Image
Καλώς ήρθατε στις Συνταγές της Παρέας. Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που μοιράζεται τις αγαπημένες της συνταγές, συμβουλές μαγειρικής, αλλά και ό,τι άλλο μας απασχολεί γύρω από την κουζίνα.

Ο χώρος περιέχει συνταγές απλές, με υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μας. Στόχος μας δεν είναι να αποκτήσουμε μια βάση με χιλιάδες συνταγές, αλλά να έχουμε συνταγές δοκιμασμένες, που είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν. Ελπίζουμε να γίνετε κι εσείς μέλος της παρέας μας!

 

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα τα υπόλοιπα, διαβάστε τους όρους χρήσης τόσο του site, όσο και του φόρουμ, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

Μετά κάντε μια βόλτα στο χώρο μας και:

 • Βρείτε συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν. Κάντε μια αναζήτηση βάση την κατηγορία της συνταγής, ή γράψτε μια λέξη πάνω στην αναζήτηση για να βρείτε συνταγές που την περιέχουν. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια σύνθετη αναζήτηση, επιλέγοντας πολλές κατηγορίες στις οποίες μπορεί να ανήκει η συνταγή που ψάχνετε.
 • Προσθέστε τις δικές σας αγαπημένες συνταγές. Συνδεθείτε στο site και πηγαίντε στο "μενού των σεφ", στην καφέ μπάρα επάνω με τα μενού, και επιλέξετε το "πρόσθεσε συνταγή".
 • Προσθέστε τις συνταγές που σας αρέσουν στα "βιβλία συνταγών" σας, ώστε να μην ψάχνετε κάθε φορά. Έτσι θα έχετε τον δικό σας, προσωπικό τσελεμεντέ online! Όλες οι συνταγές έχουν από πάνω ένα σύνδεσμο που γράφει "+ στις Συνταγές μου". Μπορείτε να έχετε πολλά βιβλία συνταγών, χωρίζοντάς τα ανά κατηγορία ή όπως αλλιώς θέλετε. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Αν δοκιμάσατε μια συνταγή και θέλετε να πείτε την άποψή σας, γράψτε στα σχόλια και δώστε αν θέλετε και βαθμολογία. Όλες οι συνταγές έχουν κάτω από το χώρο που μπαίνει η φωτογραφία ένα εικονίδιο με δυο πιρουνάκια που γράφει "Δώσε βαθμό ή σχόλιο". Το ίδιο θα κάνετε και αν έχετε κάποια απορία για τη συνταγή ή κάποια παραλλαγή να προτείνετε.
 • Αν φτιάξατε μια συνταγή μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία και να την ανεβάσετε στη συνταγή! Όλες οι συνταγές έχουν κάτω από το χώρο που μπαίνει η φωτογραφία ένα εικονίδιο με μια φωτογραφική μηχανή που γράφει "Ανέβασε φωτογραφία".
 • Ανεβάσετε επίσης και το βίντεο που φτιάξατε για μια συνταγή.
 • Εκτυπώστε τις συνταγές που σας άρεσαν και κρατήστε τις. Όλες οι συνταγές έχουν κάτω από την κεντρική φωτογραφία της συνταγής ένα εικονίδιο με έναν εκτυπωτή.
 • Προσθέστε τα δικά σας προσωπικά σημειώματα σε μια συνταγή, σχόλια που θα μπορείτε να δείτε μόνο εσείς. Αν πχ στον δικό σας φούρνο θέλει άλλη ώρα το φαγητό για να γίνει ή αν κάνατε μια αλλαγή που σας άρεσε και θέλετε να την θυμόσαστε εύκολα, γράψτε το προσωπικό σας σημείωμα, το οποίο εμφανίζεται και στην εκτύπωση. Όλες οι συνταγές έχουν κάτω από την κεντρική φωτογραφία ένα εικονίδιο με ένα χαρτί που γράφει "Προσωπικό σημείωμα".
 • Σας άρεσε μια συνταγή; Διαδώστε τη στο facebook, στο twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στείλτε τη με email σε κάποιο φίλο που ξέρετε πως θα την εκτιμήσει!
 • Κάντε τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ πιο εύκολες. Διαλέξτε τις συνταγές που θέλετε να μαγειρέψετε και προσθέστε τες στη λίστα σας. Αυτόματα δημιουργείται μια λίστα που περιέχει όλα τα προϊόντα που θα σας χρειαστούν για να φτιάξετε αυτές τις συνταγές και μάλιστα στις σωστές ποσότητες! Απλώς τυπώστε τη! Δείτε οδηγίες εδώ.
 • Ρίξτε μια ματιά στο Γλωσσάρι μας. Θα βρείτε πολλούς όρους μαγειρικής και τι σημαίνουν. Το Γλωσσάρι μας εμπλουτίζεται συνεχώς. Επίσης θα βρείτε έξυπνες συμβουλές για το τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα υλικά της κουζίνας σας. Φτιάξτε καθαριστικά, αποσμητικά ή ακόμα και γιατρικά!
 • Δείτε τις Οδηγίες βήμα - βήμα. Είναι συνταγές και τεχνικές, δοσμένες βήμα - βήμα, με φωτογραφίες, για να γίνουν απόλυτα κατανοητές.
 • Κοιτάξτε τις  συμβουλές που περιέχονται στον ιστότοπό μας για να γίνει η ζωή στην κουζίνα λίγο πιο εύκολη και οι συνταγές σας σίγουρα πετυχημένες.
 • Εάν μια συνταγή περιέχει τα υλικά σας σε γραμμάρια κι εσείς θέλετε να  μετατρέψετε τις ποσότητες σε φλυτζάνια, κοιτάξτε τους πίνακες μετατροπών.
 • Αν πάλι έχετε όρεξη για κουβεντούλα, αν έχετε απορίες, αν χρειάζεστε κάτι ή θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας, υπάρχει το φόρουμ της παρέας, ένας χώρος για συζητήσεις που αφορούν τη μαγειρική τέχνη.
 • Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα στο site είναι δωρεάν. Αν όμως θέλετε να μας υποστηρίξετε, γίνετε συνδρομητές και δείτε το site των Συνταγών της Παρέας χωρίς διαφημίσεις.

 

Πολλά από αυτά μπορείτε να τα κάνετε και χωρίς να γίνετε μέλη της παρέας μας. Για να μπορείτε όμως να έχετε μια πιο προσωπική σχέση με την παρέα μας, να έχετε τις δικές σας συνταγές και να μιλάτε με τους υπόλοιπους φίλους μας, θα πρέπει να γίνετε μέλος.

Αυτό είναι πολύ εύκολο. Στην "Σύνδεση" πάνω δεξιά στο site, στην καφέ μπάρα, πατήστε απλώς εκεί που γράφει Εγγραφή και συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητάει.

 

Εάν έχετε απορίες γύρω από τον ιστότοπό μας κοιτάξτε τη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις.

Εάν θέλετε να μας γράψετε τις παρατηρήσεις σας, εάν έχετε δικές σας συμβουλές ή οδηγίες που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Καλή περιήγηση λοιπόν και κυρίως ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Η συνταγή της ημέρας