Καλώς ήρθατε στις Συνταγές της Παρέας.


Για να περνάμε όλοι καλά, πρέπει να ακολουθούμε τους εξής κανόνες:


Φροντίστε να ακολουθείτε τους νόμους, τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική όταν γράφετε οτιδήποτε μέσα στην ιστοσελίδα.
Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα όλων. Μην ανεβάζετε συνταγές ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο ή φωτογραφίες που να είναι copyrighted.

Οι επισκέπτες και οι χρήστες της σελίδας και όσων εφαρμογών αυτή περιέχει, οφείλουν να διαβάσουν προσεκτικά τους παρόντες όρους. Το sintagespareas.gr μπορεί να τροποποιεί οποτεδήποτε τους παρόντες όρους χρήσης. Οι δε επισκέπτες / χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν τροποποιηθεί οι παρόντες όροι χρήσης. Η χρήση του sintagespareas.gr μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση θεωρείται αποδοχή των όρων χρήσης, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν. Σε περίπτωση ΜΗ αποδοχής οπιουδήποτε όρου χρήσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση του sintagespareas.gr

Διαβάστε και τις οδηγίες προσθήκης συνταγής.

 

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

 

1. Προστασία Δεδομένων:

 1. Δεσμευόμαστε πως δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τα προσωπικά δεδομένα που δίνετε κατά την εγγραφή σας (email, όνομα κλπ), να τα πουλήσουμε ή να τα δώσουμε σε τρίτους.  Τα στοιχεία αυτά τα χρησιμοποιούμε μόνο για δική μας χρήση, στην περίπτωση που χρειαζόμαστε διευκρινήσεις για τις συνταγές ή έχουμε κάποια ερώτηση.
 2. Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης.
 3. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης, και γενικότερα τον λογαριασμό τους.
 4. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το sintagespareas.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το sintagespareas.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

 

2. Περιεχόμενο

2.α. Γενικά

 1. Οι Συνταγές της Παρέας δεν φέρνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα μέλη του. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Το ότι υπάρχουν μέσα στο site δεν σημαίνει επίσης αναγκαστικά ότι συμφωνούμε, υποστηρίζουμε ή ενθαρρύνουμε τα σχόλια και τις απόψεις αυτές.
 2. Κάθε άρθρο, συμβουλή, συνταγή και λοιπό περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται "ως έχει" χωρίς εγγυήσεις. Οι επισκέπτες δέχονται πως χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας "με δικό τους ρίσκο". Οι Συνταγές της Παρέας δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές οποιουδήπτε είδους που μπορεί να προκληθούν από τα γραφόμενα μέσα στην ιστοσελίδα. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων.
 3. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Εάν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ο μόνος ειδικός είναι ο γιατρός σας.
 4. Παρότι ζητάμε από τους χρήστες να σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων, υπάρχει πάντα η περίπτωση να βρίσκεται στο site μας κάποια συνταγή ή φωτογραφία που να είναι copyrighted. Εάν έχει συμβεί αυτό και υπάρχει κάτι που σας ανήκει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να αφαιρεθεί άμεσα.
 5. Σεβαστείτε κι εσείς τα δικά μας πνευματικά δικαιώματα. Τα κείμενα, οι συμβουλές, τα βίντεο, το περιεχόμενο και οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στο site καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η χρήση τους χωρίς την έγγραφη άδεια των διαχειριστών του ιστότοπου. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε περιεχόμενό μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 6. Μην χρησιμοποιείτε το σάιτ για να διαφημίσετε ή να προβάλλετε την επιχείρισή σας, μέσω των συνταγών και του φόρουμ. Εάν θέλετε να διαφημίσετε την εταιρεία ή το προϊόν σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

2.β. Καταχωρήσεις

 1. Με την καταχώρηση συνταγών, βίντεο, φωτογραφιών, συμβουλών, σχολίων, ιδεών παραχωρείτε στο sintagespareas.gr το αναφαίρετο δικαίωμα της χρήσης αυτών. Έχουμε το δικαίωμα να διαχειριστούμε κατά την κρίση μας τις καταχωρήσεις, να τις διορθώσουμε, να τις αναπαράγουμε, να τις χρησιμοποιήσουμε μέσα στο site (βάζοντας για παράδειγμα τη φωτογραφία της συνταγής ως φωτογραφία κατηγορίας, να βάλουμε κάποια συνταγή συνταγή της ημέρας, να προσθέσουμε φωτογραφίες ή βίντεο σε συνταγές που δεν έχουν κλπ.), αλλά και να τις προβάλλουμε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 2. Όλες οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο sintagespareas.gr παίρνουν αυτόματα το υδατογράφημα του site.
 3. Εάν γίνει διαγραφή του λογαριασμού κάποιου χρήστη για τον οποιοδήποτε λόγο, οι καταχωρήσεις που έχει κάνει (όπως για παράδειγμα συνταγές, σχόλια, φωτογραφίες κλπ) θα παραμείνουν μέσα στο sintagespareas.gr και δεν θα διαγραφούν και αυτές, εκτός και αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο οι διαχειριστές του site. Γενικότερα δεν διαγράφονται συνταγές από τη στιγμή που έχουν δημοσιευθεί.
 4. Η έγκριση των συνταγών γίνεται κατά την κρίση του διαχειριστή. Συνταγές γραμμένες μόνο με κεφαλαία γράμματα, σε greeklish ή με εμφανείς ελλείψεις και λάθη δεν εγκρίνονται. Επίσης δεν εγκρίνονται συνταγές που είναι παρόμοιες με συνταγές που υπάρχουν ήδη μέσα στο site ή συνταγές που είναι πιστή αντιγραφή από αλλού και είναι φανερό πως ο χρήστης δεν έχει καν δοκιμάσει. Ζητούμενο είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα, καθώς επίσης και η ευκολία όλων των φίλων που ψάχνουν για μια συνταγή. Για το λόγο αυτό ζητάμε να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες πριν την προσθήκη συνταγής.
 5. O διαχειριστής μπορεί, πάλι κατά την κρίση του, να κάνει κάποιες διορθώσεις στις συνταγές ώστε να είναι ευκολονόητες και γραμμένες με σωστό τρόπο ή ακόμα να αλλάξει τον τίτλο της συνταγής.
 6. Εάν οι διαχειριστές κρίνουν πως μια καταχώρηση διαφημίζει ή προβάλλει συγκεκριμένα προϊόντα, sites ή οτιδήποτε άλλο, είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να μην τη δημοσιεύσουν.
 7. Κεφαλαία γράμματα και λατινικούς χαρακτήρες μη χρησιμοποιείτε γενικά, σε κανένα μέρος του χώρου (συνταγές, σχόλια, φόρουμ κλπ). Το πρώτο ισοδυναμεί με φωνή και το δεύτερο κάνει ό,τι γράψατε δυσκολοδιάβαστο. Εάν ζείτε στο εξωτερικό και έχετε πρόβλημα να γράψετε με ελληνική γραμματοσειρά, υπάρχει λύση και για αυτό.
 8. Τα σχόλια στις συνταγές είναι για να λύνονται απορίες, να γράφονται παραλλαγές και να γίνεται βαθμολόγηση. Σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους επόμενους επισκέπτες να φτιάξουν τη συνταγή όσο το δυνατόν καλύτερα. Γι'αυτό αποφεύγουμε να γράψουμε σχόλια του τύπου "καλή φαίνεται, θα τη δοκιμάσω", μια που δεν βοηθάνε καθόλου. Βαθμολόγηση θα γίνεται ΑΦΟΥ έχει δοκιμαστεί η συνταγή.
 9. Οι διαχειριστές έχουν ο δικαίωμα να σβήσουν σχόλια που έχουν γίνει σε συνταγές, εφόσον συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω: α. Είναι προσβλητικά, β. Εκφράζουν απορίες περί της συνταγής οι οποίες λύνονται με διορθωση της συνταγής (εάν δηλαδή κάποιος ρωτήσει π.χ. "τι εννοείς με 1 μπέικιν", απαντηθει πως εννοεί 1 φακελάκι και διορθώσουμε τη συνταγή, μετά δεν έχει νόημα ύπαρξης το σχόλιο, οπότε διαγράφεται για να μην μπερδεύει και τους υπόλοιπους ή ακόμα εάν έχει γίνει συζήτηση περί προέλευσης της συνταγής και έχει επίσης λυθεί το θέμα εφόσον έχει αναγραφεί πλεόν η πηγή) γ. εάν γίνεται συζήτηση που είναι άσχετη με τη συνταγή, δ. εάν περιέχει διαφημιστικό περιεχόμενο, ε. διαγράφονται βαθμολογίες όταν είναι φανερό πως ο χρήστης δεν έχει δοκιμάσει πριν τη συνταγή.

 

3. Φόρουμ

Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

Οι Συνταγές της Παρέας δεν είναι υπεύθυνες για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται. Τα μηνύματα αντιπροσωπεύουν το αποστολέα τους και όχι απαραίτητα τη γνώμη των συντελεστών του sintagespareas.gr ή άλλων χρηστών. Κάθε χρήστης που πιστεύει ότι θίγεται, είτε προσωπικά είτε σε γενικότερο επίπεδο, μπορεί να επικοινωνήσει πρώτα με τους συντονιστές του φόρουμ και μετά με τους διαχειριστές του sintagespareas.gr και να εκφράσει τα παράπονα του. Υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, αν και η τακτική αυτή δεν υιοθετείται από το sintagespareas.gr και ακολουθείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου η διαγραφή του μηνύματος κρίνεται απαραίτητη. Οι Συντονιστές και Διαχειριστές του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να σβήσουν οποιοδήποτε μήνυμα, οποιαδήποτε στιγμή αν παραβαίνει κάποιον κανονισμό του φόρουμ.

Ανά τακτά (αραιά) διαστήματα, θα γίνεται ένα ξεκαθάρισμα στο φόρουμ. Αυτό σημαίνει ότι πολύ παλιά μηνύματα με θέμα άσχετο προς τη μαγειρική θα σβήνονται, καθώς επίσης και τα πολύ παλιά μηνύματα σε θέματα όπως το "καλημέρα σε όλους" και το "τι μαγειρέψατε σήμερα". Αυτό θα γίνεται για τη μείωση του μεγέθους του φόρουμ, ώστε να λειτουργεί καλύτερα. 

Λοιποί κανονισμοί:

 1. Απαγορεύεται ρητά η αποστολή περιεχομένου όπως πορνογραφικού, τρομοκρατικού, απειλητικού, υλικού που υπόκειται σε copyright, παράνομου λογισμικού (πληροφορίες ή links), περιεχομένου που προωθεί θρησκευτικούς ή άλλους τρόπους προσηλυτισμού, περιεχομένου που μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό ή που προσβάλλει άλλες εθνικότητες και θρησκείες, και γενικότερα που είναι ενάντια στα χρηστά ήθη.
 2. Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη όσο ακραία και αν είναι έχει δικαίωμα να ακουστεί μπορεί, όμως, να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων. Όποιος χρησιμοποιεί υβριστικές φράσεις στο χώρο μας, θα γίνεται μπαν άμεσα, χωρίς προειδοποιήσεις.
 3. Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα των άλλων χρηστών και μην δημοσιοποιείτε ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κ.α στοιχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους.
 4. Μην γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρώτο είναι αγενές, καθώς τα κεφαλαία γράμματα στο ίντερνετ έχουν την έννοια της φωνής. Μη μας φωνάζετε λοιπόν. Το δεύτερο καθιστά τα ποστ (ιδιαίτερα τα μεγάλα σε μέγεθος) δυσκολοδιάβαστα.
 5. Πριν ανοίξετε ένα καινούριο θέμα, ψάξτε λίγο εάν υπάρχει ήδη. Εάν υπάρχει αφήστε την απάντηση/ερώτησή σας εκεί. Εάν δεν υπάρχει τότε  ανοίξτε το θέμα εσείς. Θέματα που επαναλαμβάνοντα, θα κλειδώνονται από το συντονιστή, με αναφορά στο θέμα που υπάρχει ήδη.
 6. Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός. Τέλος, φροντίστε ώστε τα μηνύματά σας να δημοσιεύονται στο κατάλληλο sub-forum! Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα της μεταφοράς ή διαγραφής οποιουδήποτε μηνύματος ή θέματος.
 7. Δεν επιτρέπονται μηνύματα διαφημιστικού περιεχομένου. Εάν θέλετε να διαφημίσετε την εταιρεία ή το προϊόν σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
 8. Αποφύγετε το spamming: δηλαδή, μηνύματα άσχετα με το περιεχόμενο ή το θέμα της εκάστοτε συζήτησης σε κάθε forum (εκτός των Κουζινολογιών), μηνύματα μονολεκτικά, μηνύματα που δεν προσφέρουν τίποτα στην εκάστοτε συζήτηση, μηνύματα που αποσπούν τους υπόλοιπους χρήστες από το θέμα της εκάστοτε συζήτησης, μηνύματα που αποτελούνται μόνο από smileys κλπ .
 9. Αποφύγετε να κάνετε το ένα ποστ κάτω από το άλλο. Εάν θέλετε να προσθέσετε ή να αλλάξετε κάτι στο μήνυμά σας, πατήστε απλώς την "αλλαγή".
 10. Κάθε μέλος του forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης.
 11. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης, και γενικότερα τον λογαριασμό τους.
 12. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το sintagespareas.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το sintagespareas.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.
 13. Κάθε χρήστης μπορεί, προαιρετικά, να προσθέτει την 'υπογραφή' του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 300 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν links προς το προσωπικό σας και μόνο site. Εικόνες στις υπογραφές επιτρέπονται εφ' όσον δεν ξεπερνούν τα 555(x)*90(y) pixels. Γενικότερα η υπογραφή δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 555(x)*100(y) pixels. Tόσο οι εικόνες στις υπογραφές όσο και τα άβαταρ δεν θα πρέπει να είναι πορνογραφικά, ή προσβλητικά (σύμφωνα με τις αρχές του forum). Απαγορεύονται τα links σε εμπορικά sites, εκτός αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών.


Οι χρήστες που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες θα δέχονται σχετικές προειδοποιήσεις από τους διαχειριστές μέσω προσωπικού μηνύματος ή e-mail. Η συνεχιζόμενη καταπάτηση των κανονισμών θα αποφέρει την ακύρωση του λογαριασμού τους.

Η συμμετοχή στο sintagespareas.gr προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων, οι οποίοι έχουν σκοπό να προφυλάξουν τους χρήστες που συμμετέχουν και να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι συντονιστές και οι διαχειριστές του site είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανονισμών και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε για ό,τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του site.

 

4. Λογότυπα, σύνδεσμοι κλπ

 1. Τα λογότυπα και τα γραφικά του sintagespareas.gr ανήκουν σε εμάς και δεν επιτρέπεται η χρήση τους χωρίς την γραπτή άδειά μας.
 2. Όπως σεβόμαστε εμείς τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων, περιμένουμε και από εσάς το ίδιο. Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε κάποιο κομμάτι από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας για να πάρετε την άδειά μας και αναφέρετε την πηγή.

 

5. Διαφημίσεις

 1. Οι Συνταγές της Παρέας δε φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των sites που διαφημίζονται στη σελίδα μας.
 2. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διαφημιστικών εταιρειών τρίτου μέρους για να σας παρέχουμε διαφημιστικό υλικό. Αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν στοιχεία (δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας σε αυτόν αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, προκειμένου να σας προσφέρουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες του ενδιαφέροντός σας. Κάντε κλικ εδώ εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη πρακτική αλλά και για τις επιλογές που έχετε ώστε αυτά τα στοιχεία να μη χρησιμοποιούνται από τις προαναφερθείσες εταιρείες.

Η συνταγή της ημέρας