Συνταγές (1)
-
Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκάκι, για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Cooksnaps (8)
-
Τέλεια!!!! Τέλεια!!!! Τ έ λ ε ι α!!!!!!\nΠολύ πολύ αφράτα, η κρέμα από μέσα και η μαρμελάδα από πάνω, δένουν και δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό!!!!\nΑυτή είναι η δεύτερη φορά που τα φτιάχνω. Την πρώτη φορά δεν μπορούσα να τα τυλίξω, μου έφευγε η κρέμα και παιδεύτηκα πολύ να καταφέρω να κλείσω όπως όπως το ζυμαράκι και να τα ψήσω έτσι ολόκληρα. Η γεύση πολύ καλή, αλλά ήταν απλά ένα μακρόστενο γεμιστό με κρέμα ψωμί.\nΑυτή τη φορά όμως έπηξα πιο πολύ την κρέμα, την άφησα να κρυώσει καλά (βοήθησε λίγο και η κατάψυξη), αφού την έστρωσα στο ζυμαράκι, τύλιξα το ρολό και το έβαλα για λίγο στην κατάψυξη κι έτσι μπόρεσα πιο εύκολα να το κόψω σε ρολάκια. Κάθε φορά βουτούσα το μαχαίρι σε νεράκι. Θέλει πολύ κοφτερό μαχαίρι, για να τα κόβει χωρίς πίεση κι έτσι να μη φεύγει η κρέμα!!!!\nΑυτά τα ολίγα...!!!\nΕυχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική συνταγή!!! Βάλε σχόλιο
-
Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!!!!!!! Βασιλική ευχαριστούμε πάααρα πολύ για την υπέροχη συνταγή!!! Να σημειώσω δυο πραγματάκια μόνο... Πρώτον, άλλαξα τη διαδικασία του ζυμώματος. Στο χλιαρό γαλατάκι διέλυσα τη μαγιά με τη ζάχαρη (σημειωτέον έβαλα λίγο παραπάνω μαγιά και αρκετή παραπάνω ζάχαρη), πρόσθεσα το αυγό και το βούτυρο, λίγο αλεύρι, μετά το αλάτι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Κι ήρθε κι έγινε το ζυμαράκι μου αφρός!!!Και δεύτερον, επειδή είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω, να πω ότι αυτή τη φορά χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκια και η διαφορά ήταν μεγάλη. Σαφώς έγινε πολύ καλύτερο με το αλεύρι για τσουρέκια, απ' ότι με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ψηφίζω δαγκωτό αλεύρι για τσουρέκια για τη συγκεκριμένη συνταγή! Αυτά τα ολίγα...Βασιλική εύγε!!!!Α! και κάτι ακόμη... το φουντούκι το έκανα σκόνη στο μούλτι κι έτσι είχε μεν τη γεύση του φουντουκιού, χωρίς να κολλάει στα δόντια και να γίνεται ενοχλητικό...! Βάλε σχόλιο