Συνταγές (10)
-
-
-
Φαγητό για την Πρωτοχρονιά, απο την Σμύρνη.Θα μοσχομυρίσει η πολυκατοικία σας ολόκληρη. Λίγα μυστικά ακόμα Το μυστικό ειναι φυσικά η κανέλα, αλλά και το ψησιμο τις πατάτας στο ταψί.Αποτέλεσμα και γευστικό και οπτικά εξαιρετικό.
-
Θαλασσινό προϊόν βγαλμένο απο τα βράχια. Λίγα μυστικά ακόμα Η φούσκα είναι ένας θαλάσσιος οργανισμός κολλημένος στά βράχια, που έχει πάρει τη μορφή του ίδιου του βράχου. Θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεκολήσει. Δυστυχώς δεν απαντάται σε όλες τις Ελληνικές θάλασσες. Πληθώρα υπάρχει στα βόρεια.Ιδιαίτερος θαλασσινός μεζές, με ιδιαίτερη γεύση ιωδίου και λίγο πικρό, πού αν το συνηθήσεις και θα χρειαστεί ίσως λίγος χρόνος. Προσωπικά εγώ μετά απο μια σαιζόν το συνήθησα.Μεζές δυνατός για τους καπετάνιους ψαράδες που το τρώνε σκέτο μόνο με λεμόνι. Αξίζει το κόπο να το βρείτε και να το δοκιμάσετε. ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ 100%.
-
Είδος μουσακά χωρίς μελιτζάνες. Λίγα μυστικά ακόμα Το κύριο μυστικό είναι φυσικά η κανέλα, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιηθή με μέτρο γιατί στο φαγητό είναι έντονη η γέυση.Τρώγεται λίγο ζεστό εως και κρύο.Προσοχή να κρατήσει λίγα υγρά.
-
Μυδοπίλαφο που τρώγεται μόνο από έναν γιατί οι υπόλοιποι δεν θα προλάβουν ούτε να το μυρίσουν. Λίγα μυστικά ακόμα Καλό είναι το φαγητό αυτό να γίνεται σε μέτρια φωτιά και να ανακατεύεται συχνά.Όταν σβήνουμε το φαγητό καλύτερα να είναι αρκετά ζουμερό και το ρύζι λίγο να "κρατάει". Σε λίγη ώρα απο το σβήσιμο το ρύζι τραβάει τα υγρά που χρειάζεται και είναι και χυλωμένο και σπυρωτό.Το λεμόνι είναι απαραίτητο γιατί το μυδοπίλαφο είναι θαλασσινό φαγητό και ο συνδυασμός είναι τέλειος.Ακολουθήστε σωστά τις οδηγίες.
-
Μη πετάτε τα μακαρόνια που περίσσεψαν. Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή το κάτω μέρος δεν φαίνεται θέλει συνέχεια να το επιβλέπουμε.Περιτό να πούμε οτι το τυρί μπορεί να είναι κάθε είδος η ακόμη και 3-4 τυριά μαζί.