Συνταγές (9)
-
Μια προσπάθεια να κάνω τα φασολάκια πιο δελεαστικά... Λίγα μυστικά ακόμα Ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε κοτοπουλάκι που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα και να τελειώσετε το φαγητό σε γάστρα.Μπορείτε να αυξομειώσετε τα λαχανικά κατά βούληση ή να προσθέσετε όποιο άλλο λαχανικό σας αρέσει. Μπορείτε να βάλετε κάποιο αλλαντικό π.χ. μπέικον στην αρχή μαζί με το τσιγάρισμα των λαχανικών ή παρμεζάνα από πάνω όταν είναι σχεδόν έτοιμα για να τα κάνετε ακόμα πιο δελεαστικά.Μου άρεσαν έτσι γιατί είχε πιο πολλά χρώματα το πιάτο. Επίσης εγώ βάζω και λίγο πελτέ για το χρώμα του. Περιμένω τις εντυπώσεις σας.
-
Χοιρινά κότσια σιγοψημένα στη γάστρα συνοδεία ξυνολάχανου και σάλτσας μήλου. Προσωπικά την αφιερώνω στον ggr που τόσο με βοήθησε αλλά και σε όλους εσάς που με έχετε κάνει καλύτερη. Λίγα μυστικά ακόμα Η κυρίως συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη και σας τη δίνω έτσι όπως τη διάβασα κι εγώ από το site του βήματος.Η σάλτσα μήλου είναι προσθήκη δική μου στη συνταγή αυτή και την βρήκα στο site www.gourmed.gr. Στη σάλτσα μήλου μόλις έβρασαν τα μήλα εγώ τα έβγαλα κα τα έβαλα στο multi μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο κι έγιναν τέλεια.Εσείς φτιάξτε τα με όποιο τρόπο σας αρέσει καλύτερα. Είναι υπέροχη συνταγή για τραπέζι. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία το υπέροχο αυτό πιάτο καθότι οι συνδαιτυμόνες μου έπεσαν με τα μούτρα. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το ψήσιμο γιατί φούρνος με φούρνος σίγουρα διαφέρει. Φυσικά μπορεί να γίνει και σε ταψί. Καλή επιτυχία σε όποιον τη δοκιμάσει.
-
Σπανακόρυζο με πράσσο, φρέσκο κρεμμυδάκι & λουκάνικο γαλοπούλας για τα παιδάκια σας που αρνιούνται να φάνε λαχανικά ή για τον καλό σας που μπορεί να μην αρέσκεται στην πράσινη κατηγορία. Λίγα μυστικά ακόμα Του πάει πάρα πολύ η φετούλα και το ζεστό ψωμάκι. Η γεύση του κρύβει πολλή γλύκα χάρις στο πράσσο και σκεπάζεται και η πολλή "πρασινίλα" αφού εμπλέκονται στο παιχνίδι τα λουκάνικα. Είναι ελαφρύ και ενδείκνυται για άτομα που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τα λαχανικά. Τουλάχιστον εγώ έτσι έπεισα τον άντρα μου να φάει σπανακόρυζο.Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και φασολάκια ή αρακά χρησιμοποιώντας και κρέας που μου έχει περισσέψει ή οποιοδήποτε λουκάνικο έχω σπίτι ή ακόμα και μπέικον. Απλά επειδή προσπαθούμε να προσέχουμε όσο το δυνατόν τη διατροφή μας αυτή είναι μία πολύ καλή λύση αφού συνδυάζει και γεύση και λίγες θερμίδες σχετικά.
-
Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, τρομερά εύγευστη, με πολύ όμορφη εμφάνιση... Λίγα μυστικά ακόμα Το φτιάχνουμε πάντα την προηγούμενη μέρα από αυτή που θέλουμε να το σερβίρουμε. Μπορείτε όταν θα φτιάχνετε τη σαντιγύ να προσθέσετε σταγόνες από το σιρόπι του βύσσινου και να πάρει ένα τέλειο λιλά χρώμα.Προφανώς δεν είναι η αυθεντική συνταγή αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και εύκολη.
-
Πρόκειται για την πιο πλούσια και λαχταριστή κρέμα που βάζοντας αλάτι γίνεται μπεσαμέλ, ενώ με ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού μεταμορφώνεται σε κρέμα για γαλατόπιτα..Η καταγωγή της από τον Θεσσαλικό κάμπο και μεταλαμπαδευτής της γνώσης, η γιαγιά - Αποστολία. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι, είναι θέμα μεγέθους κούπας.Είναι μια πολύ νόστιμη και αρωματική μπεσαμέλ και πιο εύκολη στο να σου πετύχει αφού λιώνεις πριν το αλεύρι μέσα στο γάλα με αποτέλεσμα ο κίνδυνος του να κολλήσει να ελαχιστοποιείται αρκετά.Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει...Περιμένω εντυπώσεις...
-
Ένα κέικ πλούσιο και με εξωτική γεύση... Από το αγαπημένο μου βιβλίο με κέικ των εκδόσεων Μάλλιαρη. Λίγα μυστικά ακόμα Θα ταίριαζε θαυμάσια με μία μπάλα παγωτό Γαλλικής βανίλιας καθώς θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα το άρωμα ενός φλιτζανιού φρεσκοφτιαγμένου γαλλικού καφέ!!!
-
Μια υπέροχη συνταγή από ένα βιβλίο με ιδέες για κέικ και γλυκά χωρίς ψήσιμο... Είναι πανεύκολο και έχει τρομερή επιτυχία... Λίγα μυστικά ακόμα Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε και ταχίνι... Δίνει ακόμα πιο μεστή γεύση... Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα βερίκοκα, καρύδια ή φιστίκια τα οποία θα προσθέσετε στην επίστρωση στο τέλος μαζί με τα κορνφλέικς και το ινδοκάρυδο.