Συνταγές (9)
-
Ένα φαγητό γεμάτο χρώματα. Απλά τέλειο Λίγα μυστικά ακόμα Πολλές φορές βάζω ότι έχω στο ψυγείο. Βάζω και κολοκύθι αν έχω ή έχω βάλει ψίχα από μια μικρή μελιτζάνα. Φαντασία να 'χεις. Επίσης καλό θα ήταν να το ψήσετε σε πήλινη γάστρα που κλείνει με το καπάκι της ή σε οτιδήποτε σκεύος που κλείνει με καπάκι ώστε να κρατήσει τα ζουμιά του. Αυτό όμως που θα σας ξετρελάνει είναι να βάλετε και πατάτες μέσα στην γάστρα κομμένες στα τέσσερα. Η πατάτα ψήνεται στο ζουμί και είναι μούρλια. Μελώνει το φαγητό.
-
Πανεύκολο και νοστιμότατο. Λίγα μυστικά ακόμα Είναι πολύ εύγευστο. Μπορείς κάλλιστα να το σερβίρεις στους καλεσμένους σου.
-
-
Θα γλείφετε τα δάκτυλα σας. Λίγα μυστικά ακόμα Βασικό είναι να μήν λιώσει το κρέας ή τα κρεμμύδια. Αν νομίζετε ότι θέλει ένα "τσακ" για να γίνουν τα κρεμμύδια, σβήστε το μάτι και αφήστε την κλειστή κατσαρόλα πάνω στο μάτι και θα γίνει. Τώρα άν δεν θέλετε την πολύ σπιρτάδα απο τα κρεμμύδια για αυτό δεν έβαλα πιπέρι καλά θα ήταν να ξεκινήσετε πρώτα να καθαρίζετε τα κρεμμύδια, να πάρετε ένα πιρούνι και να ρίξετε 3 πιρουνιές στα κρεμμύδια και να τα βάλετε στο νερό το οποίο να αλλάξετε άλλη μια φορά και μετά να βάλετε το κρέας έτσι όταν θα χρειαστεί να ρίξετε τα κρεμμύδια να έχει φύγει η πολύ σπιρτάδα
-
-
Της πεθεράς μου συνταγή. Είναι τέλεια. Εμείς πάντως δεν περιμένουμε γάμο για να το φάμε. Λίγα μυστικά ακόμα Στο ένα νεροπότηρο ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός
-
Χωρίς να σβολιάσει. Λίγα μυστικά ακόμα Προσοχή στο αλάτι γιατί αν μπεί και το τυρί χρειάζεται λιγότερο.Το βασικό είναι για να μην σβολιάσει να τα βάλετε όλα απο την αρχή και μετά να ανοίξετε το μάτι.Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό στο ανακάτεμα αλλά γίνεται πολύ ωραία η μπεσαμέλ. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα λεφτά στο παστίτσιο είναι η μπεσαμέλ.Η συνταγή είναι για ένα κανονικό ταψί.