν πραγματι υπεροχο.θα ηθελα ομως εαν ξερεις και την συνταγη του αλλου επισης φοβερου γλυκου της λεμονοπιτας που την σερβιρουνε εκει.Αρεσε πολυ στον αντρα μου και την ψαχνω καιρο τωρα. Περιμενω απαντηση σου.Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 18-5-09  
    στο μυαλο μου ειστε κοριτσια τελεια και η λεμονοπιτα και το κεικ!!πραγματικα τη ψαχνω αυτη τη συνταγη της λεμονοπιτας αν την εχεις...
    βαθμολογω γιατι το εχω δοκιμασει χιχιχι
    #
    Σχόλιο από antka111, 18-5-09  
    Μόλις την έφτιαξα γιατί μου φάνηκε πολύ νόστιμη αλλά απογοητεύτηκα. Οι οδηγίες πρέπει να είναι πιο λεπτομερείς. Το μίγμα αυγών-αλευριού κλπ γίνεται ένα σκληρό ζυμάρι και δεν ενώνεται με τίποτα με τα υπόλοιπα υλικά.Μάλλον δε θέλει καθόλου μίξερ αλλά απλά ανακάτεμα με το χέρι. Για να μην πάει χαμένο το χτύπησα αρκετά στο μίξερ για να ψιλοδέσει και το έψησα αλλά είναι σαν ζυμάρι με λάσπη σοκολάτας. Το μόνο νόστιμο ήταν το σιρόπι αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα είναι ανεφάρμοστα...
    Υγιαίνετε.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Νομίζω πως αυτα τα κέικ είναι σχεδόν ίδια...
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-katsarolas.html

    http://www.sintagespareas.gr/sintages/zoumero-keik-sokolata.html

    Μια μικρή αυξομείωση μόνο στα υλικά υπάρχει.
    #
    Σχόλιο από delicious, 19-5-09  
    Eπειδή αυτό το κέικ το έτρωγα για χρόνια στην Κουκουβάγια στα Χανιά, η συνταγή αυτή θεωρώ δεν έχει καμμία σχέση. Αυτό που είχα φτιάξει και ήταν ίδια η γεύση, απλά πιο χαμηλό σε εμφάνιση, είναι η σοκολατόπιτα της Τράγας!
    Missnaive, αυτή τη συνταγή την σκέφτηκες εσύ?...ή στην δώσανε από την Κουκουβάγια?

    Υ.Γ. Στην Κουκουβάγια όταν ζητούσες extra sauce για να περιχύσεις το κέικ, σου έφερναν σιρόπι σοκολάτας (κουβερτούρα) όχι σιρόπι με κακάο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-5-09  
    Στέφη δεν είναι ίδιες οι συνταγές, καθώς αυτή έχει και 4 ολόκληρα φλυτζάνια γάλα, εκτός των άλλων. Μπορούμε ίσως να τις βάλουμε στις σχετικές συνταγές.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Καμία αντίρρηση Sitro. Πάντως θα δοκιμάσω να το κάνω να δω τι πήγε στραβά στην καινούρια φίλη μας την antka111.
    #
    Σχόλιο από nikolas, 19-5-09  
    ειναι ΚΟΛΑΣΗ το κεικ ζουμερο της κουκουβαγιας!ειμαι απο χανια και εχω φαει απειρες φορες ειναι φιλος μου αυτος που εχει το καφε!ολα τα γλυκα ειναι υπεροχα οπως και το igloo και η λεμονοπιτα συνταγη την οποια εχω αν την θελετε μπορω να σας την δωσω!παντω οποιος δεν ειναι απο χανια και απει χανια αξιζει να παει κουκουβαγια να δοκιμασει τα υπεροχα γλυκακια και να θαυμασει την υπεροχη θεα!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Έχω βάλει το κέικ στο φούρνο και περιμένω σε λίγο να το βγάλω. Όσον αφορά στην εκτέλεση έκανα καποια αλλαγή.
    Χτύπησα μισό φλιτζάνι ζάχαρη(αφαίρεσα,από τα 2μιση που λέει στο σιρόπι)με τα 4 αυγά να ανακατέψουν καλά και έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι, και μετά από ένα πρώτο χτύπημα σχεδόν αμέσως, το φλιτζάνι σιρόπι(το οποίο αφαίρεσα μόλις έλιωσε το βούτυρο,αφήνοντας το υπόλοιπο να πάρει βράση).
    Δεν έγινε καθόλου σφικτό,αντιθέτως!!
    Το έβαλα σε πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, 26cm και...περιμένω το αποτέλεσμα από φούρνο!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 19-5-09  
    Σαν της κουκουβάγιας δεν ξέρω αν είναι, πάντως και νόστιμο είναι και ωραία φούσκωσε, και πολύ ζουμερό παρέμεινε!!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από missnaive, 19-5-09  
    γεια σας κ παλι!!

    βασικα, δουλευε μια ξαδερφη μου στο καφε κι ετσι εμαθα τη συνταγη..Αυτοι βαζουν ενα ειδικο βουτυρο κ γινεται τοσο ψηλο! νικολας, δεν ειναι παρακληση να δωσεις την συνταγη λεμονοπιτας, ειναι ΠΡΟΣΤΑΓΗ! Αναμενουμε..
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 23-5-09  
    Το κέικ αυτό δεν έχει σχέση με της Κουκουβάγιας. Ζώ στα Χανία και το έχω φάει, όπως και της δίπλανής καφετέριας Νύμφες. Εγώ νομίζω ότι μέσα στο κέικ βάζουν λιωμένη σοκολάτα και το σιροπιάζουν με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.
    Η λεμονόπιτα είναι παντεσπάνι σιροπιασμένο, επάνω έχει κρέμα λεμονιού (σαν πατισερί) και γαρνίρουν με σαντυγή
    #
    Σχόλιο από maryana, 26-6-09  
    Συγνώμη παιδιά αλλά κάτι δεν πάει καλά με τις αναλογίες σε αυτή τη συνταγή. Μήπως κρατάμε ένα ποτήρι για σιρόπι και το υπόλοιπο το χρησιμοποιούμε για το ζυμάρι? Έχω δοκιμάσει κι εγώ το ζουμερό κεικ της κουκουβάγιας και ειλικρινά δεν έχει την παραμικρή σχέση.
    #
    Σχόλιο από missnaive, 26-6-09  
    γιατι βρε Μαριαννα? τι πηγε στραβα?
    Το κεικ απλα θελουμε να ειναι σοκολατενιο, οταν το ψησουμε , γι συτο δεν βαζουμε πολυ σιροπι. Μετα ριχνουμε το πολυ σιροπι, για να το νιωθουμε..
    #
    Σχόλιο από phonelist, 10-7-09  
    To εκανα μου φουσκωσε σαν κεικ ,με τα υλικα δεν ειχα προβλημα στην μίξη τους αλλα καμια σχεση με το ζουμερο που εφαγα στην Κουκουβαγια Ηταν τρομερα αφρατο ενω σε αυο που εφτιαξα ναι μεν νοστιμο αλλα γλιτσουρια .
    #
    Σχόλιο από sophia apo Chania, 31-7-09  
    emena na deis poso mou aresei auto to keik san treli to pairno kathe fora pou pao ekei alla dn to eftiaksa akoma ego otan to ftiakso tha sas po! pantos sigoura tha to dokimaso
    #
    Σχόλιο από swisscook, 4-8-09  
    Σημερα μολις βρηκα τηε συνταγη και επειδη την ψαχνουμε πολυ καιρο ρην προσπαθησα αμεσως. Το αποτελεσμα ομως με απογοητευσε... Το κεικ δεν ανεβηκε, δεν ηταν καυολου αφρατο, με λιγα λογια πολυ μακρια απο αυτο της Κουκουβαγιας. Μηπως κανω κατι λαθος? Οταν λες ποτηρι εννοεις κουπα? Το λουρπακ ειναι 250γρ? Επειδη εχω διαφορετικα υλικα, το baking powder ποσα γραμμαρια ειναι? Και τελευταια ερωτηση:) τι μεγεθος ταψιου χρησιμοποιειτε?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 18-9-09  
    Η συνταγή μοιάζει με το βραστό κέικ που κάνω,αλλά οι αναλογίες στο συγκεκριμένο μοιάζουν να μην είναι σωστές.Εγώ από το μείγμα κακάου βιτάμ γάλακτος κρατάω ένα ποτήρι και το χρησιμοποιώ για σιρόπι στο τέλος.

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 18-5-09  
    Θα το δοκιμάσω κι εγώ όποτε βρώ χρόνο...
    Να σε ρωτήσω κάτι,μπέικιν βάζουμε ένα σακουλάκι? και τι γάλα,φρέσκο ή εβαπορέ ?? ευχαριστώ πολύ.. φιλάκια πολλά!!!
    #
    Σχόλιο από missnaive, 19-5-09  
    -ένα φακελάκι μπεικιν βάζουμε

    -γάλα βάλε ότι σ αρέσει!

    -antka111,δεν ξερω γιατι δεν σου πετυχε. το ζυμαρι όντως δεν ειναι απο αυτα που κολλάει στο χερι, αλλα με το σιροπι μαλακώνει..το εχω κανει πολλές φορες πετυχημενα.. τι να πω! δεν ξερω.. :-(
    #
    Σχόλιο από delicious, 19-5-09  
    nikolas,
    μιας και είναι φίλος σου αυτός που έχει το καφέ, δεν του ζητάς να μας δώσει την αυθεντική συνταγή για το ζουμερό κέικ?
    Λεμονόπιτα δεν έχω δοκιμάσει ούτε igloo.
    Αν θες στείλτες μου με π.μ.
    #
    Σχόλιο από vaso78, 27-11-10  
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ?
    #
    Σχόλιο από ana, 4-5-13  
    Λοιπον...καλημερα και χρονια πολλά!...την συνταγη για το αυθεντικο ζουμερο της Κουκουβάγιας ,αλλα και της διπλανης καφετεριας Νυμφες ,την ειχα δει στην Νεα tv,(χανιώτικο κανάλι)...μοιαζει με αυτη με την διαφορα ότι στο σιροπι βάζουμε 1 φλ. γάλα,και στη ζυμη τα αυγα τα χτυπάμε σε μαρέγκα!...ανακατευουμε τα υλικα όλα μαζι(συν το 1 φλ. απο το σιροπι) και τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατευοντας σιγα σιγα για να μην ξεφουσκώσει!...καλη επιτυχια!...

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της netcc
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της nioki
    Γλυκα/Κεικ
    Ένα βιβλίο 83 αγαπημένων συνταγών, του/της Elixir