Συνταγές (6)
-
Γρήγορη και νόστιμη συνταγή για απολαυστικό μαλακό κοτόπουλο. Λίγα μυστικά ακόμα Το να περάσετε τα κοτόπουλα στα στικ για σουβλάκια είναι προαιρετικό. Μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν σε ένα ταψί. Επίσης, μερικές φορές όταν θέλω να ετοιμάσω κάτι γρήγορο να τσιμπήσουμε το βράδυ, δεν τα βάζω στο ψυγείο. Τα ετοιμάζω και τα ψήνω κατευθείαν και γίνονται εξίσου νόστιμα και μαλακά.
-
Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα λαχανικά, την ώρα που τα σωτάρετε, 1-2 κουταλάκια κάρυ και λίγη πάπρικα, για έξτρα γεύση. Οι πιο πάνω ποσότητες συνήθως γεμίζουν ένα μεγάλο pyrex και περισσεύει και λίγο. Εγώ συνήθως γεμίζω 2 μέτρια pyrex και κρατάω το ένα στην κατάψυξη (χωρίς να το έχω ψήσει στο φούρνο) για να το ψήσω άλλη μέρα. Και πάλι είναι τέλειο!! Τέλος, σε όσους αρέσει το κόκκινο λάχανο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μισή ποσότητα άσπρο και μισή κόκκινο.
-
Πολυνησιακές γεύσεις...κάνει και για τις νηστείες!!! Λίγα μυστικά ακόμα Αν οι γαρίδες σας είναι κατεψυγμένες, τότε καθαρίζονται εύκολα αν τις βάλετε για λίγη ώρα μέσα σε νερό για να ξεπαγώσουν. Αν είναι φρέσκιες, θέλουν λίγο βράσιμο για να μπορέσετε να τις καθαρίσετε (έτσι μου έχουν πει, δεν το έχω κάνει το φαγητό αυτό με φρέσκιες γαρίδες ακόμη...).
-
Πολύ πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Λίγα μυστικά ακόμα Αλάτι δε βάζουμε φυσικά γιατί είναι αλμυρό το χαλούμι και θα μας βγει το φαγητό λύσσα. Συνήθως μαγειρεύω αυτό το φαγητό μαζί με άλλα όταν έχω τραπέζι στο σπίτι, αλλά το έχω δοκιμάσει και για μεσημεριανό μαζί με πατατούλες στο ίδιο ταψί και είναι τέλειο. Πασπαλίζω και τις πατάτες με το μίγμα και τα ψήνω μαζί. Προσέξτε μη βάλετε στο ταψί σας πολύ λάδι γιατί έχουν και τα κοτόπουλα και θα γίνει πολύ λαδερό το φαγητό. Τέλος, να αναφέρω ότι η ποσότητα του κάρυ ποικίλει ανάλογα με τα γούστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο.
-
Πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για βραδυνό "τσίμπημα". Λίγα μυστικά ακόμα Αναλόγως των γευστικών προτιμήσεων της παρέας, μπορούμε να προσθέσουμε σε όποιον θέλει λίγη μαγιονέζα, αφού βγάλουμε τις πίτες από το φούρνο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μαρουλάκι και λίγο λεμονάκι για περισσότερη γεύση.
-
Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή μου αρέσει να έχει έντονη μυρωδιά και γεύση κρασιού και του πάει, δεν προσθέτω νερό αλλά πολύ κρασί. Επίσης δεν προσθέτω λάδι, επειδή κατεβάζουν οι μουστάρδες (το γιατί δεν το ξέρω...). Πάντως αν θα προσθέσετε λάδι, μην το παρακάνετε γιατί θα σας βγει πολύ λαδερό και βαρύ. Τέλος, επειδή είναι συνταγή την οποία έχω εμπνευστεί εγώ, μερικές φορές όταν δεν έχει πήξει αρκετά το ζουμί, προσθέτω μία κουταλιά corn flour σε λίγο νερό ή γάλα και το περιχύνω πάνω από το κρέας, ανακατεύοντας λίγο με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αφήνω στο φούρνο για λίγη ώρα και έχω μία υπερόχη σάλτσα. Καλή επιτυχία!