Συνταγές (6)
-
-
-
Ένα ρύζι με έντονη γεύση και άρωμα που μπορεί να φαγωθεί και μόνο του. Λίγα μυστικά ακόμα Προσωπικά κάποιες φορές αντί για κουρκουμά και τζίντζερ βάζω γκραμ μασαλα ή πιο συχνά ρίχνω κουρκουμά και τζίντζερ με τα μάτια κλειστά! Είναι ένα υπέροχο γευστικά και διατροφικά ρύζι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.Αν θέλετε προσθέστε και κάποιο καρύκευμα ή κάποια καυτερή πιπεριά.Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά και ψαρικά όπως και να είναι μαγειρεμένα. Δοκιμάστε το!
-
Μια εύκολη και θρεπτική συνταγή. Λίγα μυστικά ακόμα Τα υγρά που είναι κάτω από το ψάρι μου θα το βοηθήσουν να ψηθεί χωρίς να στεγνώσει, το ίδιο και το χοντρό αλάτι που με το λάδι ουσιαστικά κολλήσαμε εξωτερικά πάνω στο ψάρι.Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο. Το υπερβολικό ψήσιμο είναι που κάνει τα φαγητά με ψάρι να μυρίζουν έντονα. Το ψάρι εσωτερικά πρέπει να παραμείνει ζουμερό. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε με μία οδοντογλυφίδα όσο ψήνεται και έτσι θα ξέρετε πότε είναι εντάξει.Το δεντρολίβανο μπορείτε να τον προσθέσετε και προς το τέλος για να μην πικρίσει το φαί.Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού, κρατήστε τον χυμό από το ένα λεμόνι και προσθέστε το 10 λεπτά πριν βγάλετε το φαί από τον φούρνο. Καλή όρεξη! Ευχαριστούμε την fotinisam για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα εμπνευσμένο από την φίλη μου Ρένα.
-
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με χοντρά μακαρόνια. Λίγα μυστικά ακόμα Την κανέλα δεν την βάζω την πρώτη ώρα για να κρατήσει δυνατό το άρωμα της.Προσωπικά τα μακαρόνια δεν τα σουρώνω αλλά τα βγάζω με την πιρούνα για να έχουν αρκετό ζουμί.Συνδιάζεται εξαιρετικά με αλμυρά-πικάντικα τυριά.