Συνταγές (10)
-
- 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγισμένο (***al)
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
-
Λίγα μυστικά ακόμα Συνήθως χρησιμοποιώ τα 20 μπισκότα και τα υπόλοιπα, τα κάνω τρίμματα. Μου έχει τύχει να μην υπάρχουν τρίμματα και να αυτοσχεδιάζω με καρύδια κ.α. Η σαντιγύ χρειάζεται αρκετό χτύπημα προκειμένου να λιώσει η άχνη και να μην την νιώθουμε στο στόμα μας.
-
Μια μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη Λίγα μυστικά ακόμα 1 κουταλιά της σούπας50 θερμίδες
-
Λίγα μυστικά ακόμα Το σιρόπι πρέπει να είναι σε ρευστη μορφή αφού πρέπει με αυτό να περιχύσουμε τα σύκα. Μια πρόταση παρουσίασης είναι να βάλουμε τα σύκα σε πιατέλα και ενδιάμεσα να προσθέσουμε ανθότυρο, το οποίο θα έχει περιχυθεί και αυτό με σιρόπι. Αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό γλυκού-φρούτου.
-
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 10 λωρίδες παστουρμάς λεπτοκομμένος
- 3 χοντρές φέτες ψωμί (χωρίς κόρα)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αβγό
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι-πιπέρι
- αλεύρι
-
- 2 μελιτζάνες βάφλες
- 225 γρ. μοτσαρέλα
- 2 ντομάτες
- σάλτσα πέστο
- Ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι λεμόνι
- 1 κουταλιά λιαστή ντομάτα
-
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 8 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα και βρασμένα
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και τηγανισμένες
- 250 γρ.τριμμένο κίτρινο τυρί
- 250 γρ.φέτα
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπερι
- 1 αβγό για άλειμα