Δε με λένε Ζαχαρούλα. Μ' αρέσουν όμως τα γλυκά. Και ο Αρκάς φυσικά... Εξ'ων το όνομα και η εικόνα.
Συνταγές (20)
-
Πουλερικό κινεζικής εμπνεύσεως αλλά ελληνικής παραγωγής και εκτέλεσης Λίγα μυστικά ακόμα Όπως καταλάβατε δεν έχει τίποτα κινέζικο, η γευση όμως είναι γλυκόξινη και θυμίζει το κοτόπουλο που τρώμε στο κινέζικο.Φτιάχνεται με οποιοδήποτε πουλερικό.Εγώ το έφτιαξα τη 2η μέρα των Χριστουγέννων με την κότα που είχε περισσέψει προσθέτοντας και ό,τι σαλάτα είχε απομείνει!!!
-
Ένα φαγητό με άρωμα από τις καλοκαιρινές Κυριακές των παιδικών μας χρόνων. Λίγα μυστικά ακόμα Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα, μικρά και φτηνά. Καλή επιτυχία!
-
Εύκολο, ελαφρύ, πεντανόστιμο και πραγματικά με λίγες θερμίδες! Λίγα μυστικά ακόμα Οι συνδυασμοί φρέσκων φρούτων και ζελέ είναι πολλοί. Σας προτείνω τους εξήςΖελέ ανανά με μήλα, μπανάνες ή και φέτες ανανά. Ζελέ φράουλα με φράουλες, μπανάνα, κεράσια και κύβους μήλου. Έχουμε και λέμε1000 kcal τα μπισκότα, 180 το βιτάμ, 100 το ζελέ (αν είναι light), 260 το γιαούρτι και 300 τα φρούτα, σύνολο 1840 θερμίδες, άρα 230 το κομμάτι!
-
Νηστίσιμα μάφινς με σταφίδες. Στους φούρνους τα λένε συνήθως σταφιδόψωμα. Λίγα μυστικά ακόμα Ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη Σαρακοστή φτιάχνοντας διαφορετικά γλυκάκια...
-
Ιδανικό με τον καφέ ή για το πρωϊνό των παιδιών, το γλύκισμα αυτό προσφέρεται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Λίγα μυστικά ακόμα Τα φρούτα θα αρωματίσουν το κέικ σας, μπορείτε όμως να προσθέσετε 1 κ.γ. κανέλα, ή ξύσμα πορτοκαλιού. Δοκιμάστε το ακόμη και αν αποφεύγετε τις "υγιεινές" συνταγές, θα σας αποζημιώσει.
-
Νοστιμότατη συνταγή που γίνεται πίττα, πιττάκια ή αλμυρό κέικ ανάλογα με το πού και πώς θα την ψήσετε... Λίγα μυστικά ακόμα Στη ζύμη αυτή μπορείτε να προσθέσετε πολλά από τα φαγητά που μας περισσεύουν από το μεσημέρι ή την προηγούμενηαρακά, φακές, κοτόπουλο, κρέας, μπρόκολλο και ό,τι άλλο φανταστείτε. Μπορείτε βέβαια να την φτιάξετε και χωρίς αυτά!
-
Ωραιότατο επιδόρπιο, με την παραδοσιακή γεύση αλλά λιγότερη χοληστερόλη και σίγουρη επιτυχία στο ξεφορμάρισμα Λίγα μυστικά ακόμα Η παραδοσιακή κρεμ καραμελέ γίνεται χρησιμοποιώντας αυγά ισάριθμα με τα φλυτζάνια γάλακτος. Σε αυτή την παραλλαγή αντικαθιστούμε τα μισά αυγά με κουταλιές κορν-φλάουρ ώστε να μπορούν να φάνε και όσοι προσέχουν τα λιπίδιά τους. Τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν και όχι να χτυπηθούν, για να μη σχηματιστούν κενά στην κρέμα (και σπάσει στο ξεφορμάρισμα). Γενικά πάντως η παραλλαγή αυτή, λόγω του κορν φλάουρ που βοηθά και στο πήξιμο, έχει σίγουρη επιτυχία.