Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: χταπόδια δίχως πόδια :)

χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 13:37 #52855

Γεια σας,

ειμαι καινουριος στο σαιτ και σας συγχαιρω για την τοσο ενδιαφερουσα ιστοσελιδα

Εχω μια ερωτηση για όλους αναφορικα με το μαγειρεμα και κυριως τη συντηρηση του χταποδιου

Αλόρ : Ξεπαγώνω το κατεψυγμενο χταπόδι και το βραζω 45 λεπτα , μετά το κόβω σε κομμάτια και ή το ψηνω ή το τηγανιζω ή το κανω ξιδατο κτλ αλλα το προβλημα μου ειναι πως δε θελω να μαγειρεψω όλο το χταποδι σημερα , τι κάνω λοιπόν; Μπορω να κόψω τα πλοκαμια και να τα βάλω στην κατάψυξη εκ νέου και να βγαζω όσα καθε φορα χρειάζομαι; τι κανουν στα εστιατόρια στη συγκεκριμενη περίπτωση;;;

ευχαριστω εκ των προτερων
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 13:46 #52856

  • virginia
  • Το Άβαταρ του/της virginia
  • Offline
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 48
  •  Συνταγές του χρήστη
:huh: Ξέρω ότι δεν πρέπει να ξανά-καταψύξεις κάτι που έχεις ήδη αποψύξει...
Οπότε, θα πρέπει να κόψεις το χταπόδι σου σε μερίδες πριν το καταψύξεις για πρώτη φορά.

Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω με τα υπόλοιπα τρόφιμα και βγάζω από την κατάψυξη αυτό που θέλω να μαγειρέψω κάθε φορά.
Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν. (Alexander Woollcott)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 13:53 #52860

  • xaroula
  • Το Άβαταρ του/της xaroula
  • Offline
  • Συντονιστής
  • Η ηθική πρόοδος ενός έθνους φαίνεται στον... τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα..(Μαχάτμα Γκάντι)
  • Δημοσιεύσεις: 3845
  •  Συνταγές του χρήστη
καλως ορισες
και εγω απο οτι γνωριζω αν ξεπαγωσει δεν πρεπει να καταψυχθει εκ νεου,οποτε καλα θα ειναι οταν το ξεπαγωσεις να το βρασεις ελαφρια
και οσο δεν θες να χρησιμοποιησεις να το καταψυξεις ,αφου θα ειναι
βρασμενο δεν εχεις προβλημα! ;) ;)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 14:02 #52862

  • ΒΑΡΒΙ
  • Το Άβαταρ του/της ΒΑΡΒΙ
  • Offline
  • Μάγειρας
  • Δημοσιεύσεις: 677
  •  Συνταγές του χρήστη
Καλώς όρισες.;) ΄Οταν το αγοράσουμε κατεψυμένο το΄αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει τόσο όσο να μπορούμε να κόψουμε τα πλοκάμια και αμέσως το καταψύχουμε. ΄Ετσι κάνω έγώ. ΄Οταν το πάρεις φρέσκο, το τεμαχίζεις και το καταψύχεις. :kiss:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 14:31 #52867

  • evdoba
  • Το Άβαταρ του/της evdoba
  • Offline
  • Διαχειριστής
  • Keep Smiling... Life is great!
  • Δημοσιεύσεις: 929
  •  Συνταγές του χρήστη
Καλωσήρθες στο σάιτ μας ixneyti!
Όπως σου είπαν και οι άλλοι είναι κανόνας να μην καταψύχουμε εκ νέου κάτι που ήδη έχει αποψυχθεί.
Και έχει να κάνει φυσικά με θέματα υγείας και μπελάδες που θα σε βρούν οργανικά.

Τώρα ειδικά για το χταπόδι, όταν βγει από την κατάψυξη γίνεται πιο μαλακό.
Κοίτα και ΕΔΩ γενικές οδηγίες για την κατάψυξη.
Καλή πλοήγηση
:)

Το χιούμορ δεν είναι διάθεση... είναι τρόπος ζωής!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 15:08 #52871

  • ΝΙΚΟΛ
  • Το Άβαταρ του/της ΝΙΚΟΛ
  • Offline
  • Σεφ
  • Δημοσιεύσεις: 1639
  •  Συνταγές του χρήστη
Εγω νομιζω οτι αμα μαγειρεψεις το χταποδι μπορεις να το
καταψυξεις ξανα ως φαγητο ετοιμο πια γιατι θα ειναι σε μια αλλη
κατασταση.Αλλα μπορεις να συντηρησεις το χταποδι στη ψυξει αν
το βαλεις βρασμενο μεσα σε ελαιολαδο και ξυδι μεσα σε ενα βαζο.
Η καλη μερα απο το φαι φαινετε
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 24 Νοε 2008 17:58 #52965

ευχαριστω για τις απαντησεις.

γνωρίζω πως οταν ξεπαγωσουμε κατι κατεψυγμενο δεν πρεπει να το επαναψυξουμε. Σκεφτηκα να το βρασω πρωτα και αφου το κοψω σε μεριδες να το καταψυξω εκ νεου .Νομιζω , μετα και απο τις δικες σας απαντησεις , πως ετσι δε θα υπαρξει προβλημα .

ευχαριστω και παλι
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:χταπόδια δίχως πόδια :) 26 Νοε 2008 12:41 #53734

  • nikolios
  • Το Άβαταρ του/της nikolios
  • Offline
  • Φαγοπότης
  • Δημοσιεύσεις: 2
  •  Συνταγές του χρήστη
Λοιπόν όσον αφορά το χταποδάκι... Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα περισσότερα εστιατόρια πρίν ψήσουν ένα χταπόδι το βράζουν λίγο πρώτα. Δεύτερον δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να το βράσεις και να το βάλεις μετά στην κατάψυξη. Μετά θα πρέπει να ξέρεις ότι τα μαγαζιά δεν τα βάζουν στην κατάψυξη, τα διατηρούν στην συντήρηση το πολύ 3-4 μέρες, γιατί έχουν κατανάλωση. Αυτάααααααα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: Ginger, Kimwlos, Σουηδός Μάγειρας

γενέθλια χρηστών

9museskythira έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1979), A4antonis έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1953), alexandra8 έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1995), angoulina1969 έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1969), annamelany έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1979), argurou έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1975), d5kokki έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1968), dennyda έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1969), Despina Neztekidou έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1983), Dimitrios Georgoutsakos έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1979), giwtsi έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1982), jennyd έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1979), kathiki87 έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1987), Kristin A έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1976), litfaj έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1915), luthriel έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1986), majoragi έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1971), markella έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1980), marlog έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1983), [email protected] έχει γενέθλια σήμερα (29.04.1985)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.269 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ