Συνταγές (4)
-
-
Είναι μία υπέροχη σαλάτα, από αυτές με τα λίγα υλικά που συνδυάζονται μοναδικά μεταξύ τους, που την κάνω ξανά και ξανά και απολαμβάνω κάθε φορά με την ίδια έκπληξη και χαρά την υπέροχη γεύση της. Η συνταγή είναι από μενού του Δρίσκα στην εκπομπή του "γεύσεις στην φύση". Λίγα μυστικά ακόμα Είναι απαραίτητο το αβοκάντο να είναι ΩΡΙΜΟ. Το καταλαβαίνετε όταν πιάνοντας το, είναι μαλακό. Αν είναι σκληρό στην ελαφρή πίεση, μην το πάρετε. Δεν τρώγεται σε αυτήν την φάση και θα πρέπει να περιμένετε να ωριμάσει.Στην αρχική συνταγή χρησιμοποιείται λάιμ και όχι λεμόνι, τόσο για τον χυμό, όσο και για το ξύσμα. Εγώ όσες φορές την έκανα δεν είχα λάιμ και με το λεμόνι μου αρέσει εξαιρετικά πολύ, γι αυτό και σας γράφω αυτήν που έχω δοκιμάσει.Για περισσότερο dressing, αυξάνετε τις ποσότητες, αναλογικά.
-
-
Μιά δροσερή, ελαφριά, πανεύκολη και πεντανόστιμη σαλατούλα με λίγα υλικά, που μου έλυσε ταυτόχρονα δύο προβλήματα"τι θα γίνει με εκείνη την διατροφή?" και "τι να κάνω πάλι το κοτόπουλο που περίσσεψε?" Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε πιό πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες γιαούρτι.Αν έχετε περιθώριο θερμίδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο μαζί με πέτσα που στο ψήσιμο θα γίνει κριτσανιστή και πεντανόστιμη. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι ή λίγη καρυδόψιχα. Αν δεν έχει πέτσα το κοτόπουλο, μπορείτε και να παραλείψετε το ψήσιμο και να το χρησιμοποιήσετε κρύο, ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα. Προσωπικά το ξεροψήνω ακόμα και χωρίς πέτσα και το προτιμώ ζεστό και τραγανό.Η σως, αλλά με πλήρες γιαούρτι, είναι από την εκπομπή "νηστικό αρκούδι".
Cooksnaps (6)
-
Εψαχνα μια βασιλοπιτα- κεικ με υλικα που εχω στο σπιτι κι επεσα στην συνταγη σου, που ειναι αυτη που κανει η αδερφη μου εδω και χρονια και δεν την αλλαζει. Εγινε ΤΕΛΕΙΑ. Ψηθηκε ομοιομορφα απο πανω μεχρι κατω χωρις καψιματα, στα 55 λεπτα στους 175° περιπου, χωρις αερα. Φετος δεν την στολισα. Θα ειμαι ταπεινη... Βάλε σχόλιο
-
Εγιναν τελεια! Ακολουθησα ακριβως τις οδηγιες και τις ποσότητες, εκτος απο το σιροπιασμα που το εκανα με χλιαρό σιροπι και καυτά μελομακάρονα, για λίγη ώρα. Μόλις τα βούτηξα όλα της μιάς λαμαρίνας, άρχισα και να τα βγάζω. Βγήκαν 2 ραψιά, περίπου 45 κομμάτια. Εφάμιλλα των καλύτερων επαγγελματικών! Βάλε σχόλιο
-
πολυ νοστιμη, αλλα παραλιγο να την καψω με τους 200 βαθμους.την προλαβα στα 20 λεπτα που ηδη ειχε αρπαξει ελαφρα απο πανω και κατεβασα στους 170. δεν ξερω αν εχασε απο φουσκωμα με την αλλαγη θερμοκρασιας, αλλα εγινε πεντανοστιμη.το φουσκωμα ηταν μετριο, παντως δεν εκανε και λακουβα, νορμαλ.κατα τη γνωμη μου θελει γυρω στους 180 βαθμους, γυρω στα 50 λεπτα, αναλογα τον φουρνο, αλλά 200, ειναι μεγαλη υπερβολη.επισης, εβαλα μονο αγελαδινο βουτυρο και παρελειψα τα καρυδια και τις σταφιδες γιατι την προτιμαμε χωρις αυτα.ευχαριστω για την συνταγη. Βάλε σχόλιο
-
Αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική!Μπράβο που την ανέβασες.Έβαλα κορν φλάουρ αντι για αλεύρι, 200γρ. ζάχαρη στην μέσα κρέμα και 250 γρ. σαντιγύ στην μέσα κρέμα.Όντως οι κρέμες έρχονται πολλές, αλλά δεν άνοιξα τα σφολιατάκια στην μέση, τα έβαλα ολόκληρα και τα κάτω και τα πάνω. έβαλα όοολες τις κρέμες και έγινε δυόροφη!! υπερπαραγωγή.. βγήκε μια τούρτα των 12 τεμαχίων, χρησιμοποιώντας και τα 2 φύλλα της σφολιάτας. Σου ανεβάζω και φωτό. Βάλε σχόλιο