Συνταγές (8)
-
Μια υπέροχη γιορτινή μικρασιάτικη συνταγή λίγο ξεχασμένη μέσα στόν ορυμαγδό της κρέμας γάλακτος και των λιωμένων τυριών του σήμερα. Τη βρήκα πρόσφατα σε ένα αρχαίο Οlive που έπεσε τυχαία στα χέρια μου την δοκίμασα, τη λάτρεψα και σας την παραδίδω. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή δεν έχει μυστικά, σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο με μιά μεγάλη πράσινη σαλάτα ή και σε μπούφε χρησιμοποιώντας μικρότερα κυδώνια. Φίνα και νόστιμη σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπες.
-
Λίγα μυστικά ακόμα Είναι μια πόλύ νόστιμη σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί και σαν κυρίως γεύμα ή να συνοδεύσει ψητά λουκάνικα κ.α. καλούδια το ίδιο γευστική χειμώνα καλοκαίρι.Την βρήκα στο περιοδικό ΟLIVE πρίν ένα περίπου χρόνο και απο τότε την φιάχνω πολύ συχνά. Ελπίζω να σας αρέσει και να την χαρείτε οσο κι εγώ.
-
Λίγα μυστικά ακόμα Είμαι σίγουρη πως θα απολαύσετε αυτή την αρωματική ψαρόσουπα που έχει λίγο κόπο αλλά σε αποζημιώνει με τη γεύση της απόλυτα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι με ψαρικά.Πολύ σημαντική λεπτομέρεια, αν δεν βρήκατε φρέσκες γαρίδες μην τις βάλετε καθόλου, τα συντηριτικά απο τις κατεψυγμένες θα χαλάσουν το άρωμα και τη γεύση.Καλή επιτυχία!
-
Τι μαγειρεύεις όταν θες να ευχαριστήσεις μερακλήδες καλεσμένους. Λίγα μυστικά ακόμα Ζητήστε απ' το χασάπη σας να αφήσει το λιπάκι στο κρέας γιατί το χρειάζεται στο ψήσιμο. Η συνταγή είναι του λατρεμένου Ηλία Μαμαλάκη από το βιβλίο του "Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας". Είναι απο τις πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες συνταγές νόστιμη και πρωτότυπη.
-
Μιά πολύ εύκολη καί εντυπωσιακή συνταγή για τραπέζι ή μπουφέ. Λίγα μυστικά ακόμα Καλό είναι να την αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να κόψουμε όμορφα κομμάτια. Ελπίζω να σας αρέσει σε εμάς έχει γίνει αγαπημένη γιορτινή συνήθεια.Αν θέλετε προσθέστε και άλλα μπαχαρικά η'λαχανικά που σας αρέσουν αν και έτσι όπως σας την έδωσα έχει μια πολύ φίνα και μυρωδάτη γεύση.Τη συνταγή είχε πάρει η μανούλα μου απο το περιοδικό "γυναίκα"γύρω στο 1978
-
Τοπικό ζυμαρικό της νότιας Εύβοιας. Λίγα μυστικά ακόμα Η συντάγη είναι της μαμάς μου πάει πολύ με όλα τα κοκκινιστά (κόκορας, μοσχάρι, αρνί) όμως τρώγονται και σκέτα.Πρέπει να τα βράσουμε πολύ λίγο επειδή όσο βράζουν σκληραίνουνΤους πάνε πολύ τα χωριάτικα τυριά.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό όμως γίνονται πολύ βαριά για το στομάχι και δεν ξαναζεσταίνονται.Το βέβαιο είναι ότι πρόκειτε για μια θαύμασια παραδοσιακή λιχουδιά.
-
Στηθος κοτοπουλου μαριναρισμενο με μαρμελαδα βερικοκο, γλυκοξυνη σαλτσα, ψημενο στο φουρνο. Λίγα μυστικά ακόμα Τα υλικα ισως ξενιζουν λιγο, ομως το αποτελεσμα ειναι πεντανοστιμο. Το εφαγα στην Αμερικη στο σπιτι της αγαπημενης μου θειας και ξετρελαθηκα, ετσι ζητησα την συνταγη. Το εχω φτιαξει επισεις σε χριστουγενιατικο μπουφε με στηθος γαλοπουλας και εγινε αναρπαστο.