Συνταγές (4)
-
Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, χωρίς αυγά, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών. Λίγα μυστικά ακόμα ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ1) ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.Ή μπορείτε να βάλετε το μισό ζαχαρούχο και μια μπανάνα (βγαίνει λιγότερο γλυκό έτσι αν σας φαίνεται πολύ γλυκό)2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.Αντι για χυμό φρούτου μπορεί να μπει "πουρες φρουτου". Το ιδιο το φρουτο το κοβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μουλτι με λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο. Απαραίτητο είναι όταν το φρούτο απο μόνο του δεν έχει πολύ ζουμί. Γενικά για τα γλυκά που το φρούτο μπαίνει σαν πουρές να προτιμάτε τα παραγινομένα φρουτα3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.4) ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.5) ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑανακατεύω 3-4 κ.σ. κακάο στο εβαπορέ πριν το βάλω
-
-
Είναι μπισκοτάκια ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ. Γίνονται γρήγορα, δεν φουσκώνουν, είναι τραγανά και πολύ υγιεινά. Λίγα μυστικά ακόμα Το λιναρόσπορο μπορείτε να τον βρείτε σε μαγαζί με βιολογικα. Εχω την εντύπωση ότι τον πουλάνε και έτοιμο σε σκόνη, αλλά εγώ δεν έχω πάρει ποτέ έτσι.Για να αντικαταστήσουμε ένα αυγό μπορούμε να βάλουμε 2 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου με 1/4 της κούπας νερό. Ο λιναρόσπορος με το νερό βρέχει και δένει τα υλικά, που στα μπισκότα αυτός είναι ο βασικός ρόλος του αυγού.Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πάρα πολυ υγιεινά και κατάλληλα και για vegeterian. Ελπίζω να σας αρέσουν.
-
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία κοπέλα, που είχα γνωρίσει σε ένα σεμινάριο και απο τότε καθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάποιος μου την ζητάει!!μέχρι τώρα την έχω δώσει σε καμιά δεκαριά άτομα!είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά μπισκότα και έχουν περιθώριο για πολλές παραλλαγές!! Λίγα μυστικά ακόμα Παραλλαγεςαντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ μελάσα βάζω 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι, 100 γραμ λιωμένη κουβερτούρααντί 3 κ.σ. μελάσα βάζω 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ. μελάσα βάζω 1 κ.γ. κανέλα 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.Γενικά εχει περιθώριο αλλαγων και μέλι με κανέλα μπορούμε να βάλουμε ή με ξύσμα λεμονιού και πικρή σοκολάτα ή και ακόμα 1 κ.γ. σκόνη τσίλι με σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα κακάου!