Συνταγές (4)
-
-
-
Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή! Το σπιτικό πέστο κάνει τρομερή διαφορά συγκριτικά με του εμπορίου και το τυρί κρέμα το κάνει πιο ελαφρύ αντί να υπερκαλύπτει τις γεύσεις. Η τελική τσαχπινιά γίνεται με τις λιαστές ντομάτες που ταυτόχρονα γλυκίζουν το φαγητό αλλά του δίνουν και μια διακριτικη νότα "ξυνού". Αν σας αρέσει το πέστο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Λίγα μυστικά ακόμα Χρησιμοποίησα μανιτάρια κονσέρβας γιατί αυτά είχαμε διαθέσιμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1000 γρ φρέσκα μανιτάρια. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο να βγάλουν τα ζουμάκια τους.Αν δεν σας αρέσουν οι λιαστές ντομάτες, δοκιμάστε τοματίνια. Η διαφορά είναι ότι μπαίνουν στο τέλος της συνταγής, μετά το τυρί κρέμα.Η υπέροχη συνταγή για το σπιτικό πέστο είναι της Sitronellaς, απλά άλλαξα λίγο τις δοσολογίες. Μας έμεινε και λίγο πέστο σήμερα και μπήκε σε ένα βαζάκι με λίγο λαδάκι από πάνω και μετά ψυγείο.Προτείνω τηγάνι γιατί νομίζω βολεύει καλύτερα, αν υπάρχει σε μεγάλο μέγεθος. Το καπάκι δεν είναι απαραίτητο, ό,τι βρίσκεται στο σπίτι! Η πρόταση να μπούνε τα ζυμαρικά στο τηγάνι όταν θα είναι έτοιμα, γίνεται για να πάρουν περισσότερο τη γεύση της σάλτσας οι ταλιατέλλες.Εξτρα λάδι δεν έβαλα πουθενά γιατί το πέστο έχει αρκετό από μόνο του. Επίσης, η παρμεζάνα του πάει πολύ αλλά πραγματικά πιστεύω πως είναι γευστικά πλήρες το πιάτο και χωρίς τριμμένο τυρί.Φωτογραφία θα ανεβάσω όταν ξαναφτιάξω τη συνταγή γιατί σήμερα μας είχανε πάρει οι μυρωδιές και πού μυαλό για φωτογραφήσεις...! Σήμερα η παρέα μου στη κουζίνα με βοήθησε πολύ για τη συνταγή και χωρίς την βοήθειά του, το σημερινό φαγάκι δε θα έβγαινε τόσο νόστιμο. Τον ευχαριστώ, λοιπόν, κι από εδώ!
-
Ιδέα της στιγμής, μου ήρθε όσο περίμενα στην ουρά στα τυριά! Πίτσα με αλλαντικά και καπνιστό τυρί, λοιπόν, ιδανική για να συνοδευσει μια μπυροκατάνυξη με φίλους! Λίγα μυστικά ακόμα Όταν έφτιαξα αυτή τη συνταγή, είχα χρησιμοποιήσει τη ζύμη για πίτσα του Ζυμαρούλη. Έκτοτε, έχω μάθει να φτιάχνω δικό μου ζυμάρι κι όταν τη ξανακάνω, θα το προτιμήσω.Το σαλάμι αέρος που έβαλα ήταν Θάσου, το τυρί Kerrygold κι επειδή είχα και λιγάκι gouda στο ψυγείο, το έβαλα κι αυτό. Ήταν ελάχιστο όμως οπότε δε νομίζω να κάνει διαφορά αν δε μπει.Την ντομάτα, την βάζω με 2 τρόπους στη πίτσαείτε κομμένη σε κύβους, είτε σε ροδέλες. Και τις δύο περιπτώσεις, τη στραγγίζω λίγο με το χέρι για να μη βγάλει πολλά ζουμιά στο ψήσιμο.
Cooksnaps (2)
-
Πολύ εύκολη συνταγή/μίγμα ακόμα και για αρχάριους στις κρέπες σαν κι εμένα! Εκανα διπλή δόση γιατί ηθελα να βγουν αρκετές. 2 φλ γάλα, 2 φλ αλευρι, 2 αυγα (κι όχι 4, δε μ'αρέσουν οι συνταγες με πολλά αυγα), 2 βανίλιες, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 τσιμπιά κανέλα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βγήκαν γύρω στις 11 κρέπες, όχι ίδιου πάχους (αρα αμα βγουνε όλες λεπτές, πρέπει να βγαινουν γυρω στις 13).Χρησιμοποίησα αντικολλητικό τηγανάκι, έριξα και λιγάκι βούτυρο πριν βάλω τη πρώτη κρέπα. Δεν είχα πρόβλημα με καμία κρέπα στο να τη γυρίσω μεριά, ούτε καν στη πρώτη κρέπα! Το'χα λίγο άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα κρέπες!Τις φάγαμε μεμαγιονέζα - γαλοπούλα - τυρι, φέτα - ντομάτα - ρίγανη - ελιά, μερέντα με όρεο. 3 συνδυασμοί κόλαση!Ευχαριστώ για τη συνταγη! Θα τη χρησιμοποιώ από δω και πέρα ΣΙΓΟΥΡΑ!Ανεβάζω φωτό! Βάλε σχόλιο
-
Δεν βάζω 3 πιρούνια γιατί ήταν πολύ νόστιμο το φαγητό όοοοταν καταφέραμε να το φάμε... γιατί κάνοντας τα ρεβύθια όπως λέει η συνταγή, με παίδεψαν πολύ μέχρι να ψηθούν, άργησαν και ξενέρωσα.Κατα τα άλλα, χρησιμοποιησα τις μισες ποσοτητες σε κρέας και ρεβύθια γιατί είμασταν 2 άτομα, λάδι έβαλα 2 κουταλιές της σούπας και μαζί με το πιπέρι και το αλάτι, έβαλα και καπνιστή πάπρικα.4 πιρούνια λοιπόν! Πολύ πολύ νοστιμο φαγητό, πολύ ωραίος συνδυασμός και θα την ξανακάνω τη συνταγή σύντομα, βράζοντας πρώτα λίγο τα ρεβύθια μόνα τους. Βγάλαμε και φωτογραφίες, θα τις ανεβάσω προσεχώς.Ευχαριστούμε για τη συνταγή αντζούγια! Βάλε σχόλιο