Οι Συνταγές της Παρέας είναι το πιο φιλικό σάιτ μαγειρικής! Εδώ μπορείτε να βρείτε δεκάδες χιλιάδες συνταγές, αλλά κυρίως να λύσετε τις απορίες σας, να μάθετε τεχνικές και να συζητήσετε με κόσμο που έχει κοινά ενδιαφέροντα με εσάς!
Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο χώρος, υπάρχει μια ομάδα διαχειριστών και συντονιστών, που με πολύ αγάπη και μεράκι, φροντίζει τα πάντα. Μπορείτε να δείτε λοιπόν εδώ ποιοι αποτελούν την ομάδα αυτή και σε τι... ειδικεύονται!

 

Sitronella
Το site είναι δικό της δημιούργημα και έτσι είναι λίγο πολύ... μέσα σε όλα. Ασχολείται κυρίως με την καλή λειτουργία του χώρου, καινούριες εφαρμογές, αλλά και με την έγκριση των συνταγών, την επικοινωνία με τον κόσμο και γενικώς την διαχείριση των πάντων!

 
Koyan
Το έταιρο ήμιση των δημιουργών του site. Είναι υπεύθυνος για όλα τα τεχνικά θέματα, τις αναβαθμίσεις, τις καινούριες εφαρμογές. Όποτε χρειαζόμαστε κάτι καινούριο, του υποσχόμαστε Φωλίτσες Σοκολάτας και πάντα υποκύπτει!
Ναυσικά
Ένα από τα πιο παλιά μέλη του σάιτ, είναι πλέον στην ομάδα των διαχειριστών. Ασχολείται με την έγκριση των συνταγών, την επικοινωνία με τον κόσμο και γενικώς την καλή λειτουργία όλου του σάιτ. Έχει πάντα ένα γλυκό λόγο να πει για όλους, αλλά να μη σας ξεγελάει αυτό... Οι Φωλίτσες Σοκολάτας, εδώ δεν πιάνουν!
evdoba
Πέρα από τη δημιουργική μαγειρική αποκαλύπτει τις παγίδες στη διατροφή χωρίς γλουτένη στην "νόστιμη παρέα μας", δίνοντας τις σχετικές επισημάνσεις στις συνταγές. Οσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη, μπορούν να δοκιμάζουν νοστιμιές με ασφάλεια και να λύσουν τις απορίες τους για τη γλουτένη που κρύβεται παντού!
Phoebe
Η νεότερη προσθήκη στην ομάδα μας. Έχει χαρακτηριστεί ως η "βασίλισσα των κέικ" και μας έχει μάθει πολλά με τις κατασκευές της. Έχει αναλάβει την παρουσία μας στα social media - facebook, twitter, google+, pinterest και έχει την πλήρη επιμέλεια του εβδομαδιαίου μας Newsletter.

 

Για την καλή λειτουργία του φόρουμ φροντίζουν τα εξής κορίτσια:

 


 

Ginger

Είμαι η Ginger και είμαι στη λατρεμένη συνταγοπαρέα μας ήδη 6 χρόνια μαζί με το απαραίτητο πιρουνάκι μου! Αγαπώ το καλό φαγητό -αν είναι και μπόλικο, ακόμα καλύτερα! Πιστεύω ότι η όρεξη δείχνει υγεία -σωματική και ψυχολογική- κι έτσι δηλώνω υγιέστατη! Αν μ' αγαπάς μαγείρεψέ μου κάτι με μανιτάρια ή κονιάκ, αν όχι, βάλε μου στο πιάτο φασόλια ή γάβρο ή γλυκά του κουταλιού! Καλά μαγειρέματα σε όλους μας!


 

MAGEIRISSA

Είμαι η Μαγείρισσα της παρέας, Λία το όνομά μου. Είμαι στην παρέα αρκετά χρόνια, έμαθα, μαθαίνω και θα μαθαίνω, τόοοσα χρήσιμα και νόστιμα! 

Δουλειά μου είναι να βοηθάω στο συντονισμό, δηλαδή στη σωστή λειτουργία του φόρουμ.  Ό,τι γράφετε αργά ή γρήγορα περνάει από έλεγχο και διορθώνεται. Σκοπός είναι να ακολουθούμε σωστά τους κανόνες του σάιτ ώστε να είναι όμορφος και λειτουργικός ο χώρος.  Αν κάποιος/α έχει αντιρρήσεις, με κάτι σοκολατένιο είμαι ΟΚ !


 

elenixania

Είμαι η elenixania από τα όμορφα Χανιά της Κρήτης. Αγαπημένη μου γωνίτσα κι εμένα η συνταγοπαρέα με ώρες ατέλειωτες να βυθίζομαι στην ανάγνωση συνταγών,συμβουλών και ανταλλαγή απόψεων. Επίσης πού με χάνεις,πού με βρίσκεις... .μέσα στα παιχνίδια της παρέας. Χαίρομαι που είμαι σ'αυτό το σάιτ και συνεχίζω με αγάπη κοντά σας στέλνοντάς σας μια μαντινάδα: "Για ειδές πιτήδεια συντροφιά την έχω καμωμένη, κι απ'όλες τις καλές σειρές είναι ξεδιαλεμένη"


 

Kimwlos

Είμαι η Kimwlos, κατά κόσμον Δήμητρα και για τους φίλους μου Μιμίκα. Επίσημα είμαι στην συνταγοπαρεα από το 2011 ως λάθραναγνωστης από γεννέσεως της, κλέβοντας νόστιμα μυστικά και μαθαίνοντας καθε μερα και κάτι καινούργιο για την κουζίνα και οχι μονο. Ο όμορφος αυτός χώρος μου πρόσφερε φίλους καλούς και έμπιστους, ας τον φροντίσουμε όλοι μαζί λοιπόν για να ανθίσει και να μας προσφέρει πολυ περισσότερα. Καλά μαγειρέματα!!!


 

MARA!

Γειά σας είμαι η Μάρα και είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης.
Το 2006 σκέφτηκα να γίνω μέλος σ' αυτήν εδώ την όμορφη παρέα! Από τότε κόλλησα!!
Εδώ έμαθα να μαγειρεύω καλύτερα φαγητά, να φτιάχνω επίσης τούρτες και γλυκά!
Στις συνταγές της παρέας, εκτός απ΄τα παραπάνω έκανα πολλές και καλές φίλες! 

 

Χαρά μου να βοηθάω στον συντονισμό του αγαπημένου μου site ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και όμορφο!!

 

Σουηδός Μάγειρας

Είμαι ο Σουηδός Μάγειρας, μέλος της παρέας επίσημα από το 2012, λαθραναγνώστρια από παλιότερα. Δεν αγαπώ ιδιαίτερα το διαδίκτυο, αλλά οι Συνταγές είναι το κάτι άλλο..
Θεωρώ ότι ένα καλοστρωμένο τραπέζι με καλομαγειρεμένο φαγητό ενώνει την οικογένεια και είναι δείγμα πολιτισμού.

 

Οι Συνταγές της Παρέας βάζουν επιτυχώς το λιθαράκι τους σε αυτό και είμαι περήφανη που αποτελώ μέλος στης συντονιστικής ομάδας..


Τις συνταγές μας όμως επιμελείται και μια ομάδα διαιτολόγων - διατροφολόγων:

 

 

Πηνελόπη ΔουβόγιαννηΠηνελόπη Δουβόγιαννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (BSc, Hons, RD), Εξειδίκευση στην Παχυσαρκία (MSc Obesity Science & Management).

Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Robert Gordon της Μ. Βρετανίας το 2003, ενώ το 2012 ειδικεύτηκε στην παχυσαρκία στο ίδιο πανεπιστήμιο αποκτώντας τον τίτλο MSc Obesity Science and Management.

Από το 2003 έως το 2005 εργάσθηκε ως κλινικός διαιτολόγος στα νοσοκομεία University Hospital of Wales (Cardiff), Queen Elizabeth Hospital (London) και Southmead Hospital (Bristol) της Μ. Βρετανίας όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασθενείς σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών πεδίων (όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερολογικές διαταραχές κ.α.).

Στο Southmead Hospital εργάσθηκε ως ειδικός διαιτολόγος για τον διαβήτη, όπου απέκτησε ενδονοσοκομειακή εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 και 2, και παρακολουθούσε εξωτερικούς ασθενείς σε κλινική για διαβήτη κυήσεως. Επιπλέον παρέδιδε σεμινάρια για την διατροφική επιμόρφωση ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2. Στο ίδιο νοσοκομείο εργάσθηκε επίσης ως επόπτης φοιτητών διαιτολογίας κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Από το 2005 έως σήμερα διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην κλινική διατροφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στηρίζοντας τη συνεχόμενη επαγγελματική της κατάρτιση.

Είναι μέλος της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα στο site της...

 

 

Δημήτρης Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,MSc

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Τρίπολη. Ασκεί το επάγγελµα του διαιτολόγου-διατροφολόγου από το 2002, έχοντας αποφοιτήσει από το Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο και έχοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία. Είναι επιστηµονικός συνεργάτης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης από το 2003, ενώ έχει συνεργαστεί με την ομάδα μπάσκετ ΣΕΦΑ (Αρκαδικός). Ασκεί καθήκοντα Αντιπρόεδρου  στην Ένωση διαιτολόγων διατροφολόγων Ελλάδας. 

p> Επίσης, είναι Γενικός Γραµµατέας στο ερασιτεχνικό σωµατείο της ΑΕΚ Τρίπολης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ

 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,MSc

 

Διεύθυνση: Γρηγορίου Ε’ 29, ΤΡΙΠΟΛΗ, Τ.Κ. 22100

τηλ: 2710 232364, 6977090049

φαξ: 2710 232364

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

site:   http://www.bertzeletos.gr

blogs:   http://nutripolitics.blogspot.com/,   http://bertzeletos.wordpress.com/

YouTube channel:  http://www.youtube.com/user/dimbertz/videos

Skype:  dimitris.bertzeletos

Linkedin:  http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top

 

 

nutritheoriesNutritheories team

Συναντηθήκαμε το 2005 σε μια μικρή πόλη της Κρήτης, τη Σητεία. Γίναμε φίλες, συμφοιτήτριες… Τέσσερα χρόνια μας ένωσαν πολλά, το βασικότερο όμως ήταν η αγάπη μας για τη «σωστή» διατροφή. Σχεδόν 10 χρόνια μετά η ανάγκη και η επιθυμία μας για βαθύτερη γνώση μάς ένωσε και επαγγελματικά. Με δεδομένο τις κοινές αντιλήψεις, ανησυχίες και την ίδια προσέγγιση γύρω από θέματα διατροφής, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα blog για να μοιραζόμαστε μαζί σας αυτό που μας ενώνει. Γιατί η διατροφή για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό! [Δια]τροφή για σκέψη!!!

Με εκτίμηση,

Δρίτσα Δήμητρα

Μαλανδράκη Χριστίνα

Παπά Αγγελική

Ρούσσου Φανή

 

Διαβάστε περισσότερα στο site τους...

 

Στο site μας οι διαιτολόγοι έχουν αναλάβει την επιμέλεια της κατηγορίας "Διατροφή" με συνταγές με λίγες θερμίδες, με χαμηλά λιπαρά, πλούσιες σε σίδηρο, πλούσεις σε φολικό οξύ, πλούσιες σε ω-3 λιπαρά, πλούσιες σε φυτικές ίνες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πλούσια σε ενέργεια, πλούσια σε ασβέστιο και χαμηλών υδατανθράκων. Επίσης γράφουν άρθρα στην κατηγορία "Ο διαιτολόγος μας ενημερώνει ".