Συνταγές (5)
-
Γρήγορη κι εύκολη συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Λίγα μυστικά ακόμα Την αρχική ιδέα για αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα όταν είδα την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της ΒΙΚΟΥΛΑ κ..Έβαλα λοιπόν τη φαντασία μου να δουλέψει και έκανα την πίτα σε γλυκιά έκδοση με κίτρινη κολοκύθα που είναι και η αγαπημένη γεύση της κόρης μου. Πραγματικά υπέροχη γεύση και εποχιακή μια και οι κίτρινες κολοκύθες έχουν κατακλύσει τα μανάβικα και παρόλο που είναι πλούσια πηγή βιταμινών δεν πολυχρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα. Οσο για τον τίτλο της τεμπελοκολοκυθόπιτας τον έδωσα λόγω της ευκολίας της συνταγής. Ελπίζω να σας αρέσει.
-
Γευστικά κι αφράτα μπιφτέκια μαγειρεμένα στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Λίγα μυστικά ακόμα Άν θέλουμε όταν ψηθούν τα μπιφτέκια τα βγάζουμε απο το ταψί και βάζουμε στη σάλτσα 4-5 ποτήρια νερό κι όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα κριθαράκι περίπου 2 ποτήρια και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
-
Συνταγή για μαλακό και πεντανόστιμο κρέας. Λίγα μυστικά ακόμα Αν σας αρέσουν τα καυτερά όπως κι εμένα προσθέστε μισό κουταλάκι τσίλι σε σκόνη και μισό κουταλάκι γλυκειά πάπρικα. Συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, μακαρόνια, πιλάφι, πουρέ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
-
Ενα πεντανόστιμο λικεράκι που έμαθα απο τη μαμά μου η οποία το έφτιαχνε απο τότε που ήμουν μικρή. Δοκιμάστε το με πάγο ή χωρίς και θα καταλάβετε τι εννοώ. Λίγα μυστικά ακόμα Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε βάζο με αεροστεγές καπάκι και να ξέρετε πως οσο πιο πολύ καιρό μείνει στον ήλιο τοσο πιο ωραίο γίνεται.Οσο για τα καρυδάκια τα μαζεύουμε τον Ιούνιο οταν ειναι πράσινα.
-
Μία διαφορετική εκδοχή της ελληνικής καρμπονάρας χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο. Και λέω της ελληνικής, γιατι ως γνωστό η αυθεντική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και αντί για μπέϊκον εχει κομματάκια χοιρινής πανσέτας. Ελπίζω να σας αρέσει. Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε ρίξτε στο μπέϊκον κατευθείαν το ζωμό να πάρει μια βράση αντι να το τσιγαρίσετε με το λάδι.