Ζουμερό Κέικ
Πανεύκολο και γρήγορο κέικ για όσους αγαπούν τη σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή μου την έμαθε μια φίλη και ξετρελάθηκα. Μην σας τρομάζει η νερουλή όψη της επικάλυψης, όλο αυτό με το ψήσιμο πάει κάτω και γίνεται πηχτό σοκολατένιο σιροπάκι!!!
Υλικά
-
Για τη ζύμη του κεϊκ
-
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη μαύρη ή καστανή
-
2 κούπες τσαγιού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/5 κούπα τσαγιού κακάο
-
1 κούπα τσαγιού γάλα (μπορεί να πάρει και παραπάνω)
-
50 γρ βούτυρο λιωμένο
-
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή μια βανίλια για άρωμα ή αν θέλουμε λίγο κονιάκ.
-
Για την επικάλυψη
-
2 κούπες ζάχαρη μαύρη ή καστανή
-
1/5 κούπα τσαγιού κακάο
-
1 κούπα του τσαγιού ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύεω όλα τα υλικά για τη ζύμη του κέικ μαζί ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό, δηλ. σαν συνηθισμένο μίγμα κέικ.
-
2
Βουτυρώνω το ταψάκι του κέικ.
-
3
Ρίχνω όλο το παραπάνω μίγμα στο ταψάκι.
-
4
Για την επικάλυψη, ανακετεύω σε ένα μπωλ την ζάχαρη και το κακάο και πασπαλίζω το μίγμα του κέικ (που έχω ήδη βάλει στο ταψί). Περιχύνω από πάνω με το ζεστό νερό - χωρίς να ανακατέψω.
-
5
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30΄- 45'το πολύ (ανάλογα το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)