Συνταγές (14)
-
-
-
Κολασμένη, πικάντικη αλλά γλυκιά ταυτόχρονα....κι όμως γίνεται! Λίγα μυστικά ακόμα 1)Εγώ σας προτείνω τις εξής ζύμεςα. Ζύμη για πίτσα 4β. Ζύμη για πίτσα στο σπίτι όπως στην πιτσαρία2) Να προτιμήσετε την λευκή μοτσαρέλα3) Μην αλλάξετε την σειρά των υλικών, π.χ. αν βάλετε μετά τη σάλτσα τη πανσέτα θα μείνει άψητη.Φυσικά αυξάνετε ή μειώνετε τα υλικά με βάση τις προτιμήσεις σας.
-
Ελαφρύ, πεντανόστιμο και γρήγορο! Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε να βάλετε στη σως και 2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή ακόμα και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο το πράσινο μέρος. Το ελαιόλαδο έχει βαριά γεύση και δεν θα το συνιστούσα στη συγκεκριμένη συνταγή. Αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες.
-
Καπνιστά, αφράτα, κολασμένα μπιφτέκια για μπυροκαταστάσεις και όχι μόνο!!! Λίγα μυστικά ακόμα Δεν είναι καθόλου δύσκολα, εννοείται πως μπορείτε να τα κάνετε και με πατάτες στον φούρνο. Κατά την γνώμη μου όμως επειδή έχουν καπνιστή γεύση θέλουν κάτι πιο απλό...όπως πατατοσαλάτα ή μια σαλάτα της αρεσκείας σας.... Η συνταγή πρότεινε μουστάρδα Maille Wholegrain, αλλά μπορείτε να χρησιμοποήσετε όποια εσείς θέλετε. Καλή επιτυχία! Πηγή ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
-
Εξαιρετικά ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό. Η συνταγή είναι της κας. Ντίνας Νικολάου...καλή επιτυχία! Λίγα μυστικά ακόμα Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.
-
Γκανάζ γάλακτος, κρέμα γιαουρτιού και γκανάζ ξαπλώνουν "προκλητικά" επάνω σε βάση μπακλαβά!!! Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή την ιδιαίτερα πρωτότυπη τούρτα, με λίγα υλικά από την κα. Ντίνα Νικολάου. Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την τούρτα στην κατάψυξη για να γίνει παγωτό. Πριν τη σερβίρετε, όμως, θα πρέπει να την βγάλετε 30 λεπτά νωρίτερα για να μπορεί να κοπεί με ευκολία.
Cooksnaps (19)
-
Σε κατσαρόλα έβαλα στρώσεις φράουλας-ζάχαρης και έβαλα και τον χυμό λεμονιού. Την έβρασα για 20 λεπτά (εκεί έπιασε τους 105 βαθμούς) και παράλληλα έλιωσα με ξύλινη κουτάλα. Την άφησα στο σβηστό, αλλά ζεστό μάτι για 8 ώρες και μετά την ξαναέβρασα για 10 λεπτά μέχρι να αποστειρωθούν τα βάζα μου. ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!! Βάλε σχόλιο
-
Είναι τα ωραιότερα μελομακάρονα που υπάρχουν...θα "απογειωθεί" και φωτογραφία!!!Το κάθε μελομακάρονο ζυγίζει 25 γρ., τα έβαλα καυτά για 4 δευτερόλεπτα στο σιρόπι (ναι είναι αρκετός χρόνος!) και μετά σκέτο μέλι και καρύδια.Μην αραιώνετε το μέλι με νερό...παπαριάζουν τα μελομακάρονα...ευχαριστούμε! Βάλε σχόλιο