Συνταγές (20)
-
Κουλουρακια σαν μπισκοτα, τα φτιαχνω καθε Πασχα και οχι μονο! Ειναι υπεροχα, τραγανα, αρεσουν και στους πολυ απαιτητικους, ξετρελαινουν τα παιδια και δεν θα μεινει ουτε ενα! Ξεφευγουν τελειως απο τα κουλουρακια σοδας - αμμωνιας που εμενα προσωπικα, οποια συνταγη και αν εχω δοκιμασει, δεν μου αρεσει. Δοκιμαστε τα και ειμαι σιγουρη οτι θα τα φτιαχνετε καθε χρονο, και ενδιαμεσα, σαν μπισκοτα ή κουλουρακια για τον καφε σας και για το πρωινο των παιδιων. Λίγα μυστικά ακόμα Το μονο μυστικο στην συνταγη αυτη ειναι το πολυ καλο ζυμωμα, περισοτερο στο τελος αφου εχουμε βαλει τις δυο κουταλιες βουτυρο. Και μην ξεχασουμε, μονο σοφτ στο τελος.Η ζυμη μας να ειναι μαλακη και να ειστε σιγουρες θα ακουσετε τα καλυτερα σχολια!Όπου και αν εχω παει κουλουρακια ή εχουν φαει στο σπιτι μου, ακουω τα καλυτερα σχολια. Φτιαξτε τα και θα με θυμηθειτε!Επειδη η δοση ειναι μεγαλη, αν θελετε κανετε την μιση.Καλη επιτυχια!
-
Μια πιτα πολυ γευστικη που αρεσει σε μικρους και μεγαλους ειναι οπως αναφερει το ονομα της για μερακληδες!!!! Λίγα μυστικά ακόμα Αν θελετε αντι κον κασε μπορειτε να βαλετε φρεσκια ντοματα
-
Πεντανοστιμα πεινιρλι που σε βγαζουν ασπροπροσωπη σε καθε τραπεζι και παιδικο παρτι, και ενθουσιαζουν τους παντες με τις διαφορετικες γευσεις της γεμισης Λίγα μυστικά ακόμα Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το βιβλιο μαγειρικης της Σοφιας Σκουρα.Το μυστικο εδω ειναι η ζυμη μας να ειναι πολυ μαλακια και για να μην κολαει στα χερια μας, να τα αλειφουμε με λιγο λαδι και να τα αφησουμε να φουσκωσουν καλα και μετα το γεμισμαΔεν χρειαζετε να βαζουμε κατα την κατασκευη πολυ ζυμη γιατι φουσκωνουν και κατα την ωρα του τηγανισματος θα γινουν τεραστια.Αν τα φτιαξουμε για παιδικο παρτυ καλο θα ειναι να τα κανουμε μικραΕαν τα κανουμε απο την προηγουμενη μερα μολις τα ζεστανουμε λιγο γινονται της ωραςκαλη επιτυχια
-
Ειναι οι κλασικες καρυδες που πουλανε στα ζαχαροπλαστεια. Πολυ νοστιμες αρκει να σας αρεσει η ινδικη καρυδα. Ειναι ενα ατομικο γλυκο που μπορει να κρατησει για αρκετες μερες. Λίγα μυστικά ακόμα Αφου κρυωσουν τις τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη και μενουν μαλακες και κρατανε για αρκετες μερες, εαν θελετε κανετε την μιση δοση βγενουν αρκετα κομματια.
-
Παραδοσιακο εδεσμα της Μικρας Ασιας. Εχει πολλες παραλαγες αναλογα με την περιοχη. Η παρουσια του παραμενει παντα ιδια. Λίγα μυστικά ακόμα Στην αγορα υπαρχει μιγμα μπαχαρικων για σις κιοφτε ή σις κεμπαπ.Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου Μικρασιατικες γευσεις
-
Ενα γευστικοτατο πιατο, ευπαρουσιαστο, ευκολο στην κατασκευη. Αρεσει ιδιαιτερα κυριως στα παιδια. Ειναι σαν αλλου ειδους μπιφτεκι. Πιστευω οσοι το φτιαξετε οτι θα σας αρεσει. Ανηκει στις κλασικες ελληνικες γευσεις με αρκετες γευστικες μνημες ομως απο Μικρα Ασια. Λίγα μυστικά ακόμα Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το βιβλιο του Γιαννη Γκελντη 100 καλυτερες συνταγες της ελληνικης κουζινας
-
Ενα νοστιμοτατο πιατο πλουσιο σε βιταμινες και αρωματα χορταρικων που δενουν τελεια μεταξυ τους. Θα σας ενθουσιασει αρκει να σας αρεσουν οι αγκιναρες. Λίγα μυστικά ακόμα Εαν το αρνι δεν ειναι γαλακτος καλο θα ειναι να το βαλουμε να βρασει μονο του για 1/2 ωρα και μετα να βαλουμε τα αλλα υλικα μας