Συνταγές (6)
-
Είναι μια νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για κανελόνια χωρίς κιμά. Λίγα μυστικά ακόμα Ξετρελαίνει με τη γεύση του το φαγητό αυτό.
-
Είναι μια εύκολη πίτα, παραλλαγή δική μου από συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου, που ξετρέλανε την οικογένειά μου. Λίγα μυστικά ακόμα Αν δε θέλετε να φτιάξετε τη ζύμη, χρησιμοποιείστε έτοιμη σφολιάτα. Η ποσότητα των τυριών είναι υποκειμενική. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Πρόκειται για το αγαπημένο μας γλυκό των παιδικών μας χρόνων, όμως σε μια πιο υγιεινή εκδοχή, αφού θα το φάνε τα παιδιά μας. Λίγα μυστικά ακόμα Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να μειωθεί κι άλλο, έως και εντελώς, προσθέτοντας κι άλλο μέλι στη συνταγή.
-
Είναι μία ζύμη που γίνεται αφράτη και χρησιμοποιείται για τυροπιτάκια, κοτοπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ. Λίγα μυστικά ακόμα Πετυχαίνει πάντα και είναι χιλιοδοκιμασμένη. Μου την έδωσε μία φίλη μου, όταν με κέρασε τυροπιτάκια με αυτή τη ζύμη και μου άρεσαν πολύ. Από τότε (2-3 χρόνια) τη φτιάχνω με επιτυχία.Επίσης την έχω χρησιμοποιήσει και για γαλλική πλεξούδα με γέμιση τυριού, όταν βαρέθηκα να γεμίζω τα πιτάκια ένα - ένα.Επίσης γίνονται ακόμη πιο αφράτα, όταν το γάλα είναι αραιωμένο εβαπορέ.
-
Είναι μία "τούρτα" που εμπνεύστηκα από μία κρέμα λεμονιού της Αργυρώς. Εχει καταπληκτική γλυκόξινη γεύση. Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ χρησιμοποιώ το κλασσικό ορθογώνιο πυρέξ.
-
Είναι η πρώτη μου συνταγή στο σάιτ και είπα να αρχίσω με μία μηλόπιτα εύκολη και υγιεινή, συνταγή της μαμάς μου. Και φυσικά πάντα πετυχημένη και πεντανόστιμη. Λίγα μυστικά ακόμα Δεν υπάρχουν μυστικά στην εκτέλεση, πετυχαίνει πάντα. Η κανέλα φυσικά, ακόμα και τα μήλα, μπορούν να αυξομειωθούν κατά βούληση.