Συνταγές (28)
-
-
Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάπρικα με ρίγανη και θα έχουν εξίσου ωραία γεύση!
-
Μια δροσερή ανάλαφρη τούρτα χωρίς σιρόπια... Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ όταν την έκανα πήρα κομπόστα που είναι ειδικά για μπλακ φόρεστ και είναι παχύρρευστη οπότε δε χρειάστηκε να κάνω όλη την ετοιμασία των κερασιών και έτσι ήταν ακόμα πιο εύκολη!Π αντεσπάνι-σαντιγύ-κομπόστα και τέλειωσα!!!Το παντεσπάνι που χρησιμοποιεί η συνταγή είναι τρομερά αφράτο και εξαιτίας της γλύκας της κομπόστας δε χρειάζεται σιρόπιασμα καθόλου!Εμένα είναι η αγαπημένη του άντρα μου γιατί είναι γευστική και ελαφριά... Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!
-
Αφράτα, πεντανόστιμα μαφινάκια! Λίγα μυστικά ακόμα Παραλλαγές1. Αν δεν έχετε βατόμουρα κάντε το εξήςΒάλτε στη φόρμα το μισό μίγμα και με το κουτάλι τραβήξτε στη μέση μια χαρακιά σαν να "σχίζετε" το κέικ. Βάλτε πάνω στη χαρακιά με το κουτάλι μισή περίπου κονσέρβα μαυροκέρασο (αυτό που βάζουν στη black forest) και από πάνω βάλτε το υπόλοιπο μισό μίγμα.2. Αντί για βατόμουρα μπορείτε να βάλετε 150 γραμμάρια chocolate chips.3. Τέλος, αντί για βατόμουρα, βάλτε φλούδα λεμονιού και poppy-seeds(όποιος ξέρει τι είναι αυτό, γιατί εγώ δεν έχω ιδέα...Το έλεγε η συνταγή...)Εγώ δοκίμασα την παραλλαγή 1 και ήταν τέλεια!
-
-
Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Λίγα μυστικά ακόμα Παραλλαγές1. Βουτώ την άκρη του μπισκότου αφού ψηθεί σε λιωμένη κουβερτούρα και αραδιάζω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.2. Φτιάχνω μπισκότα γεμιστά βάζοντας μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα ώστε να κολλήσουν.3. Βουτώ την άκρη του μπισκότου σε λίγη ζεστή μαρμελάδα και στη συνέχεια σε καβουρδισμένο αμύγδαλο.Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
-
Cooksnaps (65)
-
Το έκανα χθες και ήταν πολύ καλό. Σήμερα βέβαια νομίζω ότι μου άρεσε παραπάνω. Όσο ήταν ζεστό μου μύριζε λίγο το λάδι...Το φακελάκι μαγιάς που είχα μου έβγαλε την 1,5 κουταλιά που χρειαζόταν η συνταγή και έτσι δε χρειάστηκε να ανοίξω άλλο. Αλεύρι μου πήρε παραπάνω από 500 γραμμάρια. Ήθελα να ρωτήσω, αν το έκανα με αλεύρι μισό για όλες τις χρήσεις και μισό χωριάτικο(δηλαδή σκληρό) πιστεύετε θα πείραζε σε κάτι??? Εννοώ για να το κάνω πιο \"ψωμένιο\" και όχι τόσο αφράτο σαν τη μαργαρίτα...Την επόμενη φορά πάντως(αύριο δηλαδή...χιχι) λέω σε κάποια να βάλω και ελιές μήπως επιτέλους πετύχο το ελιόψωμο όπως το θέλω γιατί ακόμα δεν μου έχει κάτσει σαν συνταγή. Νομίζω θα του πήγαινε...Θα επανέλθω! Βάλε σχόλιο
-
Δεν το πίστευα ότι έγιναν τόσο εύκολα! Τα έκανα το Σάββατο με το γιόκα μου και το χαρήκαμε και οι δυο πολύ!! Χθες είχαν έρθει και τα ανιψάκια μου και τους έδωσα δυο τυλιγμένα σε δωράκια...Δεν τα ξεκολλάγανε από τα χεράκια τους! Ανεβάζω και φωτό...Ευχαριστούμε για την ιδέα και τη συνταγή που θα κάνει τα πιτσιρίκια μας πολύ πολύ χαρούμενα... Βάλε σχόλιο
-
Έκανα την πίτα αλλά με το φύλλο της συνταγής \"φυλλαράκι φιλαράκι\". Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!!! Έκοψα και έπλυνα τα χόρτα και τα είχα σε τρυπητό όλη νύχτα να κατεβάσουν όλα τα ζουμιά τους. Την επομένη έφτιαξα το φύλλο, 1 κάτω - 1 πάνω, πέταξα και τη γέμιση μέσα και σε 1 ώρα είχα την πιο πετυχημένη μου πιτούλα, η οποία δεν παπάρωσε από τα υγρά, ήταν σούπερ-τραγανή και κυρίως πεντανόστιμη!!! Η γέμιση είναι απλή αλλά καταπληκτική!!Δεν έβαλα τον άνιθο μόνο...Καλά, τον τραχανά τον φοβόμουνα στις πίτες που τον είχα ξανακούσει αλλά έκανε τέλεια δουλειά και η πιτούλα μου λουκουμάκι!!!Ανεβάζω και φωτό...Σήμερα μακάρι να έχουν μείνει 5-6 κομμάτια... Βάλε σχόλιο
-
Δηλώνω πια φαν των συνταγών σου!!! Δυστυχώς μόνο 5 πηρουνάκια μπορώ να σου βάλω! Χθες έλειπα και δεν κατάφερα να δω το σχόλιο σου οπότε πήγα και αγόρασα αλεύρι χωριάτικο για να το κάνω όπως πρέπει.Τα λόγια είναι περιττά λένε αλλά εγώ θα στα πω! Έγινε πανεύκολα! Έβαλα ελαιόλαδο γιατί δεν είχα αρκετό σπορέλαιο. Νόμιζα ότι θα μυρίζει πολύ η λαδίλα μετά το ψήσιμο γιατί γενικά σε τέτοια πράγματα χρησιμοποιώ σπορέλαιο για πιο ελαφρύ... Αλλά το φύλλο έγινε σούπερ τραγανό, δε μύριζε,ούτε έβγαλε λαδίνα!! Απλά μπισκοτένιο και σε συνδυασμό με την γέμιση που έκανα βγήκε μοναδικό!!!Νιώθω πολύ περήφανη εξαιτίας σου σήμερα, ναι!!Πέτυχα πίτα πρώτη φορά στα χρονικά! Αφού να φανταστείς μόλις την έβγαλα από το φούρνο και την κόψαμε να τη δοκιμάσουμε με τον άντρα μου κοιταζόμασταν μεταξύ μας!χαχαχα...Η Ζύμη ίσα που μου έφτασε για 34 ταψί να σημειώσω(ανεβάζω και φωτό!) και την έψησα μια ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να ροδίσει! Χίλια ευχαριστώ που μου έλυσες τα χέρια!!! Βάλε σχόλιο
-
5 πηρουνάκια δε φτάνουν για την τόσο τέλεια συνταγή!!!Σε ευχαριστούμε που την ανέβασες!!! Χθες μου μπήκαν στο μάτι να τα κάνω και έτρεχα να βρω ταχίνι. Μόλις μπήκα σπίτι συνειδητοποίησα ότι δεν είχα μαργαρίνη και τα μαγαζιά κλειστά! Ευτυχώς εδώ που μένω τα περίπτερα έχουν τα πάντα και έτσι γύρισα σπίτι και τα έκανα.Μισή δόση γιατί δεν είχα χώρο στην κατάψυξη...Τα άφησα μισή ώρα να ξεκουραστούν γιατί είχα ξεχάσει να προθερμάνω το φούρνο και τα έψησα 18 λεπτά ακριβώς! Γίνανε τσουπωτά και αφράτα!!!Λίγο λαστιχωτά στη γεύση όπως μου αρέσουν!!!Τέλεια...Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ξανα-αγοράσω κουλούρι από φούρνο!!Και του άντρα μου του άρεσαν πολύ!!! Βάλε σχόλιο