αγκινάρεςΟ Απρίλιος είναι ένας μήνας πολύ πλούσιος σε φρέσκα λαχανικά. Φτιάξτε συνταγές λοιπόν με φρέσκες αγκινάρες, κρεμμυδάκια, καρότα, μαρούλια, αρακά, κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα, πατζάρια, πράσα, ραδίκια, σπαράγγια, σέλινα, αντίδια, λαχανάκια Βρυξελλών, άνιθο, μαϊντανό και αβοκάντο.  Αρχίζουν τα κολοκύθια και τα κουκιά.

 

Στα φρούτα δεν έχουμε και τόσο μεγάλη επιλογή. Μόνο πορτοκάλια και λίγα μανταρίνια. Θα βρείτε βέβαια και φράουλες, αλλά ο μήνας τους είναι καλύτερα ο Μάιος.

Δείτε πως καθαρίζουμε αγκινάρες και φτιάξτε αγκινάρες τηγανιτές ή αγκινάρες με κιμά. Δοκιμάστε σαλάτα με μπρόκολο, αρακά λεμονάτο ή με μαρούλι, ζυμαρικά ή ομελέτα με σπαράγγια αλλά και τη μοναδική παντζαροσαλάτα.

Στην εποχή τους επίσης είναι πλέον αθερίνα, γαλέος, γαύρος, σαρδέλα και πολλά ακόμα ψάρια. Δείτε ποιά ψάρια είναι στην εποχή τους και χρησιμοποιήστε τα στην κουζίνα σας!

Και με τα πορτοκάλια φτιάξτε γλυκό κουταλιού, πορτοκαλόπιτα, μαρμελάδα, βούτυρο αρωματικό και το τραγίσιο γλυκό.