Συνταγές (10)
-
Μια απλή συνταγή που αναβαθμίζει το μπρόκολο χωρίς πολλές θερμίδες Λίγα μυστικά ακόμα Κατά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο αν το προτιμάτε.Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός λεμόνι με παρμεζάνα, ταιριάζει.Με ένα-δυο βραστά αυγά (και οικονομία στο λάδι του ψησίματος) μπορεί μια χαρά να σταθεί και ως ένα πολύ νόστιμο κυρίως γεύμα διαίτης.
-
Μια παραλλαγή της γνωστής κερκυραϊκής συνταγής ευκολότερη και με λιγότερες θερμίδες. Λίγα μυστικά ακόμα Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν νομίζω ότι στερείται πολλή από τη γεύση της παραδοσιακής συνταγής που είναι λίγο πιο μπελαλίδικη και απαιτεί τηγάνισμα.
-
Ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι από εδώ και προσωπικά τη βρήκα πολύ καλή.Αμάρανθο βρίσκουμε σε καταστήματα βιολογικών προΐόντων, είναι ένα δημητριακό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και ασβέστιο (και ένα κάρο άλλα καλά πράγματα), ιδανικό για χορτοφάγους και όχι μόνο. Μην ανησυχήσετε ιδιαίτερα με το βράσιμό του, τρώγεται και ωμός σε σαλάτες ή προστίθεται στο τέλος σε σούπες (μια διατροφικά εξυπνότερη προσθήκη από το κρουτόν), δεν αλλάζει πολύ η υφή του .Τα μανιτάρια μπορούν μια χαρά να αντικατασταθούν και από ένα-δυο καρότα (!), εκτός από τη γεύση προσθέτουν και στην υφή του πιάτου.Για τους μη χορτοφάγους πιστεύω ότι μπορούν επίσης πολύ καλά να αντικατασταθούν από μπουκίτσες στήθους κοτόπουλου (σ' αυτήν την περίπτωση δώστε λίγο περισσότερο χρόνο βρασμού ή χρησιμοποιείστε ήδη βρασμένο κοτόπουλο).
-
Ένα πάναπλο και πολύ νόστιμο ντιπ (αλοιφή που το λένε οι Θεσσαλονικείς) για τα τραπέζια σας και όχι μόνο. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι από την καλή μου κυρία Νίκη που παντρεύει γαλλικές γνώσεις με καλύμνικη μαεστρία!Προσωπικά έχω μεγάλη αδυναμία σ' αυτήν την πεστροφοσαλάτα και γενικώς αρέσει αρκετά. Επίσης, φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να βάλει μισό τυρί κρέμα και μισό μαγιονέζα, θα πρέπει να γίνεται έτσι πιο απαλό.
-
Μια αρκετά πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά, με κιμά, γιαούρτι, σκόρδο και τυρί. Λίγα μυστικά ακόμα Είναι ένα πολύ ορεκτικό φαγητό, λόγω του χωνευτικού σκόρδου μπορείς να τρως μέχρι να σκάσεις (που συνήθως μας συμβαίνει) και είναι και πολύ ευπαρουσίαστο για τραπέζι (ψιλοκόψτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για την εμφάνιση αν θέλετε). Το σερβίρουμε με μια μεγάλη κουτάλα (όχι αυτήν που έχουμε για τις σούπες, μια πιο φαρδιά).
-
Μια ελαφριά και δροσερή εναλλακτική για το κουνελάκι σας. Οι αγκινάρες του δίνουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και του ταιριάζουν πολύ. Λίγα μυστικά ακόμα Η γεύση της ρίγανης σκεπάζει αυτήν του άνηθου, αλλά πάει ωραία στο κουνελάκι. Αν δεν την προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο ακόμα άνηθο.
-
Cooksnaps (5)
-
Εξαιρετικό! Παρά το ότι φαίνεται αποθαρρυντικό όταν πας να το διπλώσεις (πού να διπλωθεί ο χυλός! απλώς είχα διαβάσει τα σχόλια και ήμουνα προετοιμασμένη!) τελικά βγαίνει πετυχημένο και πεντανόστιμο! Καθόμουνα και το άκουγα να τρίζει για ώρα αφότου το έβγαλα απ' το φούρνο. Απόλαυση όλων των αισθήσεων, πράγματι. Επί της ουσίας πάντως είναι πολύ εύκολο. Και ούτε χρειάζεται κανένα ειδικό σκεύος. Ένα μικρό πυρέξ με αλουμινόχαρτο είναι μια χαρά. Το έκανα με γλυκάνισο, που όντως του πάει πολύ. Κάτι μου λέει ότι θα ταιριάζει πολύ ωραία με τη μαρμελάδα λεμόνι της Ναυσικάς, που υπάρχει εδώ στο σάιτ (και σ' εκείνη πάει πολύ το γλυκάνισο). Περιμένω να βγουν τα φρέσκα ελληνικά λεμόνια και πάμε για βασιλικά πρωινά!Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Βάλε σχόλιο
-
Η συνταγή είναι εξαιρετική και ευχαριστούμε πολύ που την ανέβασες! Τα φτιάξαμε με τον καλό μου και μόλις τώρα τα δοκιμάσαμε. Είναι υπέροχα! Η δοσολογία είναι πολύ καλή -λίιγο παραπάνω αλευράκι μας χρειάστηκε τελικά και να πω την αλήθεια χρησιμοποιήσαμε και μια σταλιά αλεύρι στον πάγκο για το άνοιγμα. Τα ψήσαμε 25 λεπτά στους 150 με αέρα και βγήκαν τέλεια. Οι οδηγίες για το τύλιγμα είναι πολύ καλές, αλλά όντως βοηθάει και το βιντεάκι στο οποίο παραπέμπει ένα προηγούμενο σχόλιο. Πάντως πρέπει να πω ότι το ζύμωμα είναι για γερά μπράτσα. Γενικώς τη θέλει τη διαδικασία του αλλά αξίζει εκατό τα εκατό! Και παλι ευχαριστούμε! Βάλε σχόλιο