Συχνές Ερωτήσεις



Οι Συνταγές της Παρέας

Πως μπορώ να γίνω μέλος;

Eίναι πολύ εύκολο να γίνετε μέλος της παρέας μας.
Στην καφέ μπάρα που υπάρχει στο επάνω μέρος του site, υπάρχει η "Σύνδεση". Πατήστε επάνω στη Σύνδεση και μετά πατήστε εκεί που γράφει "εγγραφή" και συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητάει. Θα σας έρθει ένα email επιβεβαίωσης και όταν πατήσετε τον σύνδεσμο που θα έχει εκεί, θα μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στο site και να επικοινωνήσετε με την υπόλοιπη παρέα.

Πρέπει να πληρώσω για να γίνω μέλος;

Όχι δεν χρειάζεται, η εγγραφή στην παρέα μας είναι εντελώς δωρεάν.

Εάν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει Συνδρομή στο site για να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας, αλλά αυτό είναι προαιρετικό και το μόνο που προσφέρουμε είναι η εμφάνιση του site χωρίς τις διαφημίσεις.

Μπορώ να αλλάξω όνομα χρήστη;

Το όνομα χρήστη είναι το μόνο στοιχείο που βάζετε κατά την εγγραφή σας, το οποίο δεν αλλάζει. Είναι το όνομα που έχετε εδώ μέσα και θα μπερδευτούν όλοι εάν κυκλοφορείτε με άλλο όνομα ξαφνικά.

Εάν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να αλλάξετε το όνομα χρήστη (για παράδειγμα βάλατε κατά λάθος το πραγματικό σας επίθετο ή το email σας), τότε επικοινωνήστε με τους διαχειριστές στο [email protected]

Από που να ξεκινήσω;

Κατ' αρχάς καλώς ήρθατε στην παρέα μας! Μέσα στο site θα βρείτε σίγουρα πολλές συνταγές και καλή παρέα.

Για να δείτε τι δυνατότητες έχετε εδώ, διαβάστε το άρθρο "Καλώς ήρθατε στις Συνταγές της Παρέας".

Πως αλλάζω τον κωδικό μου;

Eάν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό σας, τότε θα πάτε στο μενού που υπάρχει στη Σύνδεση (στην καφέ μπάρα στο επάνω μέρος της σελίδας, εκεί που κάνετε τη σύνδεση, αφού συνδεθείτε, μόλις πατήσετε πάνω στο όνομά σας, θα εμφανιστεί ένα μενού),  και θα επιλέξετε το "επεξεργασία προφίλ". Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε διάφορα στοιχεία που σας αφορούν και αν πάτε στο "επικοινωνία" μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας. 

Πως βάζω/αλλάζω avatar;

Το avatar (άβαταρ) είναι η εικόνα που χρησιμοποιεί ο καθένας για να συνοδεύσει το προφίλ του και εμφανίζεται δίπλα στα σχόλια ή στα ποστ που κάνει μέσα στο σάιτ.

Είναι πολύ εύκολο να βάλει ή να αλλάξει κάποιος το άβατάρ του. Θα πάτε στο "μενού των σεφ" (από την καφέ μπάρα με τα μενού στο επάνω μέρος της σελίδας), θα πάτε στο "προφίλ" και θα επιλέξετε το "επεξεργασία" και "επεξεργασία της εικόνας σας". Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε μια από τις εικόνες που υπάρχουν ήδη, ή να ανεβάσετε μια δικιά σας.

Πώς στέλνουμε προσωπικό μήνυμα

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιον συγκεκριμένο φίλο της παρέας (για να τον ρωτήσετε κάτι για μια συνταγή ή φωτογραφία που έχει ανεβάσει για παράδειγμα ή για τον οποιονδήποτε άλλο λόγο) υπάρχει η δυνατότητα να του στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα (πμ). Το μήνυμα αυτό είναι ορατό μόνο από τον παραλήπτη.

Για να το κάνετε αυτό υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Πρώτη προϋπόθεση βέβαια είναι να έχετε κάνει σύνδεση με τον λογαριασμό σας. Μετά έχετε τις εξής δυνατότητες:

 

Εάν βλέπετε μια συνταγή ή ένα σχόλιο ή μια φωτογραφία που έχει προσθέσει ο χρήστης, πατάτε πάνω στο όνομά του. Είναι σύνδεσμος που θα σας πάει στο προφίλ του. Εκεί, κάτω ακριβώς από το όνομά του, θα δείτε ένα μενού στο οποίο υπάρχει η επιλογή Μηνύματα -> Αποστολή Προσωπικού Μηνύματος. pm1

 

Εάν βλέπετε μια φωτογραφία που έχει ανεβάσει ο φίλος, τότε στα δεξιά, κάτω από το όνομά του υπάρχει και σύνδεσμος για να σας πάει κατευθείαν στα Προσωπικά Μηνύματα.pm2

 

Εάν είσαστε στο φόρουμ και πάλι μπορείτε να στείλτε άμεσα προσωπικό μήνυμα. Κάτω από τη φωτογραφία του χρήστη σε κάθε ποστ υπάρχουν διάφορες πληροφορίες. Πατώντας το συννεφάκι μπορείτε να στείλετε πμ.pm3

 

Μπορείτε φυσικά να πάτε κατευθείαν στη σελίδα των Προσωπικών Μηνημάτων και να στείλετε από εκεί πμ σε κάποιον από τις επαφές σας ή σε οποιονδήποτε θέλετε, αρκεί να γράψετε ακριβώς το όνομα χρήστη. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να πάτε είτε από το μενού του προφίλ, είτε πατώντας το φακελάκι που εμφανίζεται δίπλα στο μενού

pm4

 

 

Τι είναι τα βραβεία

Είναι σημαντικό να διασκεδάζουμε και λιγάκι και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να είναι η περιήγησή μας στο site ένα παιχνίδι. Έτσι θεσπίσαμε μερικά βραβεία!

Τα βραβεία αφορούν πράγματα που κάνουμε μέσα στο σάιτ. Για αρχή μπορεί κάποιος να πάρει βραβείο για την προσθήκη συνταγών, φωτογραφιών, άρθρων, για τη βαθμολόγιση και την ολοκλήρωση συνταγών. Για παράδειγμα με το που θα προσθέσει κάποιος μια συνταγή στο σάιτ μας θα αποκτήσει το βραβείο "πρόσθεσες μια συνταγή". Σιγά σιγά θα προσθέσουμε και άλλα βραβεία για άλλες κατηγορίες.

Ανάλογα με το τι έχετε ήδη κάνει μέσα στο σάιτ, θα δείτε πως έχετε ήδη αποκτήσει κάποια από τα βραβεία αυτά. Δείτε τι έχετε, πηγαίνοντας στο σύνδεσμο αυτό. Βεβαίως μπορείτε να πάτε στα βραβεία σας και από το μενού που ανοίγει στο χώρο της σύνδεσης, από προφίλ σας ή να δείτε τα βραβεία άλλων από το δικό τους προφίλ. 

Κάτω από το κάθε βραβείο που έχετε αποκτήσει θα δείτε ένα κουμπάκι που γράφει "πες το". Πατώντας το μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας στο facebook το επίτευγμά σας!

Τι θα φάμε σήμερα

Το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει μαμάδες, μπαμπάδες, εργένηδες, φοιτητές και γενικώς όποιον ασχολείται με την κουζίνα. Τι θα φάμε σήμερα; Όλοι θα θέλαμε να αποφασίσει κάποιος άλλος για μας, αλλά φυσικά η απόφασή του αυτή να ταιριάζει με τα γούστα μας, με τα υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, αλλά και με τον χρόνο που διαθέτουμε.

Οι Συνταγές της Παρέας αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό ρόλο! Αφήστε εμάς να αποφασίσουμε για εσάς τι θα φάτε σήμερα! Απαντήστε σε λιγότερες από 10 ερωτήσεις και βρείτε τη συνταγή που ταιριάζει στην όρεξη, τα υλικά και το χρόνο που διαθέτετε.

Στη φόρμα μας θα εμφανιστούν κάποιες ερωτήσεις. Δεν είναι πάντα οι ίδιες, πολλές εξαρτώνται από τις προηγούμενες απαντήσεις σας αλλά και από τις συνταγές που υπάρχουν. Ανάλογα με τις απαντήσεις σας στο τέλος θα σας παρουσιαστεί μια λίστα με τις συνταγές που υπάρχουν μέσα στο σάιτ μας και ταιριάζουν με τις επιλογές σας. Στόχος είναι να γίνουν τόσες ερωτήσεις ώστε να φτάσουμε στο πιο κοντινό αποτέλεσμα με το επιθυμητό και να μείνουν λιγότερες από 5 συνταγές που να σας προταθούν. Αν σε οποιαδήποτε στιγμή όμως θελήσετε να δείτε όλες τις συνταγές που υπάρχουν με τις μέχρι τότε επιλογές σας, απλώς πατήστε πάνω στο νουμεράκι που εμφανίζεται στα αποτελέσματα και θα τις δείτε.

Εάν, παρά τις ερωτήσεις μας, υπάρχουν πάνω από 5 συνταγές που ταιριάζουν στα γούστα σας, τότε θα εμφανιστούν 5 τυχαίες συνταγές και μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες πατώντας πάλι πάνω στο νουμεράκι των αποτελεσμάτων.

Στο πάνω μέρος της σελίδας θα βρείτε τρία εικονίδια.

Το πρώτο αν το πατήσετε θα σας ανοίξει μια νέα καρτέλα με την φόρμα του "τι θα φάμε σήμερα" με τις επιλογές που έχετε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι μπορείτε να αποθηκεύσετε μια αναζήτηση και να ξαναγυρίσετε σε αυτή αργότερα ή να στείλετε την αναζήτηση σας σε κάποιον άλλο ή να την κρατήσετε και να κάνετε μια νέα αναζήτηση και να επιλέξετε μετά τι θέλετε.

Το δεύτερο εικονίδιο αδειάζει τη φόρμα και τις επιλογές που έχετε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή και σας επιτρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή την αναζήτησή σας.

Το τρίτο σας φέρνει εδώ!

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε και ευχόμαστε Καλά Μαγειρέματα!

Λίστα για τα Ψώνια

λίσταΗ λίστα για τα ψώνια είναι μια εφαρμογή που φτιάξαμε για να είναι τα ψώνια μας στο σούπερ μάρκετ μια εύκολη υπόθεση. Συγκεντρώστε όλες τις συνταγές που θέλετε να φτιάξετε μέσα στην εβδομάδα, ή όλες τις συνταγές που θα φτιάξετε για το πάρτυ σας κλπ και τυπώστε εύκολα και γρήγορα μια λίστα για το σούπερ μάρκετ που θα περιέχει όλα όσα θα χρειαστείτε, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα!

 

Πως λειτουργεί:
Οι συνταγές που μπορούν να μπουν στη λίστα, έχουν κάτω από τη φωτογραφία τους εκτός από τις υπόλοιπες επιλογές, και την επιλογή "Πρόσθεσε στη λίστα μου". (το κουμπάκι με το καρότσι του σούπερ μάρκετ και το +)


Πατώντας αυτό τον σύνδεσμο, τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να μαγειρέψετε αυτή τη συνταγή προστίθενται αυτόματα σε μια λίστα για ψώνια.

Εάν θέλετε μπρορείτε να επιλέξετε και περισσότερες από μια συνταγές. Όλα τα προϊόντα θα προστεθούν στη λίστα σας στις σωστές ποσότητες. Αν π.χ. έχετε προσθέσει δύο συνταγές από τις οποίες η μία θέλει 50 γρ. βούτυρο και η άλλη 100 γρ. βούτυρο, τότε στη λίστα θα εμφανιστεί 150γρ βούτυρο.

Οι κατηγορίες:
Όλα τα προϊόντα θα εμφανιστούν μέσα σε κατηγορίες. Προσπαθήσαμε να τα βάλουμε στις κατηγορίες που υπάρχουν και στα σούπερ μάρκετ (για παράδειγμα η μαργαρίνη θα εμφανιστεί στην κατηγορία "γαλακτοκομικά" μια που στα σούπερ μάρκετ θα τη βρείτε μαζί με τα γάλατα, τα γιούρτια και το βούτυρο. Αυτό έγινε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Οι ποσότητες:
Οι ποσότητες είναι αυτές που γράφουν μέσα οι συνταγές. Εάν δεν υπάρχει ποσότητα, τότε έχουμε προσπαθήσει να βάλουμε μια ποσότητα στο περίπου, αυτή που νομίζουμε εμείς πως θα είναι αρκετή για τη συγκεκριμένη συνταγή. Σκεπτικό μας είναι πως είναι μια λίστα για ψώνια και αν πάρουμε και ένα πορτοκάλι παραπάνω δεν έγινε και τίποτα... Αν βρείτε κάποιο λάθος όμως, μπορείτε πάντα να μας το αναφέρετε.
Όπου είχαμε τη δυνατότητα, κάναμε μετατροπές προς καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Δηλαδή ακολουθήσαμε τους πίνακες μετατροπών που υπάρχουν στο site και αντί να γράψουμε πως πρεπει να αγοράσετε 1 φλ. ζάχαρη, γράψαμε 200γρ. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό για όλα τα υλικά.

Εάν υπάρχει στα υλικά της συνταγής παραπομπή σε άλλη συνταγή (πχ στο παστίτσιο λέει μια δόση μπεσαμέλ), τότε ΔΕΝ έχουν προστεθεί και αυτά τα υλικά στη συνταγή. Θα πρέπει να πάτε στη δεύτερη συνταγή και να την προσθέσετε και αυτή στη λίστα σας.

Εάν υπάρχουν υλικά προαιρετικά, τότε αυτά συνήθως υπάρχουν στη λίστα και αν θέλετε μπορείτε να τα αφαιρέσετε εσείς.

Εάν υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο υλικά (πχ 200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα) τότε συνήθως έχουμε βάλει το πρώτο από τα δύο στη λίστα.

Μετρήσεις πάντα ισχύουν αυτές των συνταγών και όχι αυτές της λίστας.

Αν έχω ήδη στο σπίτι μου ένα υλικό;
Κανένα πρόβλημα. Έχετε πάντα τη δυνατότητα να αφαιρέσετε από τη λίστα όσα υλικά έχετε ήδη, ώστε να μείνουν μόνο αυτά που χρειάζεται να αγοράσετε.

Και φυσικά έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε όσα προϊόντα ακόμα θέλετε, ακόμα και αν δεν υπάρχουν στις συγκεκριμένες συνταγές. Υπάρχουν από κάτω οι κατηγορίες. Βρείτε το και προσθέστε το. Θα πάει κατευθείαν στη λίστα σας από πάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του βάλετε την ποσότητα που χρειάζεστε.

Εάν δεν βρείτε κάποιο υλικό που θα θέλατε να υπάρχει, ζητήστέ το μας και θα το προσθέσουμε.

Πως τυπώνω;
Απλώς πατήστε το κουμπάκι με τον εκτυπωτή. Θα σας βγάλει έτοιμη τη λίστα για να την τυπώσετε.

Τι είναι το άδειασμα της λίστας;
Με αυτό το κουμπάκι θα σβήσετε όλες τις συνταγές που έχετε προσθέσει στη λίστα σας και δεν θα υπάρχει κανένα προϊόν πλέον σε αυτή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να σβήσετε μόνο μια συνταγή. Ή όλες ή καμία.

Μπορώ να δω τις συνταγές στο κινητό μου;

οι συνταγές στο androidΕάν έχετε κινητό με λειτουργικό σύστημα android, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την εφορμογή που έχουμε φτιάξει για τα κινητά αυτά.

Απλώς κατεβάστε τη στο κινητό σας και περιηγηθείτε σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις συνταγές μας, δείτε τις καινούριες συνταγές που μπαίνουν καθημερινά, τις top συνταγές μας, την πρόταση για τη συνταγή της ημέρας ή κάντε αναζήτηση για όποια συνταγή ψάχνετε με τον τίτλο της. Και αν σας αρέσουν κάποιες συνταγές, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στα αγαπημένα σας (στο τηλέφωνο πάντα), για να τις έχετε άμεσα όποτε τις χρειαστείτε, ακόμα και εκτός σύνδεσης.

Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στο market από το κινητό σας (με σύνδεση πάντα στο ίντερνετ), να ψάξετε για sintagespareas, να βρείτε την εφαρμογή μας έτσι και να την κατεβάσετε κατευθείαν στο κινητό σας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως θα πρέπει να έχετε android 1.6 και πάνω για να μπορέσει να δουλέψει.

Η εφαρμογή για android είναι δωρεάν.

 

Εάν έχετε iPhone τότε μπορείτε να κατεβάσετε και για το δικό σας κινητό την εφαρμογή μας, και πάλι εντελώς δωρεάν.

15000 συνταγές σας περιμένουν!

Πως δημοσιεύω ένα άρθρο;

Eάν θέλετε να στείλετε κάποιο άρθρο για να δημοσιευθεί στο σάιτ, θα το στείλετε στο [email protected] και, εφόσον τηρεί τους κανονισμούς και είναι σύμφωνο με το πνεύμα και το ύφος του site, θα το δημοσιεύσει ο διαχειριστής (με το όνομά σας φυσικά).
Όμως θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας τα εξής:
 • το άρθρο θα πρέπει να το έχετε γράψει εσείς. Δεν δημοσιεύουμε άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε άλλα σάιτ, περιοδικά ή βιβλία, εκτός βέβαια και αν είστε εσείς αυτός που τα δημοσίευσε και εκεί.
 • μπορούν να χρησιμοποιηθούν άρθρα από αλλού, όμως μόνο ως πηγή (δεν κάνουμε μια απλή αντιγραφή δηλαδή) και στο τέλος του άρθρου θα πρέπει να αναφέρουμε τις πηγές αυτές. Δεν δημοσιεύουμε άρθρα που είναι μια απλή αντιγραφή και επικόλληση από αλλού.
 • το άρθρο θα πρέπει να είναι γραμμένο σωστά (ορθογραφημένο, με τόνους κλπ)
 • Καλό θα είναι το άρθρο μας να μην είναι πολύ εκτεταμένο. Για παράδειγμα καλό θα είναι να μην ξεπερνάει τις 3-4 σελίδες.
 • Εάν στείλετε φωτογραφίες μαζί με το κείμενό σας, οι φωτογραφίες αυτές θα πρέπει να μην καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα.

Πως ανεβάζω φωτογραφίες στη Γκαλερί;

Στη σελίδα της Γκαλερί, θα πρέπει να πατήσετε πάνω εκεί που λέει:  Διαχείριση φωτογραφιών

Από εκεί θα πατήσετε το κουμπάκι που γράφει "Ανέβασμα"
Γράφετε τίτλο, επιλέγετε κατηγορία, δώστε και μια μικρή περιγραφή (εάν έχετε να δώσετε κάποιον σύνδεσμο -πχ έχει μπει και ως βήμα βήμα- τότε γράψτε τον εκεί).
Θα σας παρακαλέσω φυσικά να διατηρήσουμε και εδώ την ποιότητα του site και να γράφουμε χρησιμοποιώντας σωστή ορθογραφία ΚΑΙ τόνους.

Οι φωτογραφίες χρειάζονται έγκριση πρώτα, οπότε δεν εμφανίζονται άμεσα. Μόλις εγκριθούν από τους διαχειριστές θα εμφανιστούν στη Γκαλερί.

Που βρίσκω τις συνταγές της Γκαλερί;

H Γκαλερί μας είναι ακριβώς αυτό που λέει: μια έκθεση φωτογραφιών, για να παίρνει ο κόσμος ιδέες διακόσμισης σε τούρτες, κεκάκια και μπισκότα. Δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένες με κάποια συνταγή. Αν κάποιος έχει ακολουθήσει συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να το γράφει μέσα στα σχόλια της φωτογραφίας.
Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια από τις φωτογραφίες της Γκαλερί, μπορείτε ή να ρωτήσετε γράφοντας στα σχόλια της φωτογραφίας, ή να ρωτήσετε κατευθείαν το φίλη ή τη φίλη που την ανέβασε μέσω προσωπικού μηνύματος, πατώντας πανω στο όνομά του.

Γιατί απαγορεύονται τα greeklish και τι κάνω;

Τα greeklish είναι πολύ κουραστικά και πολλές φορές ακαταλαβίστικα. Δεν επιτρέπουμε τη χρήση τους σε κανένα σημείο του site, ούτε στις συνταγές, ούτε στο φόρουμ.

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ελληνική γλώσσα στον υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορα sites που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά. Μερικά από αυτά είναι:

Και τέλος, για πιο εύκολες και μόνιμες επιλογές εάν χρησιμοποιείται Mozilla Firefox είναι το παρακάτω add on Greek textbox, πατώντας "Προσθήκη στον Firefox" μπαίνει αυτόματα στον περιηγητή σας.


RSS των Συνταγών της Παρέας

Οι Συνταγές της Παρέας σας δίνουν τη δυνατότητα να ενημερώνεστε άμεσα, εύκολα και γρήγορα για οτιδήποτε νέο υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, μέσω της τεχνολογίας του RSS.

To RSS (Really Simple Syndication) είναι ένας απλός τρόπος για την αποστολή πληροφοριών από μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνετε στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το site. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε στο πρόγραμμα RSS -ή στην online υπηρεσία RSS- για ποιό θέμα θέλετε να ενημερώνεστε, και αυτομάτως αποστέλλονται οι νέες πληροφορίες στον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε λοιπόν μια ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες και θα έχετε οτιδήποτε νέο υπάρξει σε αυτές να έρχεται άμεσα στον υπολογιστή σας.

Συνταγές:

Φόρουμ:

Άρθρα:

 

Πως κάνουμε χρήση του RSS;

Εάν έχετε ήδη κάποιο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων -rss reader- τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Εάν όχι, τότε τα βήματα είναι απλά:

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων -rss reader. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα. Για παράδειγμα, στη σελίδα εδώ:

http://alternativeto.net/software/google-reader/

έχει μια λίστα με συνδέσμους προς πολλούς readers. Eίναι πολύ εύκολο να τους χρησιμοποιήσετε και μέσω αυτών να ενημερώνεστε όχι μόνο για τις συνταγές μας, αλλά και για ειδήσεις, μπλογκς ή οτιδήποτε άλλο σας ενδιαφέρει.


Συνταγές

Πώς κάνω αναζήτηση στις συνταγές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε αναζήτηση και να βρείτε ακριβώς τη συνταγή που ζητάτε. Ανάλογα με το τι έχετε στο μυαλό σας και τι θέλετε να βρείτε, διαλέξτε τον τρόπο που θα σας βολέψει περισσότερο.

1. Απλή αναζήτηση

Πάνω δεξιά στη σελίδα θα δείτε το πεδίο της αναζήτησης. Δουλεύει όπως ακριβώς και η αναζήτηση στο Google. Μπορείτε να γράψετε εκεί είτε το όνομα της συνταγής που ζητάτε (για παράδειγμα "μπιφτέκια") ή τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (για παράδειγμα "ντομάτες αυγά πιπεριές"). Θα σας δώσει τα αποτελέσματα με βάση σχετικότητας με την αναζήτησή σας, όπως ακριβώς γίνεται και όταν κάνετε αναζήτηση για κάτι στο Google. Είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος να κάνετε αναζήτηση και συνήθως θα σας καλύψει.

2. Εξειδικευμένη αναζήτηση

Μέσα από το μενού "Έξτρα βοήθεια" μπορείτε να κάνετε μια πιο εξειδικευμένη αναζήτηση, στην περίπτωση που ψάχνετε κάτι πιο συγκεκριμένο. Μπορείτε να διαλέξετε σε ποιες κατηγορίες θέλετε να ανήκει μια συνταγή, πόσο εύκολη ή γρήγορη να είναι καθώς και να βάλετε κάποια λέξη κλειδί. Τα αποτελέσματα που θα σας βγάλει μπορείτε να τα ταξινομήσετε με τρεις διαφορετικούς τρόπους και πάλι ανάλογα με το τι ζητάτε. Έτσι αν θέλετε για παράδειγμα να βρείτε την πιο δημοφιλή χορτοφαγική συνταγή για μακαρονάδα με διάφορα τυριά που να γίνεται γρήγορα, μπορείτε να επιλέξετε τις αντίστοιχες κατηγορίες και να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα ανάλογα με τη δημοφιλία τους και έτσι θα έχετε το αποτέλεσμα (και αν έχετε περιέργεια είναι οι Πένες αλα κρεμ με ροκφόρ)

3. Τι θα φάμε σήμερα

Αν πάλι έχετε μόνο μια αμυδρή ιδέα για το τι θα θέλατε να φτιάξετε και ψάχνετε για έμπνευση, τότε σας προτείνουμε το "τι θα φάμε σήμερα". Θα το βρείτε κάτω από το μενού "τι θα φάμε". Θα σας κάνει δέκα ερωτήσεις πάνω στο τι έχετε όρεξη να φάτε (και τι έχετε στα ντουλάπια σας πιθανώς) και με βάση τις επιλογές σας θα σας προτείνει συνταγές. Ανάλογα υπάρχει το "τι γλυκό θα φάμε" εάν ψάχνετε έμπνευση για το γλυκό σας.

Τι είναι η βαθμολογία χρόνου/κόστους;

Κάτω από το χώρο της κεντρικής φωτογραφίας της συνταγής, υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο μπορεί ο καθένας να πει τη γνώμη του για 3 διαφορετικά πράγματα πάνω στη συνταγή.

1. Πόσο οικονομική σας φάνηκε: Ανάλογα με τα υλικά της συνταγής, μπορείτε να πείτε αν σας φάνηκε πολύ φθηνή, οικονομική, μέτρια, ακριβούτσικη ή πολύ ακριβή. Απλώς κάνετε κλικ στο κυκλάκι που αντιστοιχεί στο καθένα.

2. Πόσο εύκολη σας φάνηκε: Ο κάθε ένας μπορεί να πει αν η συνταγή του φάνηκε για αρχάριους, εύκολη, μέτρια, δυσκολούτσικη ή πολύ δύσκολη. Απλώς κάνετε κλικ στο κυκλάκι που αντιστοιχεί στο καθένα.

3. Πόσα λεπτά σας πήρε η προετοιμασία του πιάτου και το μαγείρεμά του. Μόλις γράψετε ένα νούμερο και μετακινηθείτε από το κελί, ο χρόνος έχει ήδη καταχωρηθεί. Στην προετοιμασία θα πρέπει να βάλει κανείς μέσα και το χρόνο μουλιάσματος ή μαριναρίσματος για παράδειγμα. Όπως και στο χρόνο μαγειρέματος θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο χρόνος που απαιτείται πχ για να παγώσει ένα φαγητό, όπως το παγωτό για παράδειγμα. Εξ' αρχής είναι πάντα τσεκαρισμένα τα "λεπτά" αλλά εάν ένα φαγητό ή γλυκό απαιτεί ώρες προετοιμασίας ή μαγειρέματος μπορείτε να αναφέρετε κατευθείαν τις ώρες (γράφοντας για παράδειγμα "8" και τσεκάροντας το "ώρες").

Πιο συγκεκριμένα:

Χρόνος προετοιμασίας: οτιδήποτε χρειάζεται να κάνουμε μέχρι το φαγητό/γλυκό να είναι έτοιμο για μαγείρεμα/κατάψυξη. Όλος ο χρόνος που θα πάρει δηλαδη μέχρι να ετοιμάσουμε το φαγητό μας για να μπει στο φούρνο, τηγάνι, ψυγείο, κατάψυξη κλπ κλπ Αυτό περιλαμβάνει ξεφλούδισμα, κόψιμο, ανακάτεμα, μούλιασμα, μαρινάρισμα κλπ κλπ κλπ

Χρόνος μαγειρέματος: Ο χρόνος που χρειάζεται ένα φαγητό από την ώρα που θα ξεκινήσουμε να το μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο να το φάμε. Εάν δε χρειάζεται μαγείρεμα αλλά χρειάζεται ψύξη, βάζουμε το χρόνο ψύξης/κατάψυξης εδώ. Πχ αν έχουμε ένα παγωτό ή μια τούρτα που πρέπει να σφίξουν για να μπορούμε να τα σερβίρουμε, βάζουμε το χρόνο αυτό στον χρόνο μαγειρέματος.

Στη συνέχεια υπάρχει χώρος, δίπλα στα υλικά της συνταγής, όπου εμφανίζονται οι μέσοι όροι των ψήφων αυτών. Θα δείτε εκεί πόσο οικονομική θεώρησαν οι φίλοι μας τη συνταγή και πόσο εύκολη (φαίνεται πάντα ο μέσος όρος και το πόσοι άνθρωποι έχουν πει τη γνώμη τους). Εμφανίζεται και ο μέσος όρος των χρόνων προετοιμασίας και μαγειρέματος, σύμφωνα με τη γνώμη του κόσμου. 

 

 

Τι είναι το "Να ακολουθώ"

Στις συνταγές, δίπλα στην κύρια φωτογραφία της κάθε συνταγής, υπάρχει ένα κουτάκι στο οποίο παρουσιάζεται ο φίλος ή η φίλη που καταχώρησε τη συνταγή.

Κάτω από τις διάφορες πληροφορίες, όπως το πόσες συνταγές και φωτογραφίες έχει καταχωρήσει, υπάρχει ένα κουμπάκι που γράφει "Να ακολουθώ". Αν πατήσετε το κουμπάκι αυτό τότε έχετε επιλέξει να "παρακολουθείτε" τον συγκεκριμένο μάγειρα. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που δημοσιεύεται μια συνταγή του, θα σας έρχεται email για να σας ειδοποιεί.

Εάν θελήσετε να σταματήσετε την παρακολούθηση κάποιου, μπορείτε να πάτε στο προφίλ σας, στην καρτέλα από την οποία διαχειρίζεστε γενικώς τις συνδρομές και να τη σταματήσετε εκεί. Ή βεβαίως να πάτε σε μια οποιαδήποτε συνταγή του και να πατήσετε το "Να μην ακολουθώ".

Προσθήκη Συνταγής

Στις Συνταγές της Παρέας έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε τη δική σας αγαπημένη συνταγή. Με αυτό τον τρόπο έχετε μαζεμένες τις συνταγές σας, αλλά επίσης τις μοιράζεστε και με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε αγαπημένες γεύσεις!

Για να προσθέσετε τη συνταγή σας θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει εγγραφή και να έχετε συνδεθεί. Μετά πρέπει να πάτε στην καφέ μπάρα που υπάρχει στο πάνω μέρος του σάιτ. Εκεί υπάρχει ο χώρος της σύνδεσης και αφού έχετε συνδεθεί θα εμφανίζεται το όνομά σας. Πατήστε πάνω εκεί και θα εμφανιστεί ένα μενού. Εκεί πατήστε το "Πρόσθεσε Συνταγή".

 

Πριν προσθέσετε τη συνταγή σας:

 

Βεβαιωθείτε ότι στο site δεν υπάρχει κάποια ίδια ή παρόμοια συνταγή. Κάντε ένα (ή περισσότερα ανάλογα με τη συνταγή σας) από τα παρακάτω:

 1. Γράψτε στην αναζήτηση, στα αριστερά της σελίδας, το όνομα της συνταγής, μήπως και υπάρχει συνταγή με το ίδιο ακριβώς όνομα (πχ κέικ μπανάνα)
 2. Γράψτε στην αναζήτηση τα δύο κύρια συστατικά της συνταγής σας (πχ αλεύρι, μπανάνα) για να δείτε εάν υπάρχουν συνταγές με αυτά τα συστατικά. Τις ανοίγετε και βλέπετε εάν είναι παρόμοιες με τη δική σας.
 3. Πηγαίντε στο Μενού Συνταγών -> Αναζήτηση και επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκει η συνταγή σας και γράψτε και το κύριο συστατικό της (πχ επιλέξτε το Γλυκά και γράψτε και "μπανάνα". Θα σας δώσει όλες τις συνταγές που ανήκουν στα γλυκά και περιέχουν μπανάνα)


Εφόσον βρείτε παρόμοια συνταγή, γράψτε κάτω από αυτήν, στα σχόλιά της, το τι κάνετε εσείς διαφορετικό, την παραλλαγή σας δηλαδή, και μην προσθέσετε τη δική σας. Παρόμοιες συνταγές δεν εγκρίνονται.

Μπορεί να είναι κόπος, αλλά είναι λιγότερος κόπος από το να γράψετε όλη τη συνταγή, να την ελέγξει ο διαχειριστής, να βρει αυτός την παρόμοια και να μην σας την εγκρίνει.


Συνταγές παρόμοιες δεν εγκρίνονται, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλές σελίδες με συνταγές που έχουν μικρές διαφορές. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Είναι καλύτερο και για όποιον θελήσει να φτιάξει τη συνταγή, να δει όλες τις παραλλαγές μαζεμένες και να αποφασίσει τι θα κάνει, παρά να χρειάζεται να ανοίγει δεκάδες σελίδες.

Εφόσον δεν υπάρχει παρόμοια συνταγή, τότε προχωράτε κανονικά για να προσθέσετε τη συνταγή σας.  

 

Προσθήκη συνταγής:

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: δεν χρησιμοποιούμε μόνο κεφαλαία γράμματα ούτε γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες. Συνταγές γραμμένες έτσι, δεν εγκρίνονται. Επίσης μην προσθέτετε συνταγές που έχουν copyright. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι τονισμένες σύμφωνα με το μονοτονικό σύστημα και να είναι ορθογραφημένες.

Διαβάστε το κειμενάκι από πάνω και μετά συμπληρώστε τη φόρμα προσθήκης συνταγής. Φροντίστε να γράφετε με όσο πιο σωστά ελληνικά μπορείτε.

1. Γράψτε έναν τίτλο σχετικά μικρό, που θα είναι επεξηγηματικός. Δηλαδή το "νόστιμο γλυκό" δεν λέει κάτι. Ενώ το "Κέικ σοκολάτας" δείχνει αμέσως το είδος του γλυκού. Μη βάζετε τελείες ή θαυμαστικά στο τέλος του τίτλου.

2. Ανεβάστε μια φωτογραφία (εάν έχετε) της συνταγής. Φροντίστε να είναι δική σας η φωτογραφία, το αρχείο να είναι jpg ή gif και να μην ξεπερνάει το 1ΜΒ σε μέγεθος.

3. Δώστε μια γενική περιγραφή της συνταγής. Αυτό είναι ένα μικρό κειμενάκι που εμφανίζεται (και) οταν βλέπουμε τις συνταγές σε λίστα, άρα όσο πιο επεξηγηματικό είναι, τόσο καλύτερα για αυτόν που θα ψάξει.

4. Συστατικά. Δεν χρειάζεται να γράψετε τη λέξη "υλικά" ή να βάλετε νούμερα ή παύλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το enter μετά από κάθε υλικό. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.
Να είστε σαφής και να γράφετε ποσότητες (όπου αυτό είναι δυνατόν) με αριθμούς και όχι με λέξεις (πχ 2 φλ. ζάχαρη και όχι δυο φλ. ζάχαρη)

5. Οδηγίες για την εκτέλεση. Ούτε εδώ χρειάζεται να γράψετε τη λέξη "εκτέλεση" ή να βάλετε νούμερα. Πατήστε το enter μετά από κάθε βήμα. Να είστε όσο πιο επεξηγηματικοί μπορείτε, μια που μπορεί τη συνταγή σας να θέλει να την κάνει και κόσμος που δεν έχει μεγάλη σχέση με την κουζίνα.

6. Μυστικά και σχόλια. Εδώ γράψτε εάν έχετε κάποιο σχόλιο που θα μπορούσε να βοηθήσει όποιον την κάνει και αναφέρετε την πηγή (εάν μπορείτε). Εάν δεν έχετε κάτι να γράψετε, δεν είναι υποχρεωτικό.

7. Φτιάχνει ή σερβίρει. Εάν ξέρετε την ποσότητα που βγάζει η συνταγή σας, επιλέξτε και γράψτε. Δηλαδή εάν είναι για 4 άτομα, επιλέξτε το "σερβίρει" και γράψτε "4". Εάν φτιάχνει 3 ταψιά, επιλέξτε το "φτιάχνει" και γράψτε "3 ταψιά".

Πατήστε το "πρόσθεσε τη συνταγή" και είστε έτοιμοι!

Οι διαχειριστές θα κοιτάξουν τη συνταγή, θα την εγκρίνουν (εφόσον τηρούνται οι κανόνες) και θα εμφανιστεί πλέον στις συνταγές (αυτό παίρνει συνήθως από 2 ημέρες έως μια εβδομάδα -εφόσον δεν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις). Μέχρι να γίνει αυτό, μπορείτε να ξαναμπείτε στη συνταγή σας και να τη διορθώσετε (ακολουθώντας τον σύνδεσμο από το email που θα λάβετε ή αν πάτε από το Μενού των Σεφ θα δείτε μια κατηγορία που περιέχει τις συνταγές σας που είναι προς έγκριση). Από τη στιγμή που θα εγκριθεί, δεν μπορείτε να κάνετε πλέον αλλαγές.

 

Εάν οι διαχειριστές κρίνουν πως πρέπει να γίνουν διορθώσεις, στέλνουν ένα προσωπικό μήνυμα εξηγώντας τι διορθώσεις πρέπει να γίνουν ώστε να δημοσιευθεί η συνταγή. Από τη στιγμή που στέλνουμε ένα πμ η συνταγή μένει για 10 ημέρες στη λίστα. Εφόσον δεν έχει διορθωθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, διαγράφεται και θα πρέπει να την ξανακαταχωρήσετε.

Να ξέρετε ότι οι διαχειριστές επιλέγουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκει η συνταγή, γι΄ αυτό εάν θέλετε να μπει σε κάποια συγκεκριμένη, καλό θα είναι να το αναφέρετε.

Αν θελήσετε να κάνετε κάποια διόρθωση ΑΦΟΥ εγκριθεί η συνταγή, τότε στείλτε ένα mail στον διαχειριστή (info @ sintagespareas . gr - χωρίς τα κενά) και θα το αναλάβει εκείνος.

 

Προσθήκη συνταγής βήμα βήμα

 

Εάν θέλετε να προσθέσετε οδηγίες βήμα βήμα ή κάποια συνταγή με φωτογραφίες σε κάθε βήμα της, τότε κάντε τα εξής:

 1. Προσθέστε τη συνταγή σας κανονικά, σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Γράψτε στον τίτλο -βήμα βήμα για να γνωρίζουν οι διαχειριστές πως υπάρχουν φωτογραφίες στη συνταγή αυτή.
 2. Προσθέστε και τη μια φωτογραφία που θα είναι η κύρια φωτογραφία της συνταγής.
 3. Στείλτε στο email μας ([email protected]) τις φωτογραφίες που θα μπουν σε κάθε βήμα. Προσοχή, να είναι μια φωτογραφία για κάθε βήμα και να τις έχετε αριθμήσει ώστε να ξέρουμε ποιά φωτογραφία πάει σε κάθε βήμα.

Μετά οι διαχειριστές θα προσθέσουν τις φωτογραφίες στα βήματα της συνταγής και θα δημοσιεύσουν τη συνταγή.

 

Προσθήκη βίντεο σε συνταγή

 

Εάν έχετε φτιάξει ένα βιντέακι για τη συνταγή σας μπορείτε εύκολα να το ανεβάσετε. Κάντε τα εξής:

 1. Στο "μενού των σεφ" υπάρχει ένας σύνδεσμος που γράφει "ανεβάστε βίντεο". Θα πατήσετε εκεί και θα ανεβάσετε το βίντεό σας. Προσοχή μόνο γιατί παίρνει αρκετή ώρα, μην κλείσετε τη σελίδα.
 2. Μετά στείλτε μας ένα email ([email protected]) και ενημερώστε μας σε ποιά συνταγή αντιστοιχεί το βιντεάκι που ανεβάσατε. Οι διαχειριστές θα το προσθέσουν στη συνταγή.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πως το βίντεο πρέπει να είναι μικρότερο των 10 λεπτών και δεν πρέπει να περιέχει εικόνες ή μουσική που να καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα.

 

Πώς μπορώ να διορθώσω μια συνταγή μου;

Εάν καταχωρήσατε μια συνταγή και διαπιστώσατε πως έχετε κάνει λάθος κάπου, μπορείτε να το διορθώσετε, εφόσον η συνταγή δεν έχει ήδη δημοσιευθεί.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να βρείτε τις συνταγές που έχετε υποβάλλει και δεν έχουν εγκριθεί ακόμα. Η πρώτη είναι από το email που σας ήρθε όταν υποβάλλατε τη συνταγή. Μέσα εκεί έχει ένα σύνδεσμο που σας πάει στη συνταγή. Ο δεύτερος τρόπος είναι από τα βιβλία συνταγών σας, τα οποία μπορείτε να βρείτε πατώντας στο μενού της σύνδεσης (αφού έχετε συνδεθεί). Εκεί υπάρχει ένα βιβλίο με τις συνταγές αυτές. Όταν μπείτε στη συνταγή θα δείτε ένα σύνδεσμο για διόρθωση της συνταγής, πάνω από τον τίτλο.

Εάν η συνταγη έχει βέβαια ήδη εγκριθεί, δε μπορείτε πλέον να κάνετε διόρθωση εσείς και θα πρέπει να μας στείλετε email στο [email protected] με το τι θέλετε να διορθωθεί και θα το κάνουμε εμείς.

Πότε θα εγκριθεί η συνταγή μου;

Οι συνταγές μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής μη εγκεκριμένων συνταγών. Οι διαχειριστές τις κοιτάνε με τη σειρά. Εφόσον η συνταγή είναι σωστά γραμμένη και δεν υπάρχει άλλη ίδια ή παρόμοια συνταγή, δημοσιεύεται. Όμως επειδή έχουμε πάρα πολλές καταχωρήσεις συνταγών, η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει από 3-7 ημέρες.

Εάν κάτι δεν είναι σωστό με τη συνταγή σας και δε μπορεί να δημοσιευθεί, θα λάβετε ένα προσωπικό μήνυμα από τους διαχειριστές με οδηγίες.

Πως ανεβάζω συνταγή με βήμα βήμα;

Για να καταχωρήσετε οδηγίες βήμα βήμα ή συνταγή με φωτογραφίες σε κάθε βήμα της εκτέλεσης, η διαδικασία είναι απλή:

Καταχωρήστε τη συνταγή ή τις οδηγίες κανονικά, πατώντας το "Πρόσθεσε συνταγή" από το μενού που βρίσκεται στο χώρο της σύνδεσης, στην καφέ μπάρα που υπάρχει στο επάνω μέρος του σάιτ (που εμφανίζει το όνομά σας).

Αφού συμπληρώσετε και τα υλικά της συνταγής, η φόρμα θα σας ρωτήσει εάν έχετε μια φωτογραφία για το κάθε βήμα της συνταγής. Απαντήστε "ναι" και θα ξεκινήσει η φόρμα προσθήκης των βημάτων.

Θα πρέπει να βάλετε μια φωτογραφία για το κάθε βήμα της συνταγής. Όσο έχετε βήματα, θα πατάτε το "επόμενο βήμα". Όταν τελειώσετε θα πατήσετε το "τέλος βημάτων".

Εάν γίνει κάποιο λάθος στα βήματα ή στις φωτογραφίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] να το δούμε.
 

Εάν η συνταγή σας είναι ΟΔΗΓΙΕΣ βήμα βήμα (κατασκευές, τούρτες, δίπλωμα πετσέτας κλπ κλπ) τότε γράψτε δίπλα στον τίτλο της συνταγής σας "βήμα βήμα" για να το ξέρουμε (οι οδηγίες βήμα βήμα εγκρίνονται εκτός λίστας των υπόλοιπων συνταγών)

 

Εάν θέλετε να προσθέσετε φωτογραφίες βήμα βήμα σε μια συνταγή που είναι ήδη δημοσιευμένη τότε κάντε τα εξής:
Στείλτε με email ([email protected]) τις φωτογραφίες που αντιστοιχούν σε κάθε βήμα της εκτέλεσης. Προσοχή να είναι ΜΙΑ φωτογραφία σε ΚΑΘΕ βήμα με αρίθμηση ώστε να ξέρουμε ποιά φωτογραφία πάει που και να υπάρχουν φωτογραφίες για όλα τα βήματα.
Εμείς μετά θα τις προσθέσουμε στη συνταγή.

Πως ανεβάζω φωτογραφία σε συνταγή;

Πρώτα θα πρέπει να έχετε συνδεθεί. Θα πάτε στη συνταγή, κάτω από το χώρο που είναι η φωτογραφία της. Εκεί θα δείτε ένα εικονίδιο με μια φωτογραφική μηχανή που όταν πάτε επάνω εμφανίζει το "Ανέβασε φωτογραφία".


Θα το πατήσετε και θα επιλέξετε τη φωτογραφία από τον υπολογιστή σας.
Μόνο θα προσέξετε η φωτογραφία σας να έχει όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και να μην ξεπερνάει το 1 ΜΒ σε μέγεθος.
Θα πρέπει να είστε  πολύ προσεκτικοί επίσης να ανεβάζετε φωτογραφίες που είναι δικές σας. Εάν βρεθεί φωτογραφία που είναι κλεμμένη από άλλο σάιτ ή σκαναρισμένη, διαγράφεται.
Εάν ανεβάζετε φωτογραφία σε συνταγή που δεν έχει άλλη, τότε προσέξτε να αντιπροσωπεύει τη συνταγή ακριβώς και να μην είναι κάποια παραλλαγή της.

Πώς φτιάχνω βίντεο για μια συνταγή;

Κατά την εκτέλεση μιας συνταγής μπορούμε να  τραβήξουμε βίντεο με βιντεοκάμερα ή τη φωτογραφική μας μηχανή. Μετά μπορούμε να το επεξεργαστούμε μέσω του Windows Μovie Maker το οποίο υπάρχει στο «Όλα τα προγράμματα» κάθε υπολογιστή ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να γίνεται σωστή εστίαση κατά την εκτέλεση (να μην είναι θολή η εικόνα δηλαδή) και να ακούγεται καθαρά η φωνή μας (να μην υπάρχουν άλλοι θόρυβοι από το περιβάλλον, να μην έχουμε δυνατά τη μουσική κλπ). Εάν επιλέξουμε να προσθέσουμε μουσική, θα πρέπει η μουσική αυτή να μην καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα γιατί θα υπάρξουν προβλήματα με το youtube, ίσως να κόψει τον ήχο και ίσως και να μην επιτρέψει καν το ανέβασμά του. Μπορείτε να βρείτε δωρεάν μουσική σε διάφορα websites, όπως για παράδειγμα το www.freestockmusic.com/ ή το freemusicarchive.org/. Για τον ίδιο λόγο δε θα πρέπει να προσθέτουμε στο βίντεό μας ούτε κομμάτια από ταινίες ή βίντεο κλιπ κλπ που μπορεί να καλύπτονται και αυτά από πνευματικά δικαιώματα.

Μετά θα το ανεβάσετε στο site πηγαίνοντας στο μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε το όνομα χρήστη (στο χώρο της σύνδεσης, αφού συνδεθείτε, εμφανίζεται το όνομα χρήστη σας. Αν πατήσετε εκεί εμφανίζεται ένα μενού) και πατώντας το Ανεβάστε βίντεο. Όταν το έχετε κάνει αυτό, θα μας στείλετε με ένα email ([email protected]) ειδοποίηση πως ανεβάσατε βίντεο και για ποιά συνταγή πηγαίνει και εμείς θα το προσθέσουμε.

Εάν θελήσετε να κάνετε βίντεο με φωτογραφίες, καλύτερο και πιο εύκολο είναι να μας τις στείλετε στο [email protected] για να τις προσθέσουμε στη συνταγή εμείς και να γίνει η συνταγή με φωτογραφίες βήμα βήμα.

 

 

Πώς ανεβάζω βίντεο σε μια συνταγή;

Εάν κάνετε ένα βιντεάκι για μια συνταγή μας, τότε, αφού συνδεθείτε, θα πάτε στο μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε το όνομα χρήστη (στο χώρο της σύνδεσης, αφού συνδεθείτε, εμφανίζεται το όνομα χρήστη σας. Αν πατήσετε εκεί εμφανίζεται ένα μενού) και θα πατήσετε το Ανεβάστε βίντεο.

Από τη σελίδα αυτή μπορείτε να ανεβάσετε το βιντεάκι σας κατευθείαν στο κανάλι των Συνταγών της Παρέας στο YouTube. Tο βίντεο που θα ανεβάσετε πρέπει να είναι μικρότερο από 15 λεπτά (αλλιώς δεν μπορεί να ανέβει) και θα πρέπει να προσέξετε να μην περιέχει υλικό προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα (σκηνές από τηλεόραση, ταινίες ή μουσική).

Μετά θα επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές στο [email protected] και θα γράψετε ότι ανεβάσετε το βίντεο και σε ποιά συνταγή αντιστοιχεί. Εμείς θα φροντίσουμε να δημοσιευθεί στη συγκεκριμένη συνταγή.


Πως θα ξέρω ότι πήρα απάντηση στο σχόλιό μου;

Εάν κάνετε μια ερώτηση σε μια συνταγή και περιμένετε απάντηση, μπορείτε να πατήσετε το κουμπάκι που είναι ακριβώς πάνω και δεξιά στο χώρο των σχολίων και γράφει "Συνδρομή στα σχόλια". Έτσι θα σας έρχεται με email μια ειδοποίηση κάθε φορά που έχει υποβληθεί σχόλιο στη συγκεκριμένη συνταγή και θα ξέρετε πότε πήρατε απάντηση.


Εάν δε θέλετε πλέον να έχετε συνδρομή στα σχόλια της συνταγής, υπάρχουν δύο τρόποι να τη σταματήσετε.

1. Πηγαίντε στη συνταγή και πατήστε το κουμπάκι που γράφει "Διαγραφή συνδρομής".

ή

2. Πηγαίντε στο προφίλ σας και βρείτε την καρτέλα που γράφει "Συνδρομές". Εκεί μπορείτε να δείτε μαζεμένες όλες τις συνδρομές που έχετε και να διαγράψετε όσες δεν χρειάζεστε πλέον.

Μπορώ να διορθώσω ένα σχόλιο;

Εάν ξεχάσατε να βαθμολογήσετε, ή να γράψετε κάτι, ή είδατε πως έχετε κάνει κάπου λάθος, υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσετε το σχόλιό σας για 30 λεπτά μετά την ώρα υποβολής του.

Μόλις κάνετε το σχόλιο θα δείτε πως θα εμφανιστεί το σχόλιο και από κάτω ένας σύνδεσμος για τη διόρθωση με ένα ρολογάκι που σας λέει πόση ώρα ακόμα σας μένει για να κάνετε τη διόρθωσή σας. Εάν θέλετε να κάνετε διόρθωση, πατάτε τον σύνδεσμο, κάνετε τη διόρθωση και πατάτε το Υποβολή.

Αγαπημένες συνταγές

cookbooksΟι Συνταγές της Παρέας σας παρέχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε όλες τις συνταγές που φτιάξατε και σας άρεσαν ή όσες σας κίνησαν το ενδιαφέρον και θα θέλατε να φτιάξετε, ώστε να τις βρίσκετε εύκολα και γρήγορα, καθώς και όλα τα άρθρα που βρήκατε ενδιαφέροντα.
Φτιάξτε το δικό σας βιβλίο συνταγών online, ώστε να τα έχετε μαζί σας όπου και να πάτε!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γραφτείτε μέλος στη σελίδα μας (ή να συνδεθείτε εάν είστε ήδη μέλος) και μετά, σε όποια συνταγή σας αρέσει, να πατάτε το "+ στις συνταγές μου" που θα βρείτε σε όλες τις συνταγές, κάτω από τη φωτογραφία τους. Ή αντίστοιχα να πατήσετε το εικονίδιο που υπάρχει κάτω από τον τίτλο του άρθρου.

Κάθε μέλος της παρέας έχει ένα βιβλίο συνταγών που ονομάζεται "αγαπημένες συνταγές". Όταν πατήσετε το "+ στις συνταγές μου" η συνταγή θα καταχωρηθει αυτόματα εκεί.

 

add-to-book

Όμως μπορείτε να κάνετε και περισσότερα βιβλία συνταγών, τόσα ώστε να σας βολεύουν! Με πάνω από 16.000 συνταγές μέσα στο χώρο μας, σίγουρα θα βρείτε πολλές που θα θέλατε να φτιάξετε. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε όσα βιβλία θέλετε. Μπορείτε να χωρήσετε τα βιβλία σε "συνταγές που δοκίμασα" και "συνταγές που θα ήθελα να φτιάξω". Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε ένα βιβλίο που να ονομάζεται "Γλυκά που θα ήθελα να φτιάξω" και μέσα εκεί να καταχωρείτε όλες τις συνταγές γλυκών που βρήκατε ενδιαφέρουσες. Ενώ ένα δεύτερο να το ονομάσετε "Αγαπημένα γλυκά" και να καταχωρείτε όσες συνταγές γλυκών δοκιμάσατε και σας άρεσαν.
Έτσι θα έχετε όλες τις συνταγές σας σε τάξη και δεν θα χάσετε ποτέ πια καμία! Και αν δε σας αρέσει το όνομα που έχετε δώσει στο βιβλίο συνταγών σας, μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε. Θα πατήσετε το μολυβάκι που υπάρχει δίπλα στο όνομα του βιβλίου και θα δώσετε ένα νέο όνομα.

Τις συνταγές μπορείτε να τις μεταφέρετε από το ένα βιβλίο στο άλλο ή αν θέλετε να τις διαγράψετε. Επίσης μια συνταγή μπορείτε να την έχετε σε περισσότερα από ένα βιβλία. Εσείς αποφασίζετε!

Το ίδιο εικονίδιο υπάρχει και κάτω από τον τίτλο των άρθρων/συμβουλών μας. Εάν διαβάσετε κάτι που σας ενδιαφέρει μπορείτε να το κρατήσετε μέσα σε όποιο βιβλίο συνταγών σας θέλετε. Απλώς πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο και επιλέξτε που θέλετε να το αποθηκεύεσετε.

Για να δείτε τις συνταγές που έχετε αποθηκεύσει ως αγαπημένες, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε. Αφού συνδεθείτε θα δείτε να εμφανίζεται το όνομα χρήστη σας. Αν πατήσετε πάνω εκεί θα εμφανιστεί ένα μενού με συνδέσμους που αφορούν γενικά το λογαριασμό σας. Ένα από αυτά είναι το "Τα βιβλία συνταγών μου". Εκεί θα δείτε μια λίστα με τις συνταγές που έχετε προσθέσει, με τα βιβλία που έχετε φτιάξει και μπορείτε να φτιάξετε καινούρια βιβλία, να τους αλλάξετε όνομα ή να διαγράψετε κάποια που δεν χρειάζεστε πια.

 

Όταν φτιάχνετε ένα καινούριο βιβλίο, γίνεται φανερό και στους άλλους φίλους της παρέας. Έτσι εάν έχετε μια λίστα με αγαπημένα κέικ για παράδειγμα, μπορούν να δουν όλοι οι φίλοι τις προτάσεις σας. Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα βιβλίο που θα το βλέπετε μόνο εσείς, απλώς πατήστε στο κουτάκι με το τσεκ  στη στήλη "φανερή" και το συγκεκριμένο βιβλίο θα θα μπορείτε πλέον να το δείτε μόνο εσείς.
 
Όταν βλέπετε τις συνταγές που έχετε μέσα σε ένα βιβλίο συνταγών έχετε την επιλογή να τις δείτε με 3 διαφορετικούς τρόπους. Ανά κατηγορία (όλα τα γλυκά μαζί, όλα τα κυρίως πιάτα μαζί κλπ), αλφαβητικά ή ανάλογα με το πότε προσθέσατε τη συνταγή στο βιβλίο. Η συνταγή που προσθέσατε στο βιβλίο σας τελευταία θα εμφανίζεται πρώτη πρώτη.
 
 
Καλά μαγειρέματα!

Τι είναι το προσωπικό σημείωμα;

Μπορείτε σε όποια συνταγή θέλετε να προσθέσετε το δικό σας προσωπικό σχόλιο, το οποίο θα εμφανίζεται όμως μόνο σε εσάς.

Εάν δηλαδή κάνετε μια συνταγή και δείτε πως στον δικό σας φούρνο θέλει 1 ώρα αντί για 45 λεπτά που γράφει η συνταγή, τότε μπορείτε να το γράψετε εκεί, ώστε την επόμενη φορά να το δείτε αμέσως και να το θυμηθείτε. Ή αν προσθέσατε πχ κανέλα και σας άρεσε, μπορείτε μεν να το γράψετε και στα σχόλια ώστε να το γνωρίζουν και οι άλλοι, αλλά μπορείτε να το προσθέσετε και στο προσωπικό σας μήνυμα, ώστε την επόμενη φορά να το δείτε αμέσως. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκεί τα σχόλια που έγραψαν άλλοι φίλοι στη συνταγή και τα βρήκατε βοηθητικά, ώστε να μην ψάχνετε κάθε φορά μέσα στις σελίδες των σχολίων για να τα βρείτε. Το προσωπικό σημείωμα εμφανίζεται κάτω από τα μικρά μυστικά της συνταγής και έτσι  το βλέπετε κάθε φορά άμεσα.

Το προσωπικό σημείωμα εμφανίζετε και στη σελίδα της εκτύπωσης, για δική σας ευκολία.

Για να προσθέσετε προσωπικό σημείωμα, απλώς πατήστε το κουμπάκι με τη σελιδούλα που βρίσκεται κάτω από την φωτογραφία της συνταγής


Εάν γράψετε κάτι και θελήσετε να το αλλάξετε ή να το διορθώσετε, πατάτε και πάλι εκεί.

Φόρουμ

Πως μπαίνουν οι "βαθμοί" στο φόρουμ;

Στο φόρουμ, κάτω από το Avatar (την εικόνα δηλαδή) του καθενός, υπάρχει και ένας "βαθμός", γράφει δηλαδή Φαγοπότης ή Μάγειρας ή Ασημένιο πιρούνι κλπ κλπ

Ο βαθμός αυτός εξαρτάται από το πόσες δημοσιεύσεις έχει κάνει κάποιος μέσα στο φόρουμ, δηλαδή πόσα ποστ.  Αναλυτικά:

Από 1-99 ποστ: Φαγοπότης

Από 100-199 ποστ: Λούκουλος

Από 200-399 ποστ: Ερασιτέχνης Μάγειρας

Από 400-599 ποστ: Βοηθός Μάγειρα

Από 600-799 ποστ: Μάγειρας

Από 800-999 ποστ: Ασημένιο πιρούνι

Από 1.000-2.999 ποστ: Σεφ

Από 3.000-9.999 ποστ: Χρυσός σκούφος

Από 10.000-49.999 ποστ: Θεός της μαγειρικής

Από 50.000-99.999: Θεός της κουζίνας

Από 100.000 και πάνω: Θεός του φόρουμ

 

Μου έρχονται συνέχεια email ειδοποιήσεων από το φόρουμ

Για να σας έρχονται τέτοια email από το φόρουμ, σημαίνει πως έχετε κάνει συνδρομή, πατώντας το κουμπάκι στο ποστ. Για να σταματήσετε να τα λαβαίνετε, θα πρέπει να πάτε στο ποστ αυτό και να πατήσετε το κουμπάκι που γράφει πλέον "χωρίς συνδρομή" (είναι σε ροδί πλαίσο με ένα σημαιάκι).
Επίσης μπορείτε να πάτε στο προφίλ σας και να βρείτε την καρτέλα που γράφει "Συνδρομές". Εκεί είναι μαζεμένες όλες οι συνδρομές που έχετε και μπορείτε να διαγράψετε όσες δε χρειάζεστε πια.

Πως διορθώνω ένα ποστ

Εάν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι σε αυτό που γράψατε δεν χρειάζεται να γράψετε άλλο ποστ ακριβώς από κάτω. Στο ποστ που κάνατε υπάρχει από κάτω ένα κουμπάκι που γράφει "Επεξεργασία". Πατώντας αυτό το κουμπάκι, θα σας βγάλει μέσα στο ποστ σας και μπορείτε να κάνετε αλλαγές ή κάποια προσθήκη. Είναι καλύτερο από το να γράφετε το ένα ποστ μετά το άλλο, πράγμα που αντιτείθετε στους όρους και τους κανονισμούς του site.
Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε κάτι στο ποστ σας.

Πώς ανεβάζω βίντεο σε ένα ποστ;

Μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο στο φόρουμ πολύ απλά, κάνοντας ένα copy (αντριγραφή) της διεύθυνσης (λινκ) του βίντεο που θέλετε και μετά με ένα απλό paste (επικόλληση) στο φόρουμ, χωρίς να επιλέξετε κάτι άλλο "ανεβαίνει" το βίντεο που επιλέξατε!

Πως βάζω κρυφό σύνδεσμο

Για να βάλετε κρυφό σύνδεσμο σε ένα ποστ, πατάτε το "απάντηση". Πάνω από το χώρο για το κείμενο έχει επιλογές μορφοποίησης κειμένου. Θα πατήσετε πάνω εδώ:

και θα σας ανοίξει η παρακάτω φόρμα:

στο πρώτο πεδίο θα γράψετε τη διεύθυνση που θέλετε και στο δεύτερο το κειμενάκι το οποίο θα φαίνεται στο σύνδεσμο. Αν θέλουμε δηλαδή να γράψουμε Πασχαλινά κουλουράκια τότε γράφουμε τα εξής:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/pasxalina-koulourakia.html και στο κάτω Πασχαλινά κουλουράκια.

Μετά πατάμε το Εισαγωγή.

Εναλλακτικά, αν έχουμε ήδη γραμμένο το κείμενό μας κάτω, το επιλέγουμε και πατάμε πάλι το ίδιο κουμπάκι. Θα δούμε πως θα ανοίξει η ίδια φόρμα, αλλά το δεύτερο πεδίο θα είναι ήδη συμπληρωμένο. Γράφουμε μόνο το πρώτο και πατάμε πάλι Εισαγωγή.

Πως ανεβάζω φωτογραφία

Είναι πολύ εύκολο να ανεβάσουμε φωτογραφίες στο φόρουμ. Μόνο πρέπει να προσέξουμε το μέγεθός τους να είναι μικρότερο από  1ΜΒ και 500px σε πλάτος.

Ανοίγουμε την απάντηση στο ποστ. Πατάμε το "Προσθήκη Αρχείου"

Θα ανοίξει ένα παραθυράκι για να επιλέξουμε τη φωτογραφία από τον υπολογιστή μας.

Αφού πατήσουμε το Open θα δούμε πως έχει προσθέσει την ονομασία της φωτογραφίας στο πεδίο.

Πατάμε το "Εισαγωγή" για να την προσθέσει στο ποστ. Αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλες φωτογραφίες επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί. Αν θέλουμε να γράψουμε και αλλα πράγματα, συνεχίζουμε το γράψιμο στο ποστ. Όταν τελειώσουμε πατάμε το "Υποβολή"

Και βλέπουμε το ποστ μας με τη φωτογραφία που επιλέξαμε.

Πως προσθέτουμε φωτογραφία από url

Εάν θέλουμε να προσθέσουμε σε ένα μια φωτογραφία που είναι ήδη ανεβασμένη κάπου στο ίντερνετ, τότε η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Πάμε στη φωτογραφία που θέλουμε και πατάμε δεξί κλικ. Θα μας εμφανίσει μια λίστα από επιλογές. Η πρώτη (ή κάπου μέσα στη λίστα αυτή) λέει "view image" ή κάτι σαν "προβολή εικόνας". Πατάμε εκεί και μας εμφανίζει σκέτη τη φωτογραφία.

Επιλέγουμε τη διεύθυνση από τη μπάρα του url στον browser μας και πατάμε το ctrl + c για να την αντιγράψουμε.

Πάμε στο ποστ και επιλέγουμε το "σύνδεσμο εικόνας".

Πατάμε το ctrl + v για να επικολλήσουμε τη διεύθυνση της φωτογραφίας μας στο κατάλληλο πεδίο. Εάν η φωτογραφία είναι πολύ μεγάλη μπορούμε να ορίσουμε το μέγεθος προβολής της. Γράφουμε πχ 450.

Πατάμε το "εισαγωγή" που είναι κάτω από τη φόρμα που μόλις συμπληρώσαμε και η φωτογραφία έχει πλέον μπει μέσα στο ποστ μας.

Τι άλλο μπορώ να κάνω με το Boardcode;

To Boardcode εμφανίζεται στο χώρο της απάντησης, κάτω από τον τίτλο.
Από τα ταμπελάκια που έχει εκεί, μπορούμε να κάνουμε έντονα τα γράμματά μας, πλάγια ή να τα υπογραμμίσουμε, να παραθέσουμε ένα κείμενο, να φτιάξουμε λίστες, να του πούμε που θα μπει εικόνα, να βάλουμε σύνδεσμο ή να αποκρύψουμε κείμενο από τους μη συνδεδεμένους. Γενικά όταν περνάμε το ποντίκι μας πάνω από ένα ταμπελάκι, στην κίτρινη γραμμή από κάτω μας εμφανίζεται το τι κάνει και το πως το χρησιμοποιούμε.

Πως προσθέτω υπογραφή στο προφίλ

Για να βάλετε στοιχεία στο προφίλ σας, πάτε στην επάνω καφέ μπάρα, Μενού των Σεφ -> Προφίλ.
Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε ό,τι στοιχείο θέλετε στο προφίλ σας (από το Επεξεργασία -> Επεξεργασία Προφίλ). Στην καρτέλα που γράφει "Φόρουμ" μπορείτε να γράψετε ένα κείμενο που θα εμφανίζεται στην υπογραφή σας.

Αν  θέλετε να προσθέσετε φωτογραφία στην υπογραφή σας, δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να την ανεβάσετε από το pc σας. Μπορείτε όμως να προσθέσετε μια εικόνα από το glitter-graphics. Επιλέγετε την εικόνα που επιθυμείτε (προσοχή στις διαστάσεις και το μέγεθος) και αντιγράφετε στην υπογραφή σας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο δεύτερο παραθυράκι κάτω από την εικόνα (To post on Glitter-Graphics.com and forums, use this BB code).

Επίσης, από το Επεξεργασία -> Επεξεργασία Προφίλ μπορείτε να προσθέσετε διάφορες προσωπικές πληροφορίες και να γράψετε δυο λόγια για τον εαυτό σας.

Κάποιες από τις πληροφορίες που βάζετε μέσα στο προφίλ σας εμφανίζονται κάτω από το άβαταρ (την εικόνα του προφίλ σας) μέσα στο φόρουμ. Συγκεκριμένα τα γενέθλια, η τοποθεσία, το προσωπικό κείμενο και στοιχεία επικοινωνίας με τους διάφορους instant messangers (skype, msn κλπ).

Πως προσθέτω εικόνες τύπου "Glitter" στο κείμενο μου;


Για να προσθέσετε μία τέτοια εικόνα κάνετε το εξής: επισκέπτεστε ένα site, όπως το glitter-graphics.com, διαλέγετε την εικόνα glitter που θέλετε να ανεβάσετε και "πατάτε" πάνω της.
Σας ανοίγει ένα νέο παράθυρο με την εικόνα και από κάτω με ορισμένα έτοιμα λινκ, κάνετε copy (αντιγραφή) το δεύτερο λινκ που αναγράφει "To post on Glitter-Graphics.com and forums, use this BB code:", μετά έρχεστε στο φόρουμ και κάνετε paste (επικόλληση) το συγκεκριμένο λίνκ. Η εικόνα σας έχει ανεβεί.

Τι είναι οι Συνδέσεις και σε τι χρησιμεύουν;

Για να κάνουμε "Σύνδεση" με κάποιο μέλος του site αρκεί να πάμε στο προφίλ του χρήστη και να πατήσουμε την επιλογή  Συνδέσεις--> Αίτηση Σύνδεσης.
Με αυτή την επιλογή πηγαίνει μία ειδοποίηση στον χρήστη που τον ενημερώνει ότι έχει "Μία εκρεμμή Σύνδεση" με την επιλογή να την δεχτεί ή όχι.
Στη συνέχεια, και οι δύο χρήστες έχουν στο προφίλ τους την επιλογή "Συνδέσεις" όπου εκεί είναι τα μέλη που έχουν επιλέξει σύνδεση μεταξύ τους.
Με αυτόν τον τρόπο (πηγαίνοντας στο προφίλ σας) έχετε πιο εύκολη πρόσβαση / εύρεση των μελών που μιλάτε πιο συχνά, αποφεύγετε το "ψάξιμο" στο φόρουμ και στέλνετε απ'ευθείας "προσωπικό μήνυμα" από εκεί.
Επιπλέον, η επιλογή αυτή εμφανίζεται και στο "Μενού των Σεφ" στα ΠΜ όταν επιλέγετε να κάνετε "Σύνθεση νέου μηνύματος", δεξιά γράφει "Συνδέσεις" και με το βελάκι επιλέγετε το μέλος που επιθυμείτε.

Ορθογραφικός έλεγχος

Για να έχετε ορθογραφικό έλεγχο στον υπολογιστή σας και να είστε σωστοί ορθογραφικά πάντα υπάρχει το παρακάτω add on του  Mozilla Firefox:


Διάφορα

Εμφανίστε την συνταγή της ημέρας στο site σας

Μπορείτε να έχετε στο site σας κάθε μέρα την "Συνταγή της Ημέρας". Χρησιμοποιώντας τον κώδικα που θα βρείτε παρακάτω εμφανίζονται ο τίτλος της συνταγής της ημέρας, η φωτογραφία της (αν η συνταγή έχει φωτογραφία) και το εισαγωγικό της κείμενο.

Ο τίτλος και η φωτογραφία είναι σύνδεσμοι προς την σελίδα της συνταγής στις Συνταγές της Παρέας

Για όλα τα sites

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον παρακάτω κώδικα στο μέρος που θέλετε να εμφανίζεται ο τίτλος με την φωτογραφία και την περιγραφή.
 

<script language="javascript" 
src="https://www.sintagespareas.gr/includes/featrr_wt_v2.js"></script>

Λύση iFrame

(Για το Microsoft Live Spaces και όπου αλλού δεν μπορείτε να βάλετε javascript)
Στο Live Spaces δεν μπορείτε να τρέξετε javascript. Εκεί μπορείτε να βάλετε iFrame:

<iframe src="https://www.sintagespareas.gr/sintagiimeras.php"
 width="178" height="200" 
frameborder="0" scrolling="auto" name="sintagiimeras">
Συνταγή της ημέρας από τις Συνταγές της Παρέας</iframe>

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος να ταιριάζει περισσότερο στον χώρο που το βάζετε.


Η συνταγή της ημέρας