Συνταγές (5)
-
Ειναι μια πολύ νόστιμη και έξυπνη (και ευκολότατη) πρόταση για ένα τραπέζι με ψαράκι με μια...γκουρμέ διάθεση... Λίγα μυστικά ακόμα Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το είδος του ψαριού και την εποχή που αυτό μας διατίθεται...(κάθε πράγμα στον καιρό του).
-
Είναι μία συνταγή παραδοσιακή όσο και νόστιμη η οποία μένει έως τις ημέρες μας αναλλοίωτη (οι φήμες αναφέρουν ότι έχει πολύ μεγάλη και μακρόχρονη ιστορία). Γευστικά θα σας φέρει στο μυαλό πολλούς συνδυασμούςλουκάνικο, συκωταριά, σπληνάντερο κλπ. Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο ή ως απλός μεζές για κρασάκι κυρίως το χειμώνα (λόγω των πολλών θερμίδων). Η συνταγή και η γεύση είναι μοναδική και λέγεται Μπουμπάρι!!! Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε! Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή το ρύζι στη γέμιση φουσκώνει, προσέξτε στο γέμισμα να μην "μπουκώσετε" το έντερο και σας ανοίξει στο ψήσιμο (το έχω πάθει αρκετές φορές).
-
Χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξυνη σάλτσα με λίγα υλικά. Αποτελεί μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για ένα τραπέζι σε φίλους, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα "γκουρμέ" πιάτο. Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε κάποιο περιοδικό πρίν χρόνια και την παρήλλαξα ελαφρώς, μειώνοντας τον αριθμό των υλικών (έγινε πολύ πιό απλή).Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
-
Μία συνταγή η οποία απευθύνεται σε κάποιους "ασυνεινήδητους" ψαράδες (όπως η αφεντιά μου), οι οποίοι έχουν την κακή (ομολογουμένως) συνήθεια να κρατούν αλιεύματα χταποδιού κάτω του 1 kg. (όσο κι αν δεν μας αρέσει είναι παράτυπο). Εφόσον όμως κάποιο τέτοιο δύσμοιρο χταποδάκι πέσει στα χέρια σας, μην το πετάξετε... Τρώγεται κι αλλιώς! Λίγα μυστικά ακόμα Αυθεντική Πηλιορείτικη συνταγή της συγχωρεμένης Γιαγιάς μου. Δοκιμάστε τη τώρα τη Σαρακοστή. Τόσο απλή... όσο και νόστιμη!
-
Γεμιστά γεμάτα από λαχανικά με υπέροχες μυρωδιές της πατρίδας μας, χωρίς κρέας... μόνο με υλικά από το περιβόλι μας. Λίγα μυστικά ακόμα Η παραπάνω συνταγή παραδόθηκε αναλλοίωτη από τη νονά μου στη μητέρα μου και είναι τόσο νόστιμη, όσο και απλή. Για όσους-ες τη δοκιμάσουν πρώτη φορά, συνιστώ την παρασκευή της γέμισης στο μπλέντερ, γιατί στον τρίφτη είναι...μαρτύριο! Μπορεί κάποιος να πεί ότι είναι κοινότυπη, όμως ο συνδυασμός από μελιτζάνα, κολοκυθάκι και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης προσδίδουν μία άλλη γευστική αίσθηση από τις υπόλοιπες παραλλαγές της συνταγής.Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές και μπορούν να τροποποιηθούν, εφόσον κάποιος-α έχει διαφορετική γευσιγνωστική άποψη. Συνιστώ να τη δοκιμάσετε καλοκαίρι οπότε όλα τα υλικά είναι στην εποχή τους.Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!