Συνταγές (19)
-
Το έχω φάει στη Βενετία, αλλά νομίζω είναι αραβικό φαγητό. Κάνει πολύ νόστιμο σνακ κρυο ή ζεστό, ακόμα γεύμα για το σχολείο
-
Σαν του IKEA, μόνο που είναι λίγο καλύτερη! Πειράζει; Λίγα μυστικά ακόμα Η σούπα αυτή έγινε η αιτία που η κόρη μου αγάπησε τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήσαμε κρασί Σαββατιανό του 2010 και μανιτάρια παραγωγής μας (μανιταρόμπαλα), για αυτό και είναι πλευρώτους. Προσωπικά προτιμώ τα πορτο μπέλλο, αλλά, εφ οσον είμεθα παραγωγοί πλέον πλευρώτους, τιμούμε τον κόπο μας! Νομίζω ότι η σούπα γίνεται εξίσου εύγευστη και με πορτσίνι.
-
Slow cooker, κλασσικά. Μεταλλαγμένη χορτόσουπα με προσθήκη κρέατος. Σερβίρεται ως κονσομέ ή κανονικά ως σούπα. Τα αρώματά της ξαφνιάζουν ευχάριστα. Λίγα μυστικά ακόμα Αυτή η σούπα έκανε την οικογένεια μου να αποδεχτεί ο μεν ανδρας μου το πράσσο και το μπρόκολο, την δε κόρη μου, το πράσσο! Ισως θα της ταίριαζε και λίγο πορτομπέλο μανιτάρι, θα το δοκιμάσω προσεχώς
-
Η γεύση του φέρνει σε ξυνόγαλα και σε αριάνι, αλλά όχι ακριβώς. Συνιστάται ακόμα και για αυτούς που έχουν θέμα μα τη λακτόζη ( περιέχει πολύ λίγη). Τα ευεργετήματά του άπειρα! Λίγα μυστικά ακόμα Μερικοί δεν μπορούν την κάπως παχύρευστη υφή του και το διαλύουν πριν το πιούν σε νεράκι. Είναι χωνευτικό, εύγεστο και δροσερό ως αναψυκτικό. Μπορείτε να το πιείτε με κανέλα ή και με κάποιο σιροπάκι της αρεσκίας σας, αλλά η αυθεντική του γεύση για τους λάτρεις του γιαουρτιού είναι αξεπέραστη. Εγώ το χρησιμοποιώ και στο ψήσιμο πάνω απο τις πριζόλες και σε ντιπ διάφορα για να συνοδεύσω αλλαντικά και ζαρζαβατικά, ακόμα και για υγρό παράγοντα στις πατάτες ντοφέν. Κάπου είδα ότι μερικοί το βάζουν σε κέηκ αντί για γάλα ή γιαούρτι. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα γεικώς αλλά τα θεαματικά του αποτελέσματα φαίνονται στη λειτουργία του εντέρου και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
-
Το ευεργετικό πράσινο τσάι, σε μια εντελώς καλοκαιρινή έκδοση, ελαφρύ, δροσιστικό, ευεργετικό! Λίγα μυστικά ακόμα Ελευθερες ρίζες, κατεχίνες, και ότι θέλετε!Χιντ, αγοράστε χύμα τσάι, είναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτα σε σακουλάκια, θα το διαπιστώσετε όταν δείτε εκεινες τις μικρες μπαλιλτσες να γινονται οσο περνα η ωρα φυλλα. Το τσαι στα φακελλακια ειναι συνηθως τριμματα απο τσαι!Καλο ειναι να μη βαλετε ζαχαρη και αν θελει καποιος να προσθεσει ζαχαρη ή μελι.Θα ξαφνιαστειτε ποσο αρωματικο γινεται, ποσο πολυ πινεται και ποσο καλο σας κανει.ΥποσημειωσηΜπορει να χρησιμοποιηθει και ως σπλας μετα το ντους, για να ανακουφισει απο τον ηλιο, αν εχετε παει στη θαλασσα!Αν το κανετε πολυ δυνατο μπορειτε να το αραιωσετε οταν το σερβιρετε, με σοδα!!! Η απολυτη χλιδα.Μη το διατηρειτε στο ψυγειο για πανω απο 2 ημερες!
-
-
Cooksnaps (17)
-
μας άρεσε και θα την ξανακανουμε ως κεηκ! Τα 4 πηρουνάκια γιατί και εμεις ειχαμε θεμα με το ψησιμο,, την ψησαμε αλλα 40 λεπτα σχεδον και με αλουμινοχατο, με αποτελεσμα να ψηθει μεν απο μεσα και να μην αρπαξει πολυ απο εξω αλλα να καει σχεδον απο κατω,,, αντιπαρεχόμαστε γιατί αφου κόψαμε το καμένο το υπολοιπο ηταν ,,θεικο! Α,, επειδη ο ανδρας μου δε τρωει λεμονι στο γλυκό βαλαμε μονο πορτοκαλι, πιστεύω οτι με λεμονι θα ειναι ακομα καλυτερο!!! Βάλε σχόλιο
-
Λοιπον κάναμε με το 5χρονο την τουρτα\nως συληψη είναι μοναδική. Η μικρή έκανε σχεδον τα παντα μονη της. Ως εικονα πολυ ελκυστική. Εχουμε αντιρρηση ως οικογενεια για την Μορφατ μεταλλική. Εδω και χροναι εχουμε ως οικογενεια εθιστει σε σαντιγυ απο κρεμα γαλακτος με λιγη ζαχαρη αχνη. Αρχικως μου αρεσε το οτι η σαντιγυ εκανε σωμα και στηνοταν καλυτερα απο αυτο που εμεις λεμε σαντιγυ, αλλα ως γευση μας λιγωσε ολους,,, ακομα και τον hubby που πινεικαφε με 7 κουταλιες ζαχαρη!! πραγματι μορφατ με ζαχαρουχο γαλα μαζι, ηταν καπως υπερβολικο για τις δικες μας γευσεις. Δε τολμω να το δοκιμασω με μορφατ και απλο συμπυκνωμενο γαλα και ισως λιγη ζαχαρη, γιατι θα με λυντσαρουν!! Θα ξανακανω ομως την συνταγη με την δικια μας αποψη για την σαντιγυ και θα σας πω,,, ισως βεβαια δε στηθει εξισσου ωραια,,, ειδομεν! Βάλε σχόλιο
-
το έκανα για να κανω κατι καστρα για την τουρτα της μικρης μου ( την επικάλυψη θα την κανω με ζαχαροπαστα αλλα σκεφτηκα να ειναι πιο στερεο το καστρο ,,, οταν τελειωσει μεθαυριο η κατασκευη θα βαλω και φωτος). Το θεμα ειναι οτι δεν επαιρνε ολη τη ζαχαρη και αναγκαστηκα να βρεξω τα χερια μου, το νερο προφανως ειναι πολυ λιγο??... έκανα ότι έλεγε η συνταγη εκτος απο το μπεν μαρι, που το εβαλα κατευθειαν στο ματι, αλλα δε το αφησα να εξατμιστει,, μετα ήταν πολύ σκληρό και δε δουλευόταν ούτε στο ζύμωμα, αναγκάστηκα και έβαλα αρκετο σπορέλαιο, ισως 3 κουταλιες για να μπορει να δουλευτεί. και φυσικά στέγνωνε πολυ πολυ γρήγορα, είχα εκτός ζελατίνης μέγεθος ίσα με 2-3 καρύδια και το δούλευα με τον πλάστη, έ μέχρι να δώσω το σχήμα που ήθελα στο κομμάτι που έκοβα, τα περίσσι που τεμάχιζα γινόταν άχρηστα. το αποτέλεσμα καλό στο τέλος (αν εξαιρέσεις ότι έπλαθα πολύ λεπτό το φύλο και σε ορισμένες περιπτώσεις έσπαζε η κατασκευή, ή ότι ξεραινόταν μέχρι να του δώσω σχήμα και σχιζόταν). Με παίδεψε αρκετά. Μεθαύριο θα κάνω την κλασικη ζαχαρόπαστα αντικαθιστόντας την γλυκερινη με λαδι (τραγα να σαι καλα) γιατι δε βρίσκω βρώσιμη και θα συγκρίνω το πως δουλεύονται τα μικρά τεμάχια,,,ναι έκανα και κατι ξιλολοιδια οπως λουλουδια και λπετομερειες με αυτο....\nΕξυπνη συνταγη αλλα είτε έκανα κάτι πολύ λάθος είτε οι αναλογιες ειναι λαθος,,, Βάλε σχόλιο